اقیانوسیه
معنی کلمه اقیانوسیه در لغت نامه دهخدا

اقیانوسیه

معنی کلمه اقیانوسیه در لغت نامه دهخدا

اقیانوسیه. [ اُق ْ سی ی َ ] ( اِخ ) یکی از قطعات پنجگانه دنیا و یکی از بزرگترین مجمعالجزایر اقیانوس کبیر بین آسیا از طرف مغرب و آمریکا از مشرق واقع شده و اغلب این جزایر آتشفشانی هستند. اقیانوسیه به سه قسمت بزرگ تقسیم میشود؛ مالزی ، ملانزی ، پولی نزی. جمعیت آن بالغ بر 65 میلیون نفر و مساحت آن 11300000 کیلومتر مربع است. جزایر اقیانوسیه که تحت تأثیر بادهای موسمی واقع شده اند دارای آب و هوای گرم و بارانی و بجهت نزدیکی با دریا معتدل و بی آزار است. سواحل اقیانوسیه بجهت داشتن تخته سنگهای فراوان خطرناک میباشد. نباتات و حیواناتی که معمولا در سایر قاره های یافته میشوددر آن دیده نمیشود. فرانسویها، انگلیسی ها، هلندیها،پرتقالیها، امریکائیها و ژاپونیها مؤسسات بیشماری در اقیانوسیه دایر کرده اند. مذهب اسلام و بت پرستی بیشتر از مذهب کاتولیک و پروتستان در آنجا شیوع دارد.

معنی کلمه اقیانوسیه در فرهنگ فارسی

مجموع جزایر بسیاری را که در اقیانوس کبیر واقع شده است و قریب ۱۱۳٠٠٠٠٠ کیلو متر مربع وسعت دارد اقیانوسیه گویند ٠ از همه بزرگتر استرالیاست که خود به منزله قطعه ای از خشکیها به شمار می رود این جزایر را به پنج قسمت تقسیم کرده اند : ۱ - استرالیزی شامل قطعه استرالیا و جزیره تاسمانی و زلند جدید ۲ ٠ - مالزی در جنوب شرقی آسیا که گاهی هم آنرا جزو آسیا محسوب می دارند ( مانند شبه جزیره مالاکا و غیره ) ۳ - ملانزی و گینه جدید و جزایر مجاور آن ۴ - پولینزی شامل جزایری که میان ساندویچ و پاک و فیجی واقع شده و مرکب از عده کثیری از جزایر کوچک است ۵ ٠ - قسمت میکرونزی مرکب از عده ای جزایر بالنسه کوچک در سمت شمال غربی شامل جزیره پالائوس کارولین ماریان مارشال ژیلبرت و غیره ٠

معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه عمومی

اُقیانوسیه ( به انگلیسی: Oceania ) یکی از قاره های جهان است که گروه های گوناگونی از جزیره های اقیانوس آرام را دربر می گیرد. اقیانوسیه، کوچک ترین قاره از دیدگاه مساحت خشکی و کم جمعیت ترین قاره پس از قارهٔ جنوبگان می باشد. گروه های جزیره ای اقیانوسیه از دیدگاه قوم شناسی شامل چهار گروه استرالزی ( استرالیا و نیوزیلند ) ، پُلی نِزی، مِلانزی و میکرونزی می شوند.
اقیانوسیه در تعریف غیر دقیق قدیم تر خود نامی جمعی برای جزایر پراکنده در سراسر اقیانوس آرام، یعنی کل منطقه جزیره ای بین آسیا و قاره آمریکا بود.
اقیانوسیه، در محدودترین معنای امروزی خود، شامل بیش از ده هزار جزیره است که مساحت کل خشکی آن ها ( به استثنای استرالیا، اما شامل پاپوآ گینه نو و نیوزلند ) تقریباً ۸۲۲۸۰۰ کیلومتر مربع است.
تا ۳۳۰۰۰ سال پیش هیچ انسانی در منطقه اقیانوسیه زندگی نمی کرد، مگر در استرالیا. اگرچه دانشمندان در مورد جزئیات اختلاف نظر دارند، اما عموماً از نظریه ای حمایت می کنند که منشأ مردم جزایر اقیانوسیه را در آسیای جنوب شرقی می داند. تا سال ۲۰۰۰ حدود ۱۲ میلیون جزیره نشین در اقیانوسیه ( به استثنای استرالیا ) زندگی می کردند.
اقیانوسیه یک مفهوم جغرافیایی و گاه ژئوپلیتیک است. اقیانوسیه، یکی از هشت بومگاه بر روی کره زمین به شمار می آید.
نیوزلند، گینه نو و کشور استرالیا بخشی از قاره اقیانوسیه به شمار می آیند. شبه جزیرهٔ مالایا نیز گاه بخشی از اقیانوسیه نامیده شده است. از دیدگاه تقسیمات کشوری، برخی استان های اندونزی و تیمور شرقی، هم به آسیا و هم به اقیانوسیه، تعلق دارند. استان پاپوآ و پاپوآی غربی در کشور اندونزی، بخشی از اقیانوسیه هستند. جزیره تیمور نیز ( که از تیمور شرقی و استان تیمور غربی اندونزی تشکیل شده ) به همراه جزایر ملوک و ملوک شمالی اندونزی هم، بخشی از آسیا و هم، بخشی از اقیانوسیه شمرده می شوند.
بزرگ ترین جزء اقیانوسیه استرالیا است که آن را نه به عنوان یک جزیره بلکه گاه به عنوان یک قاره به شمار می آورند. بزرگ ترین توده خشکی بعدی در اقیانوسیه، گینه نو، دومین جزیره بزرگ جهان ( پس از گرینلند ) ، است. گینه نو بزرگ ترین جزء ملانزی است.
بزرگ ترین جزایر بعدی در اقیانوسیه جزایر جنوبی و شمالی نیوزیلند هستند که بزرگ ترین جزء پلی نزی به شمار می آیند.
اقیانوسیه را می توان از نظر جنس ساخت خشکی ها به سه گونه از مجمع الجزایر تقسیم کرد:جزایر قاره ای، جزایر آتشفشانی و جزایر مرجانی. جزایر در هر گروه به شیوه های گوناگونی شکل گرفته و از مواد مختلفی ساخته شده اند. جزایر قاره ای دارای ویژگی های فیزیکی متنوعی هستند در حالی که جزایر آتشفشانی و مرجانی از نظر جغرافیای فیزیکی نسبتاً یکنواخت اند.
معنی کلمه اقیانوسیه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه عمومی
معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه اسلامی

معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:استرالسیا و

معنی کلمه اقیانوسیه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اقیانوسیه کوچک ترین قاره جهان ، در نیم کره جنوبی کره زمین واقع شده است.
اقیانوسیه یکی از پنج قاره جهان با حدود ۰۰۰/۵۰۰ مسلمان است که بخشی از جمعیت آن هر سال به حج اعزام می شوند.
موقعیت جغرافیایی اقیانوسیه و کشورهای آن
قاره اقیانوسیه با حدود ۲۰ کشور در نیم کره جنوبی قرار دارد که برخی این کشورها عبارتند از: استرالیا ، نیوزلند، فیجی، کالدونیا و گینه نو. کشور استرالیا بیشترین مساحت و جمعیت این قاره را با وسعت ۷۶۹۲۳۰۰ کیلومتر مربع و افزون بر ۰۰۰، ۰۰۰، ۲۰ تن به خود اختصاص داده است. استرالیا همچون جزیره ای بزرگ از شمال به دریای ارافورا و دریای تیمور ، از شمال شرقی به دریای مرجان ، از شرق به اقیانوس آرام جنوبی، از غرب و جنوب غربی به اقیانوس هند و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی محصور شده است. زبان رسمی این کشور، انگلیسی با گویش استرالیایی است.
استعمار اروپا در استرالیا
استعمار اروپا در استرالیا از سال ۱۷۸۸م. آغاز شد و تا سال ۱۹۰۰م. که قانون اساسی دولت فدرال استرالیا به تصویب رسید، ادامه داشت تا آن که به سال ۱۹۰۱م. با نام «کامن ولث استرالیا» استقلال یافت.
نحوه کشور داری در استرالیا
...
[ویکی حج] اقیانوسیه: کوچک ترین قاره جهان، در نیم کره جنوبی است. این قاره حدود 20 کشور دارد که برخی از آن کشورها استرالیا، نیوزلند، فیجی، کالدونیا و گینه نو هستند. استرالیا بیشترین مساحت و جمعیت این قاره را دارد و زبانشان انگلیسی است. پایتخت استرالیا شهر کانبرا است و سیدنی بزرگ ترین و کهن ترین شهر این کشور است که کنار اقیانوس آرام است. با اینکه استرالیا کشوری مستقل به شمار می آید، همچنان زیر حمایت بریتانیا است. بیش از ۷۰% مردم استرالیا مسیحی اند اما بعد از جنگ جهانی دوم با مهاجرت مسلمانان به آنجا الان حدودا 500/000 مسلمان در قاره اقیانوسیه زندگی می کنند، اما از جمعیت شیعیان قاره اقیانوسیه آگاهی دقیق در دست نیست. مسلمانان اقیانوسیه هر سال به حج اعزام می شوند و حج گزاری مسلمانان استرالیا همانند بیشتر کشورهای اروپایی در قالب شرکت های مسافرتی انجام می شود.
اقیانوسیه یکی از پنج قاره جهان با حدود 500/000 مسلمان است که بخشی از جمعیت آن هر سال به حج اعزام می شوند. قاره اقیانوسیه با حدود 20 کشور در نیم کره جنوبی قرار دارد که برخی این کشورها عبارتند از: استرالیا، نیوزلند، فیجی، کالدونیا و گینه نو. کشور استرالیا بیشترین مساحت و جمعیت این قاره را با وسعت 7692300 کیلومتر مربع و افزون بر 000، 000، 20 تن به خود اختصاص داده است. استرالیا همچون جزیره ای بزرگ از شمال به دریای ارافورا و دریای تیمور، از شمال شرقی به دریای مرجان، از شرق به اقیانوس آرام جنوبی، از غرب و جنوب غربی به اقیانوس هند و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی محصور شده است. زبان رسمی این کشور، انگلیسی با گویش استرالیایی است.
استعمار اروپا در استرالیا از سال 1788م. آغاز شد و تا سال 1900م. که قانون اساسی دولت فدرال استرالیا به تصویب رسید، ادامه داشت تا آن که به سال 1901م. با نام «کامن ولث استرالیا» استقلال یافت. استرالیا از شش ایالت و دو سرزمین تشکیل شده است که هر یک از این ایالت ها دارای کابینه و پارلمان ایالتی هستند. گرچه استرالیا کشوری مستقل به شمار می آید، همچنان زیر حمایت بریتانیا است و ملکه بریتانیا را رسماً و به صورت تشریفاتی، ملکه خود می داند. بر پایه قانون اساسی، فرماندار کل رئیس کشور و مسؤول دستگاه اجرایی است که به نمایندگی از ملکه بریتانیا ریاست کشور را بر عهده دارد.پایتخت استرالیا شهر کانبرا است و سیدنی بزرگ ترین و کهن ترین شهر این کشور به شمار می رود که کنار اقیانوس آرام قرار دارد. بیش از 70% مردم استرالیا مسیحی اند. تا پیش از ورود اروپاییان به استرالیا، بومیان این سرزمین از آیین دیرینه خود پیروی می کردند. اما امروزه برخی بومیان نیز به مسیحیت گرویده اند.مهاجرت مسلمانان به قاره اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و زلاند نو، از نیمه سده بیستم آغاز شد. بیشترین شماره مسلمانان اقیانوسیه در استرالیا و فیجی ساکن هستند. بیشتر این مسلمانان از مهاجران ترک هستند که پس از جنگ جهانی دوم به استرالیا سفر کردند. پس از آنان لبنانی هایی هستند که در پی جنگ های داخلی به استرالیا سفر کردند. اکنون حدود 500/000 مسلمان در قاره اقیانوسیه زندگی می کنند که 360/000 تن از آن ها در کشور استرالیا ساکن هستند. درباره جمعیت شیعیان قاره اقیانوسیه آگاهی دقیق در دست نیست. شمار شیعیان استرالیا را 28000 تن و برخی 36500 تن یاد کرده اند.

