الحیات

الحیات

معنی کلمه الحیات در دانشنامه عمومی

الحیات (روزنامه). روزنامه الحیات ( به عربی: الحیاة ) یکی از روزنامه های پیشرو جریان پان عربیسم با شمارگان ۲۰۰۰۰۰ نسخه می باشد. این روزنامه همچنین پر مخاطب ترین نشریه جامعه عرب زبان دور از وطن و پایگاهی است برای روشنفکران لیبرالیست که می خواهند نظرات خود را با مخاطبان گسترده تری در میان بگذارند.
اگرچه الحیات روزنامه ای طرفدار غرب و سعودی هاست و رویکردش به مقالات مربوط به شبه جزیره عربستان محترمانه است با این حال در این روزنامه بر روی نظرات متفاوت در مسائل مختلف منطقه باز است. الحیات در لندن، نیویورک، فرانکفورت، دوبی، ریاض، جده، بیروت، قاهره و دمام چاپ می شود و این روزنامه دفاتری در لندن، پاریس، واشینگتن، نیویورک، مسکو، ریاض، جده، بیروت، قاهره، بغداد، دبی، امان و دمشق دارد. الحیات در اکثر کشورهای عربی توزیع می شود و بیشتر اعضای تحریریه لبنانی هستند، جاییکه روزنامه بسیار پرطرفدار است. این روزنامه بیشتر از رقیب اصلی خود الشرق الاوسط منتقد مواضع دولت سعودی می باشد.
شعار روزنامه ( عربی: إن الحیاة عقیدة وجهاد ) برگرفته از شعری از احمد شوقی شاعر بزرگ عرب زبان است.

