امضاء. [ اِ ] ( ع مص ) روان کردن و در گذرانیدن. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). بگذرانیدن. ( تاج المصادر بیهقی ) ( آنندراج ). روان گردانیدن. ( آنندراج ). راندن. ( فرهنگ فارسی معین ). روان گردانیدن فرمان. ( غیاث اللغات ). اجرا کردن. عمل کردن : اگر آنچه مثال دادیم بزودی آنرا امضا نباشد... ناچار ما را باز باید گشت. ( تاریخ بیهقی ). اگر رأی تو بر این مقرر است و عزیمت در امضای آن مصمم ، باری نیک برحذر باید بود. ( کلیله و دمنه ). در امضای این کار مصیب نبودم. ( کلیله و دمنه ). لابد از امضای این عزیمت پشیمان شود. ( سندبادنامه ). آن لایقتر که به امضای عزایم در امور مهم و مهمات معظم تعجیل فرموده نشود. ( سندبادنامه ). چون در امضای کاری متردد باشی آن طرف اختیار کن که بی آزارتر باشد. ( گلستان سعدی ). - امضا کردن ؛ اجرا کردن. روان گردانیدن : هرچه من در خشم فرمان دهم تا سه روز آنراامضا نکنند. ( تاریخ بیهقی ). معتمد بنده خط دهد بدانچه مواضعت بدان قرار گیرد تا بنده آن را امضا کند. ( تاریخ بیهقی ). در ساعت امضا کرد [ خواجه احمد حسن ] ( تاریخ بیهقی ). داده همه احکام ترا گردون گردن کرده همه فرمان ترا گیتی امضا.؟- امضا یافتن ؛ اجرا شدن بعمل آمدن. - امضای امر ؛ براندن کار. گذرانیدن کار. - به امضا پیوستن ؛ اجرا شدن : ایلچیان باز فرستاد که عزیمت رکضت و نیت نهضت به امضا پیوست. ( جهانگشای جوینی ). - به امضا رسانیدن ؛ عمل کردن. اجرا کردن : وصایت امیر ماضی در متابعت رایت به امضا رسانیدند. ( ترجمه تاریخ یمینی ). در رجب سال مذکور عزیمت مراجعت با خوارزم به امضا رسانید. ( جهانگشای جوینی ). - به امضا رسیدن ؛ اجرا شدن روان گردیدن : تا این غایت هر کار که ازعزم ماضی او به امضا رسیده است و... ( سندبادنامه ). || جایز داشتن. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( فرهنگ فارسی معین ). صحه گذاشتن. تصدیق کردن. - امضا فرمودن ؛ تصویب کردن. فرمان اجرای کاری را دادن : ما بدانچه تو کنی رضا دهیم و صوابدید ترا امضا فرماییم. ( تاریخ بیهقی ). امیر جواب داد شفاعت خواجه را در باب ایشان امضا فرمودیم. ( تاریخ بیهقی ). امیر نوشتکین خاصه را آزاد کرد و اوقاف وی را امضا فرمود و نامه ها را جواب نوشتند. ( تاریخ بیهقی ). || ( اِ ) خط جواز و دستخط و رقم. ( ناظم الاطباء ). علامتی که پای نامه یا سند گذارند. نام خود که در زیر ورقه نویسند. دستینه. ( فرهنگ فارسی معین ). نام خود چون اقرار واعتراف و تصدیق در پایان قباله و سند و نامه و غیر آن نوشتن.
معنی کلمه امضاء در فرهنگ معین
( اِ ) [ ع . ] ۱ - (مص م . ) گذرانیدن . ۲ - جایز ش مردن . ۳ - ( اِ. ) نام خود را در زیر نوشته ای نوشتن ، دستینه .
معنی کلمه امضاء در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] امضاء به معنی اجازه کردن ( تنفیذ) بوده و همچنین به علامت هویت شخص در پای اسناد نیز اطلاق می شود. از معنای اخیر به مناسبت در بابهای اجتهاد و تقلید، وقف و وصیت سخن رفته است. معنای اول در مورد شارع، حاکم، ولی و مالک صدق میکند مانند این که حاکمی حکم حاکم دیگر را تنفیذ کند یا در بیع فضولی مالک، معامله را امضا (تنفیذ) نماید. کاربرد امضاء به معنای دوم ۱. ↑ مجمع المسائل ج۳، ص۱۴۱.۲. ↑ تحریر الوسیلة ج۲، ص۹۴. ...
