ارندان
معنی کلمه ارندان در فرهنگ معین
معنی کلمه ارندان در دانشنامه عمومی
این روستا در دهستان آرندان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۵۷۰ نفر ( ۳۵۹خانوار ) بوده است. اما در سرشماری های دهه نود بالغ بر ۳۵۰۰ نفر جمعیت آن برآورد شده است. با این اوصاف روستای آرندان دارای مهاجرت معکوس بوده و به دلیل نزدیکی به شهر سنندج و انواع امکانات از قبیل خانه بهداشت، اینترنت پر سرعت، سیستم گاز رسانی محله به محله، سیستم هادی روستایی و استانداردسازی کوچه های داخل روستا و … روز به روز جمعیت آن در حال رشد است. نکته مهم در مورد این روستا این است که تمامی ساکنین آن اصالتاً اهل خود روستا بوده و غیره در آن زندگی نمی کند.
مردم روستای آرندان به زبان کردی و با گویش سورانی اردلانی تکلم می کنند. البته در بسیاری از مکالمات روزمره شاهد واژه ها و کلماتی هستیم که به دلیل قدمت بالای روستا فقط در اینجا کاربرد دارند. این کلمات و جملات بیشتر شامل نام جای ها و مکانهای چشمه ها و باغ ها یا در آدرس دهی های مربوط به چشمه ها و معادن سنگ قدیمی و کوه ها و تپه ها کاربرد دارد.
روستای آرندان دارای کتابخانه عمومی با ظرفیت ۲۵۰۰ کتاب در زمینه های گوناگون، مدارس ابتدایی و راهنمایی، دبیرستان دخترانه، مرکز بهداشت، شرکت تعاونی، تعویض روغنی، نانوایی، ۸ واحد مرغداری در اطراف، گاز، تلفن، دکل تلفن همراه، زمین فوتبال و کلاسهای تابستانی است. روستای آرندان از سالها قبل دارای مسجد و حجره طلاب بود که از سال ۱۳۳۵ تاکنون شاگردان زیادی در این مدرسه تربیت شده اند.
معنی کلمه ارندان در ویکی واژه
انکار.
جملاتی از کاربرد کلمه ارندان
آجودانی معتقد است که در اردوی مشروطهخواهان، «خودسری، قدرتخواهی و اغتشاشطلبی بعضی از انجمنها»، «بدفهمی، کارندانی و کارشکنی انقلابیون افراطی» و «سوءاستفاده از آزادی بیان» عوامل مؤثر و تسریعکننده بروز کودتا بوده است. احتشامالسلطنه، رئیس مجلس اول، افراط گروههای تندرو مشروطهخواه را آنقدر زیاد دانسته است که اگر محمدعلی شاه مجلس را به توپ نمیبست، توده ملت با مجلس به مخالفت برمیخواستند و بساط مشروطه تا سالهای سال برچیده میشد.