آنفلوانزا
معنی کلمه آنفلوانزا در لغت نامه دهخدا

آنفلوانزا

معنی کلمه آنفلوانزا در لغت نامه دهخدا

( انفلوآنزا ) انفلوآنزا. [ اَ ل ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) بیماری عفونی بسیار مسری که بصورت همه گیریهای بزرگ درمی آید. سببش را ویروس می دانند. تب سخت و التهاب مخاط مجاری تنفسی از علائم نمایان آن است. ( از دایرةالمعارف فارسی ). مشمشه. تب مشمشه. ( یادداشت مؤلف ).

معنی کلمه آنفلوانزا در فرهنگ معین

(اَ فُ لُ اَ ) [ فر. ] (اِ. ) نوعی سرما - خوردگی شدید و مسری .

معنی کلمه آنفلوانزا در فرهنگ عمید

( آنفلوانزا ) بیماری ویروسی واگیردار حاد دستگاه تنفسی که با عوارضی مانندِ التهاب مخاط بینی، حلق، تب، سرفه، درد پهلو، سینه درد، سردرد، درد عضلانی و استخوان ها به خصوص دست، پا، و کمر بروز می کند.
= آنفلوانزا

معنی کلمه آنفلوانزا در فرهنگ فارسی

بیماری واگیرکه گاهی بصورت همه گیردرمی آید، ویروس آن ازراه حلق به بینی داخل بدن می شود
( آنفلو آنزا ) انفلو آنزا

معنی کلمه آنفلوانزا در فرهنگستان زبان و ادب

آنفلوانزا
{gripe, flu} [پزشکی] عفونت ویروسی بسیار مسری که دستگاه تنفس را مبتلا می کند

معنی کلمه آنفلوانزا در دانشنامه عمومی

آنفلوانزا. آنفلوانزا ( به فرانسوی: Influenzas ) یا گریپ ( به فرانسوی: Grippe ) که با نام فلو نیز شناخته می شود یک بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران ای یا بیماری تی از خانواده ارتومیکسوویریده ایجاد می شود. این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران بیماری ایجاد می کند. که در ریه قرار می گیرد. این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید نمایان می شود. سه نوع از ویروس آنفلوانزا به نام های آ ( A ) ، ب ( B ) ، ث ( C ) وجود دارد. نوع آ در انسان و حیوانات، نوع ب در انسان و پستانداران و نوع ث فقط در انسان دیده می شود. در کمیته بین المللی طبقه بندی ویروس ها ( ICTV ) ، ویروس نوع د ( D ) نیز در این خانواده مشاهده می شود. در حالت معمولی دورهٔ بیماری ۳ تا ۴ روز است. بیماری آنفلوانزا یک عفونت تنفسی کوتاه مدت ولی تا اندازهٔ شدید را در همهٔ افراد، به ویژه بالغان ایجاد می کند و در افراد سالمند و کودکان و افراد دارای بیماری زمینهٔ قلبی - تنفسی، تهدیدکننده است و اگر کنترل نشده و تحت نظر گرفته نشود، ممکن است منجر به مرگ شود.
در قرن بیستم، دنیاگیری بیماری آنفلوانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸، حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشاند. آنفلوانزای اسپانیایی یکی از مرگبارترین وقایع بیماری در تاریخ بشر به حساب می آید. دنیاگیری های بعدی بسیار خفیف تر بودند. آنفلوانزای آسیایی در سال ۱۹۵۸، عامل مرگ حدود ۲ میلیون نفر، و آنفلوانزای هنگ کنگی در سال ۱۹۶۸ عامل مرگ حدود ۱ میلیون نفر بودند. تا امروز آمار مرگ و میر یک سیر نزولی را طی کرده است. به این صورت که در آغاز فعالیت این ویروس، مرگ های دسته جمعی حتی ۴۰ میلیون نفر در یک سال گزارش شده است، اما به مرور کاهش یافت. امروزه گونه های جدیدتر این ویروس، مانند آنفلوانزای پرندگان، یا آنفلوانزای خوکی نیز، ظهور کرده اند.
بیماری هایی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوانزا را افزایش می دهند. همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. چون این ویروس از طریق تنفسی انتقال می یابد در مکان های عمومی امکان انتقال آن بیشتر است. آلودگی از انسان به انسان و از پرندگان به انسان است، اما از تخم مرغ به انسان نمی باشد.
معنی کلمه آنفلوانزا در فرهنگ معین