جملاتی از کاربرد کلمه الحیات

امامزاده پیرابوالحسن، روستایی در دهستان ابوالحیات بخش کوهمره شهرستان کوه‌چنار در استان فارس ایران است.
احمد آرام (زادهٔ ۷ فروردین ۱۲۸۱ تهران – ۱۴ فروردین ۱۳۷۷ ایالات متحدهٔ آمریکا)، مترجم، عضو مکتب متاع و نویسندهٔ معاصر بود. وی در تدوین دائرةالمعارف فارسی مشارکت داشت و برای ترجمهٔ کتاب الحیات (با عنوان ترجمهٔ الحیاة)، برگزیدهٔ اولین دورهٔ کتاب سال ایران شد.
گر از عین الحیاتم نیست روزی بود از علمِ آنم دلفروزی
مؤسسه الحیات از ژوئیه ۲۰۱۴ انتشار «دابق» نشریه رسمی دولت اسلامی را به دو زبان انگلیسی و عربی آغاز کرد. بر اساس متن مجله این نام شهرکی دابق در شمال سوریه اشاره دارد که بر اساس احادیث اسلامی مبارزه نهایی میان خیر و شر در آخرالزمان در آنجا واقع خواهد شد. نسخه چاپی بین ساکنان مناطق تحت اشغال داعش در عراق توزیع و نسخه اینترنتی نیز از طریق ایمیل به گیرندگان ارسال شد. این نشریه با کیفیت حرفه‌ای بالایی به تولید رسید و هدف از آن ترویج «دولت خلافت» ادعا شد.
لعلش اندر روح افزائی به از عین الحیات سروش از طوبی بر عنائی بسی افزون بود
ماییم تشنه و تو عین الحیات مایی همچون سراب ما را دادن فریب تا کی؟
و هو قدوة السالکین مولانا فخرالدین علی بن مولانا حسین الواعظ. المتخلص به کاشفی. پدرش از معارف فضلاست. به هرات رفته شرف مصاهرت مولانا جامی را دریافت و فخرالدین علی صبیّه زادهٔ مولانا جامی است. از علما و فضلا و عرفا بوده. ارادت به جناب خواجه عبداللّه احرار نقشبندی داشته. صاحب تألیفات است. انتخاب کتاب رشحات عین الحیات در ذکر مشایخ سلسلهٔ علّیهٔ نقشبندیه از اوست. تحقیقات کرده، به هر صورت گاهی شعر می‌گفته. تیمّناً و تبرّکاً رباعی از او نوشته شد:
الحیات، مجموعه‌ای از معارف اسلامی اثر محمدرضا حکیمی، محمد حکیمی و علی حکیمی است که تا کنون دوازده جلد از آن به چاپ رسیده. این مجموعه کتاب دایرةالمعارف اسلام و شیعی بالاخص در زمینه اقتصاد اسلامی خوانده می‌شود و در کشورهای اسلامی اقبال خاصی از آن شده و به چندین زبان ترجمه شده‌است. اصل کتاب به زبان عربی بوده که احمد آرام آنرا به فارسی برگردانده است.
روزنامه الحیات (به عربی: الحياة) یکی از روزنامه‌های پیشرو جریان پان‌عربیسم با شمارگان ۲۰۰۰۰۰ نسخه می‌باشد. این روزنامه همچنین پر مخاطب‌ترین نشریه جامعه عرب زبان دور از وطن و پایگاهی است برای روشنفکران لیبرالیست که می‌خواهند نظرات خود را با مخاطبان گسترده‌تری در میان بگذارند.
مهمترین کتاب او در علم هیئت انتقادی بر مجسطی بطلمیوس است که به نام کتاب الحیات نامیده شده است.
چشمت به عشوه لب به شکرخنده می کند تفسیر آیه خلق الموت و الحیات
خامش باش ای سقا کاین فرس الحیات تو آب حیات می‌کشد بازگشا از او جرس
این روستا در دهستان ابوالحیات قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۶ نفر (۵خانوار) بوده‌است.
سید محمد سعید حکیم روز جمعه ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۲۵ محرم ۱۴۴۳ / ۳ سپتامبر ۲۰۲۱ در منزل مسکونی خود دچار سکته قلبی شد و همان روز در بیمارستان الحیات نجف درگذشت.
آنچه هست از توست ای عین الحیات خواه فعل و خواه وصف و خواه ذات
عین الرضای ایزد جوئی تو در سفر باز او سفر بجستن عین الحیات کرد
نشف کرد از تو خیال آن وشات شبنمی که داری از بحر الحیات
حقیقت- ظاهر و باطن و اول و آخر، چون هر یک از غلبۀ ظهور تنزل کرد به فعل، از ظهور و بطون، عالم غیب و شهادت و دنیا و آخرت ظاهر گشت و وجه نسبت این دو اسم با مبداء، مظهر صفات متقابل گشت، چون:‌رضا و غضب و لطف وقهر و قبض و بسط و از شایبۀ تعلق به فعل، معبر شد به تدبیر صفات جمالی و جلالی: تبارک اسم ربک ذی الجلال و الاکرام. و آن وجه دیگر اعنی ظهور در فعل تسمیه یافت به نور و ظلمت و ایمان و کفر و روح و جسد: خلق الموت و الحیات، وجعل الظلمات و النور.
اگرچه الحیات روزنامه‌ای طرفدار غرب و سعودی‌هاست و رویکردش به مقالات مربوط به شبه‌جزیره عربستان محترمانه است با این حال در این روزنامه بر روی نظرات متفاوت در مسائل مختلف منطقه باز است. الحیات در لندن، نیویورک، فرانکفورت، دوبی، ریاض، جده، بیروت، قاهره و دمام چاپ می‌شود و این روزنامه دفاتری در لندن، پاریس، واشینگتن، نیویورک، مسکو، ریاض، جده، بیروت، قاهره، بغداد، دبی، امان و دمشق دارد. الحیات در اکثر کشورهای عربی توزیع می‌شود و بیشتر اعضای تحریریه لبنانی هستند، جاییکه روزنامه بسیار پرطرفدار است. این روزنامه بیشتر از رقیب اصلی خود الشرق الاوسط منتقد مواضع دولت سعودی می‌باشد.
ابوالحیات، روستایی در دهستان ابوالحیات بخش کوهمره شهرستان کوه‌چنار در استان فارس ایران است.