استادانه
معنی کلمه استادانه در فرهنگ عمید
معنی کلمه استادانه در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه استادانه
مفتاح الحساب کتابی درسی، دربارهٔ ریاضیات مقدماتی است که استادانه تألیف شده و مؤلف آنچه را که طبقات مختلف خوانندگان کتاب بدان نیاز داشتهاند، در نظر گرفتهاست. این کتاب از حیث فراوانی و گوناگونی مواد و مطالب و روانی بیان تقریباً در همهٔ آثار ریاضی سدههای میانه یگانهاست.
وی در زمینه خوشنویسی به ویژه خطهای رقاع و نستعلیق مهارتی استادانه داشت و شعر نیز میسرایید. در مورد زمان درگذشت وی شبهههایی موجود است که بر اساس روایت مستندتری وی در سال ۱۲۳۶ از دنیا رفته است. محل خاکسپاری وی در زادگاهش اصفهان است.
افزون بر پدر، پنج برادر او نیز از خوشنویسان و شاعران صاحبنام سده سیزدهم هجری هستند. میرزا احمد وقار نستعلیق، نسخ، رقاع و شکستهنستعلیق را استادانه مینوشت اما بیش از همه در خوشنویسی خط نسخ صاحبنام شدهاست.
دیگ را تدریج و استادانه جوش کار ناید قلیهٔ دیوانه جوش
آثار استادانهٔ او از مردم بستگی بسیاری به شیوهٔ نقاشانهای دارد که حاوی خطوط بلند و ضرب قلمهایش دارد. او اکثراً از قلمموهای موبلند و نازک استفاده میکرد که باعث میشد قسمت زیادی از نواحی طراحی شده خالی بماند. بسیاری از آثار او را میتوان طراحیهای رنگی توصیف کرد.
آثار بر جای مانده از دورهٔ اشکانی (۲۵۰ق م - ۲۲۴م) میتوان نقشهای گیاهی را دید که تأثیر گرفته از معماری هلنی پس از دوران سلوکیان است. برخی از نقوش این دوره را میتوان پیشینهٔ طرحهای گیاهی در ایران بهشمار آورد و به نمونههای بسیار استادانه از طرحهای گیاهی بر سنگنگارهها، گچبریها و اشیاء فلزی برمیخوریم. در آثار این دوره همچون گذشته، اسلیمی گاه به صورت نقش اصلی و گاهی به جای حاشیهٔ
در مناطق کوهستانی، به دلیل مشکل انتقال مکالمه، تکامل زبان سوتی امری رایج است. تا قبل از شیوع تلفن همراه، در ارسباران اکثر مردان و پسران قادر به ارتباط مؤثر دوردست با سوت زدن بودند. امروزه، زبان سوتی عمدتاً به تقلید آلات موسیقی منحصر شده است و شنیدن اجرای استادانه موسیقی عاشقی با سوت در سراسر منطقه اتفاقی عادی است.
به جام باده هردم دلنوازی ساز ای ساقی که تا مستش کنی دیوانه استادانه میرقصد
دوش دل آغاز نالیدن خوش استادانه کرد ساها گویی که هر لختش ز غم نالیده بود
طراحی استادانه تزئین شده از معماری و نقاشیهای دیواری بومی کشور میزبان از آزتک الهام گرفته شدهبود.
باو از هر دری افسانه میگفت حکایت خوب و استادانه میگفت
آقا میرزا محمدعلی سردودمان خاندان قدسی در اصفهان است. از او چهار فرزند بنام میرزا عبدالحسین و میرزا حسن و میرزاابوالقاسم و میرزا مهدی (قدسی) به جای ماند که همه خوشنویسان زبردستی در خط نسخ بوده و آثار خطی و چاپی آنان باقی است. از این میان میرزا عبدالحسین استادانهتر و نزدیکتر به پدر مینوشت. او بنیانگذار یکی از قدیمیترین مدارس اصفهان بنام «مدرسه قدسیه» است و در سال ۱۳۶۶ه.ق بدرود حیات گفت. آقای منوچهر قدسی خوشنویس معاصر و استاد سابق دانشکده ادبیات اصفهان نوه اوست.
هومر مورخ یونانی به این محکمسازی ساختمانی با نام «خانهای قوی ارچ توس» اشاره مینماید. این در زمانی بود که زلزله در ضلع شمال شرقی شکافی ایجاد کرد که تا بخش خاکی زمین ادامه یافت و در آن آب جمع میشد. در این بخش پلههایی استادانه ساخته شد و بهعنوان بخش محافظتشده آب آشامیدنی استفاده میشد که در اعصار بعد از ارزشی برخوردار نبود.
«کبرای سینسیناتی» استادی ماهر و مهارت فوقالعاده ای در بوکس داشت. او سرعت، چابکی، دستی سریع و رقص پایی عالی داشت. چارلز دارای جک استادانه و یک پانچ ترکیبی عالی بود. او به عنوان یکنیمه سنگینوزن در اوج خود قرار داشت. سابقه وی کاملاً چشمگیر است. در برابر حریفان برتری مانند آرچی مور، چارلی برلی، لوید مارشال، جیمی بیوینس و جوی ماکسیم او یک ترکیب ۱۶–۲ چشمگیر بود. با وجود نیمه سنگینوزن بودن، او موفق به کسب عنوان سنگینوزن شد و ۹ بار از عنوان به درستی دفاع کرد. طبق رایگیریها، تقریباً ۲۵٪ از رأی دهندگان چارلز را بین ۱۰ بوکسور برتر، نیمی از رأی دهندگان او را در صدر ۱۵ بوکسور برتر و دو سوم از رأی دهندگان او را در بین ۲۰ بوکسور برتر جهان جای دادهاند.