اشتران‌کوه

معنی کلمه اشتران‌کوه در لغت نامه دهخدا

اشترانکوه. [ اُ ت ُ ] ( اِخ ) کوهی است در شمال غربی ناحیه بختیاری چهارلنگ متصل به غالیه کوه. ارتفاع آن بسیار و در دامنه های آن مراتع وسیعی موجود است. رجوع به ص 29 و 80 جغرافی غرب و ص 443 و 38 تاریخ مغول تألیف عباس اقبال و ماده قبل شود.

معنی کلمه اشتران‌کوه در فرهنگ فارسی

یکی از رشته کوههای شمالی لرستان که جزو کوههای مغرب ایران است .

معنی کلمه اشتران‌کوه در دانشنامه آزاد فارسی

اُشتُرانکوه
اُشتُرانکوه
کوهی در استان لرستان، شهرستان الیگودرز، با ارتفاع ۴,۰۵۰ متر. در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی ازنا قرار دارد و رودخانه های ماربره و گهررود از آن سرچشمه می گیرند. از بلندترین کوه های کوهستان زاگرس، طول آن ۵۰ کیلومتر و پهنای آن دو تا یازده کیلومتر است. دریاچۀ گهر در دامنۀ جنوبی این کوه است و رودخانۀ گهر از سرریز شدن آن تشکیل می شود.

معنی کلمه اشتران‌کوه در ویکی واژه

اوستایی us-.(up)
اُ تُ . ushtaraan ku:h
رشته‌کوهی در خاور استان لرستان و یکی از بلندترین رشته‌کوه‌های زاگرس است. اشتران‌کوه از باختر به شهرستان دورود، از شمال به شهرستان ازنا و از خاور و جنوب به شهرستان الیگودرز محدود می‌شود.
کوهی که سر به ستاره می‌کشد. کوه سر به ستاره.

جملاتی از کاربرد کلمه اشتران‌کوه

دامنه‌های اشتران‌کوه از دیرباز محل استقرار برخی طوایف لر بوده‌است، پس از مهاجرت از آن‌جا و عبور از میافارقین و، آنان بعدها به اتابکان لرستان شهرت یافتند.
منطقه حفاظت‌شده اشتران‌کوه یکی از مناطق حفاظت‌شده ایران است که علاوه بر دریاچه گهر، تونل برفی، چشمه قلقل و دره تخت را نیز شامل می‌شود؛ این منطقه ۹۸ هزار هکتار وسعت دارد و یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی ایران به‌شمار می‌آید.
در اشتران‌کوه پسته کوهی به فراوانی یافت می‌شود و پوشش گیاهی متنوع آن اعم از گون، ریواس و استپ‌ها در شیب ملایم بعضی نقاط و گل‌های طبیعی و خودرو محل مناسبی برای جانوران ساکن در اشترانکوه‌است که در آن زاد و ولد کرده و از آنان تغذیه می‌کنند.
مراتع دامنه‌های اشتران‌کوه مورد استفاده عشایر این ناحیه است؛ و دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است.
اشتران‌کوه پذیرای کوهنوردان و گردشگران و زمین‌شناسانی از اقصی نقاط کشور و خارج از کشور بوده که برای تفریح و ورزش و پژوهش علمی مراجعه نموده‌اند.
در ارتفاعات اشتران‌کوه دره‌هایی یخچالی وجود دارد که در اصطلاح محلی به آن‌ها چال می‌گویند. از جمله این چال‌ها می‌توان از چال میشان، چال کبود، چال بران، چال فیالسون، چال شاه‌تخت، چال پیارو و چال همایون نام برد.