معنی کلمه امضاء در ویکی واژه
گذرانیدن. جایز ش مردن. نام خود را در زیر نوشتهای نوشتن ؛ دستینه.
جملاتی از کاربرد کلمه امضاء
در تاریخ ۲۱ ژوئن ۲۰۱۲ میلادی، ۴۰ نویسنده اتریشی با امضای فراخوانی همبستگی خود را با شاهین نجفی، اعلام کردند و خواستار لغو فراخوان به قتل او شدند. الفریده یلینک، رماننویس و برنده جایزه نوبل ادبی از امضاکنندگان این فراخوان است. همچنین چهرههای معتبر ادبی اتریش از جمله روبرت مناسه، مارلنه اشتروویتس، کاترین روگلا و آرنو گایگر نیز، این فراخوان را امضاء کردهاند.
بولاک ممکن بود، یکی از امضاءکنندگان اعلامیه استقلال باشد، اما او تصمیم گرفت تا به جورجیا بازگشته و به انقلاب در آنجا یاری رساند. او به جان آدامز نوشت، «این چنین سلسلهای از پیروزیها که نصیب ارتش آمریکایی شدهاست ما را جسورتر میسازد تا به مشیت خدا که بهطور چشمگیری در نیابت از ما مداخله نمودهاست، اعتماد نموده و هیچ کاری بهجز از پخش امیدهای سرخفام خود انجام ندهیم و هنوز هم ارزشمندترین آزادیهای خود را حفظ کنیم». آدامز از اینکه بولاک نمیتواند، اعلامیه استقلال را امضاء کنید ناامید شده و گفت: «جناب، من واقعاً از اطلاعاتی که شما به من دادید و اینکه شما نمیتوانید دوباره به فیلادلفیا بیآیید، بسیار ناامید شدم».
در سال ۲۰۰۰ قراردادی بین ولوو و رنو امضاء شد که با واگذاری ۲۰٪ درصد سهام ولوو به این شرکت، رنو حضور فعالی در ساخت کامیون پیدا کرد. در سال ۲۰۰۱ ساخت دوچرخههای کوهستانی و خیابانی را آغاز کرد و مشارکت رنو و نیسان سبب شد که نیسان به سود دهی بیشتری برسد.
وی پس از درگذشت شوهر خواهرش قهرمان میرزا سردار اعظم به لقب صارم الدوله ملقب شد. در سال ۱۲۹۴ خورشیدی وزیر فواید عامه شد و چند ماه پس از آن به وزارت امور خارجه منصوب شد. در سال ۱۲۹۶ والی اصفهان شد و در سال ۱۲۹۷ در کابینهٔ حسن وثوقالدوله با صلاحدید سفارت انگلیس وزیر مالیه شد. وی در این سمت به همراه وثوقالدوله و فیروز نصرتالدوله قرارداد ۱۹۱۹ را که انگلیس پشتیبان و خواهان آن بود امضاء نمود و در پیشبرد آن تلاش کرد.
در طول دومین کنسولیاش، او معاهدهٔ کاسیوسی میان رومیان و لاتینان را امضاء کرد و نام خود را بدین معاهده داد؛ این معاهده روابطی دوستانه و اتحاد نظامی میان دولت جمهوری روم و دولتشهرهای لاتین را تعریف و تنظیم میکرد. سیسرون مینویسد که یک کپی این معاهده در زمان او همچنان وجود داشتهاست و دیونوسیوس هالیکارناسی نیز مفادش را بهطور خلاصه تشریح میکند. وقتی کاسیوس مشغول مذاکره و انعقاد معاهده با لاتینان بود، همکارش پوستوموس کومینیوس ارتش را برضد ولسکیان رهبری و دولتشهر کوریولی را بهکمک نیائئوس مارکیوس کوریولانوس تصرف کرد.
