اسلاو
معنی کلمه اسلاو در فرهنگ عمید
۲. زبانی از خانوادۀ زبان های هندواروپایی، از شاخۀ بالتو اسلاوی، شامل زبان های روسی، اوکراینی، بلغاری، و لهستانی.
معنی کلمه اسلاو در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اسلاو
زبانهای اسلاوی شرقی دسته شرقی زبانهای اسلاوی است.
همچنین برخی مانند فیلسوف اسلوونیایی، اسلاوی ژیژک، اعتراضات و تظاهرات ایران در سال ۲۰۰۹ را به عنوان یکی از دلایل پشت بهار عربی نسبت میدهد.
این روستا در دهستان بختگان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست. اقامتگاه گردشگری "پازن " در روستای اسلاوی از جمله اماکن بسیار زیبا است که محل خوبی برای علاقه مندان به گردشگری روستایی می باشد .
وی سالهای آخر زندگی اش را در پاریس گذراند، از ۱۸۵۲ تا ۱۸۵۵ در وزارت خارجه فرانسه و از ۱۸۵۷ تا ۱۸۸۳، به عنوان جانشین آدام میکیوویچ، به ریاست دپارتمان زبان و ادبیات اسلاوی در کلژ دو فرانس منصوب شد. او عضو انجمن آسیایی سلطنتی انگلستان و ایرلند و انجمن زبانشناسی پاریس نیز بود.
الکساندر آفاناسیف (روسی: Александр Николаевич Афанасьев؛ ۲۳ ژوئیهٔ ۱۸۲۶ – ۵ اکتبر ۱۸۷۱) اسلاوشناس و قومنگار روسی بود که نزدیک به ۶۰۰ افسانه روسی و فولکلور روسی را منتشر کرد که یکی از بزرگترین مجموعههای فولکلور در جهان است. این مجموعه صرفاً روسی نبود، بلکه شامل داستانهای عامیانه از اوکراین و بلاروس در کنار داستانهای عامیانه امپراتوری روسیه بود. اولین نسخه از مجموعه او در هشت جلد از سال ۱۸۵۵ تا ۱۸۶۷ منتشر شد و شهرت او را به عنوان همتای روسی برادران گریم به دست آورد.
ابن فضلان جهانگرد نبودهاست، بلکه تنها حادثهای سبب مسافرت او به همران گروهی به سرزمین اسلاوها شدهاست. احتمال میرود که ابن فضلان در بغداد از جایگاه دینی برخوردار بودهاست، زیرا در سفر نیز به امور دینی بیشتر توجه دارد.
مردمان قوم اسلاو در سدههای پنجم و ششم میلادی به منطقه اسلواکی رسیدند و این منطقه در دورانی از تاریخ جزئی از امپراتوری سامو بود که نخستین واحد سیاسی اسلاوها بهشمار میآید.
زبانهای اسلاوی غربی زیرمجموعهای از زبانهای اسلاوی میباشند. زبانهای اسلاوی غربی زبان چکی، زبان لهستانی، زبان اسلواکیایی، زبان کاشوبی ، زبان سیلزیایی و زبان سوربی را شمال میشوند.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال اسلاویا پراگ اشاره کرد.
در سده نهم میلادی کشیشی از کلیسای بیزانس به نام سیریل با ترکیبی از الفبای یونانی و رومی خطی را برای نگارش زبان اسلاوی به وجود آورد. گونهای تعدیل شده از این الفبا که سیریلیک نامیده میشود برای نگارش زبان روسی و دیگر زبانهای هم جوار به کارمی رود.