جملاتی از کاربرد کلمه اقیانوسیه

از دیدگاه تقسیمات کشوری، برخی استان‌های اندونزی و تیمور شرقی، هم به آسیا و هم به اقیانوسیه، تعلق دارند. استان پاپوآ و پاپوآی غربی در کشور اندونزی، بخشی از اقیانوسیه هستند. جزیره تیمور نیز (که از تیمور شرقی و استان تیمور غربی اندونزی تشکیل شده) به همراه جزایر ملوک و ملوک شمالی اندونزی هم، بخشی از آسیا و هم، بخشی از اقیانوسیه شمرده می‌شوند.
از آنجایی که استرالیا و اقیانوسیه بسیار جدا از سایر نقاط جهان قرار دارند، شمار زیادی گونه‌های بومی یا گونه‌هایی دارند که در هیچ جای دیگر روی زمین یافت نمی‌شوند. پرندگان دانه‌های میوه‌ها و گیاهان را حمل می‌کردند و آنها را با فضولات خود بین جزایر پراکنده می‌کردند. سرخس‌ها، خزه‌ها و برخی از گیاهان گلدار در این نواحی به هاگ‌ها یا دانه‌هایی بستگی دارند که می‌توانند برای فواصل طولانی در هوا بمانند.
جزایر پاسفیک آمریکایی‌ها, یا آمریکایی اقیانوسیه‌ای‌ها, یا بومیان هاوایی، آمریکایی‌هایی هستند که تبارشان از ملل بومی اقیانوسیه (نظیر پولینزیایی‌ها، ملانزیایی‌ها و میکرونزیایی‌ها) است. سرشماری آمریکایی بومیان استرالیا را نیز در زمرهٔ این گروه حساب می‌کند.
در برخی از متون، این منطقه ممکن است وسیع‌تر در نظر گرفته شده باشد و شامل کشورهای عمدهٔ آسیایی و کشورهای حاشیهٔ اقیانوس آرام که از اقیانوسیه تا به روسیه و از پایین تا سواحل غربی قاره آمریکا گسترش یافته‌اند نیز شود؛ مثلاً سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (آپِک)، شامل کشورهای کانادا، شیلی، روسیه، مکزیک، پرو و ایالات متحده آمریکا نیز می‌گردد.
مدیردهقان عضو تیم آیس باکس ایران مال و فوروارد تیم ملی هاکی روی یخ بانوان ایران است. وی در مسابقات هاکی روی یخ بانوان قهرمانی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۳ به مدال تیمی نقره دست یافت.
ساختار داخلی زبان‌های آسترونزیایی پیچیده‌است. این خانواده از بسیاری زبان مشابه و نزدیک به هم با شمار بالایی زنجیره گویشی تشکیل شده‌است که شناخت مرزهای بین شاخه‌ها را دشوار می‌کند. اولین گام مهم به سوی گروه‌بندی معرفی زیرگروه اقیانوسیه‌ای توسط دمپولف بود (که او آن را ملانزیایی می‌نامد). موقعیت ویژه زبان‌های تایوان برای اولین بار توسط آندره ژرژ هادریکورت (۱۹۶۵) شناخته شد که زبان‌های آسترونزیایی را به سه زیر گروه تقسیم کرد: آسترونزیایی شمالی (= فرمزی)، آسترونزیایی شرقی (= اقیانوسیه‌ای) و آسترونزیایی غربی (تمام زبان‌های باقیمانده).
اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند دارای ۱۹ کشور عضو از سه قاره آسیا، آفریقا و اقیانوسیه می‌باشد که بیش از ۲ میلیارد نفر جمعیت جهان و ۲۰٫۵ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد.
قلمرو آرام شرقی حارّه‌ای گروهی از جزایر اقیانوسی و مجمع‌الجزایر اقیانوسی مانند مجمع‌الجزایر گالاپاگوس، جزایر رویلیاخیخدو، جزیره کوکوس و جزیره کلیپرتون را در بر می‌گیرد. جزیره کلیپرتون به عنوان نقطه تلاقی قلمرو اقیانوسیه و قلمرو آرام شرقی حارّه‌ای شناخته می‌شود. تصور می‌شود که در جانوران دریایی مجمع‌الجزایر گالاپاگوس نیز درصد بسیار بیشتری از گونه‌های هند-آرام غربی در مقایسه با سواحل قاره آمریکا وجود دارد.
بزرگ‌ترین جزایر بعدی در اقیانوسیه جزایر جنوبی و شمالی نیوزیلند هستند که بزرگ‌ترین جزء پلی‌نزی به‌شمار می‌آیند.
در اوایل دهه ۱۹۳۰میلادی، جهان دچار رکود اقتصادی شد، که این اتفاق امروزه به عنوان رکود بزرگ شناخته می‌شود. آسیا در امان این رکود اقتصادی نبود و مانند کشورهای اروپایی و آمریکایی دچار مشکل شد. حجم تجارت به‌طور چشمگیری در سراسر آسیا و در واقع در جهان کاهش یافت. با کاهش تقاضا، قیمت کالاهای مختلف شروع به کاهش می‌کند و مردم محلی و خارجی بیشتر فقیر می‌شوند. در سال ۱۹۳۱میلادی در ژاپن به شهر منچوری چین و در ادامه به کشور چین و جنوب شرقی آسیا حمله کرد که در نهایت به جنگ آسیای-اقیانوسیه جنگ جهانی دوم تبدیل شد.