تیپین در سال ۲۰۰۸ قراردادی را با «کانتری کراسینگ رکوردز» به امضاء رساند. اولین آلبوم او با این لیبل تحت نام در اضافهکاری در فوریه سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
با وجود شهرت فراوان از جزئیات زندگی و تاریخ دقیق تولد و درگذشت این استاد مسلم خوشنویسی اطلاع چندانی در دست نیست اما میدانیم دستکم از سال ۱۰۹۶ قمری تا ۱۱۵۲ قمری یعنی بیش از نیم قرن خوشنویسی کردهاست. و دکتر بیانی گزارشی از کارهایش ارائه داده که بین ۱۰۹۴ و ۱۱۷۷ است که جمعاً ۸۳ سال میشود. از این رو او عمری دراز داشته و از آغاز جوانی به خوشنویسی مشغول و مشهور بودهاست. شهرت احمد نیریزی و استقبال از آثارش در طول زمان زندگی و پس از درگذشتش موجب شده که پای بسیاری از آثار قدیم یا جدید را که به قلم اساتید دیگر بوده به نام او امضاء کرده و بفروش برسانند. بدین سبب خطوط اصلی میرزای نیریزی مثل یاقوت کمیاب و پربها است.
در سال ۲۰۰۶ میلادی، گالیانو طومار حمایت از استقلال پورتوریکو را از ایالات متحده آمریکا، امضاء کرد.
امضاء هیچ حکم نبیند قضا صواب تا از ضمیر تو نکند استشارتی
شهرت و تسلط احمد نیریزی در نسخ و ثلث مثل شهرت میرعماد در نستعلیق و درویش عبدالمجید در شکسته و خواجه اختیارالدین منشی درتعلیق است و در اصطلاح خوشنویسان هر کجا میرزای مطلق میگویند مراد همان احمد نیریزی است. ظهور میرزای نیریزی در شیوهٔ نسخ و ثلث تحٌول و نهضتی جدید به وجود آورد که دنبالهاش تا سده چهارده هجری امتداد داشت. از خصوصیات او این بود که مثل یاقوت مستعصمی شاگردان فراوانی تربیت کرد و به برخی شاگردانش اجازه داد که به جای خود او امضاء کنند.
و قیل هُوَ الْأَوَّلُ علما و حکما وَ الْآخِرُ امضاء و قسما وَ الظَّاهِرُ صنعا و رسما وَ الْباطِنُ کیفا و قدرا.
اکنون شب فراق در پیش است و روز تلاق در پی. نه بضاعت طاعتی در کف میبینیم، نه توفیق عبادت در خود. جهانی گناه آوردیم و در تو پناه امن یجیب المضطر ادا دعاه، کیف تویسنا من عطائک و انت تامرنا بدعائک وسپاس و ستایش ترا در خور است که مشت خاک را جان پاک دادی، گوهر دل در پیکر گل نهادی، خرد را در عالم جان مالک امر و فرمان کردی. دانش را در ملک خرد مطاع و مبسوط الید داشتی. پس مایة توانائی مرتب نمودی که پنجه دانش قوی کند و احکام خود بامضاء رساند تا حدود حواس و قوا از هجوم هوس و هوا محفوظ ماند و خانه دل از تعرض بیگانه محروس، سبحانک رب البیت تبارکت و تعالیت و هر یکی از این ها برای ما نعمتی است و ما را از تو منتی که شکر آن در بیان نگنجد و شرح آن بزبان نیاید. یا رب چنان که نعمت روان عطا کردی، مکنت توانائی کرامت فرمای که شکر نعمت ها گزاریم و باب رحمت ها گشاییم. یا الهی و ربی و سیدی همه را چشم امید بدرگاه تو باز است و دست نیاز برحمت تو دراز، ما بندگان عاصی که:
در ۷ آبان ۱۴۰۱، در بیانیهٔ مشترک وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه، نام مختصر دو خبرنگار، محمدی و نیلوفر حامدی به چشم میخورد که آنها را سرویسهای جاسوسی غربی معرفی کردند که در برخی کشورها، دورههای براندازی و جنگهای ترکیبی تشکیل میدادند. این خبر باعث اعتراض تعداد زیادی از کاربران توییتر را بهدنبال داشت. بیش از ۵۰۰ فعال رسانه نیز، بیانیهای در حمایت از حامدی و محمدی امضاء کردند.