معنی کلمه آنفلوانزا در دانشنامه آزاد فارسی

آنفلوآنزا. آنفُلوآنزا (influenza)
هر یک از چند بیماری ویروسی گوناگون که عمدتاً مجاری تنفسی را درگیر می کنند و با علایم عمومی تب، لرز، سردرد، درد مفاصل و عضلات، و سستی همراه اند. درمان با استراحت و داروهای ضد درد۱، مثل آسپیرین و پاراستامول۲، صورت می گیرد. شدت و مدت بیماری برحسب نوع ویروس متفاوت است و همیشه احتمال عفونت ثانویه یا باکتریایی شُش ها (ذات الریه۳) وجود دارد. واکسن ها علیه انواع شناخته شدۀ ویروس مؤثرند، ولی فرد را در برابر گونه های جدید محافظت نمی کنند. فراگیری۴ (پاندمی) آنفلوآنزا در ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ باعث مرگ حدود ۲۰میلیون نفر در دنیا شد. شدت بیماری۵ در همه گیری ۱۹۱۸ ممکن است ناشی از جهش های ژنتیکی۶ یا همراه شدن ویروس آنفلوآنزا و ذات الریۀ باکتریایی بوده باشد. پژوهشگران کانادایی برای تعیین علل این امر جسد هفت معدنچی را که در جزیرۀ اسپیتزبرگ۷ نروژ براثر آنفلوآنزا فوت و مدفون شده بودند درآوردند. جسدها براثر سرما سالم مانده بودند و پژوهشگران بافت های ریوی آن ها را خارج کردند.

جملاتی از کاربرد کلمه آنفلوانزا

آیزاک در انفیلد تاون، انگلستان متولد شد. تنها فرزند بنجامین دیزریلی (۱۷۳۰-۱۸۱۶) تاجر یهودی بود که همراه همسر دوم خود، سارا سایپرت از سنتو ایتالیا در سال ۱۷۴۸ مهاجرت کرده بود. دیزریلی بیشتر تحصیلات خود را در لیدن انجام داد. و در سن شانزده سالگی کار ادبی خود را آغاز کرد. او تعداد انگشت‌شماری اقتباس انگلیسی از داستان‌های عامیانهٔ خاورمیانه و چند شرح حال تاریخی نوشت، و تعدادی شعر منتشر کرد. در سال ۱۸۴۱، نابینا شد و با عمل جراحی هم، بینایی خود را بازنیافت. دیزریلی نوشتن را با دخترش به عنوان منشی ادامه داد. و در ۸۱ سالگی بر اثر آنفلوانزا در خانه‌اش در باکینگهام‌شر درگذشت.
در قرن بیستم، دنیاگیری بیماری آنفلوانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸، حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشاند. آنفلوانزای اسپانیایی یکی از مرگبارترین وقایع بیماری در تاریخ بشر به حساب می‌آید. دنیاگیری‌های بعدی بسیار خفیف‌تر بودند. آنفلوانزای آسیایی در سال ۱۹۵۸، عامل مرگ حدود ۲ میلیون نفر، و آنفلوانزای هنگ کنگی در سال ۱۹۶۸ عامل مرگ حدود ۱ میلیون نفر بودند. تا امروز آمار مرگ و میر یک سیر نزولی را طی کرده‌است. به این صورت که در آغاز فعالیت این ویروس، مرگ‌های دسته‌جمعی حتی ۴۰ میلیون نفر در یک سال گزارش شده‌است، اما به مرور کاهش یافت. امروزه گونه‌های جدیدتر این ویروس، مانند آنفلوانزای پرندگان، یا آنفلوانزای خوکی نیز، ظهور کرده‌اند.
پیش از شیوع آنفلوانزای خوکی در مکزیک در سال ۲۰۰۹، مواردی از ابتلای گسترده دامی و انسانی به این بیماری در آمریکا در سال ۱۹۷۶ و در فیلیپین در سال ۲۰۰۷ گزارش شده بود.
تنها درمان مؤثر برداشتن کامل طحال (اسپلنکتومی) است. باید احتمال وجود طحال‌های فرعی را در نظر گرفت. اسپلنکتومی موجب رفع آنمی می‌شود. این کار باید بعد از شش سالگی انجام شود تا خطر سپسیس و مرگ کودک کمتر شده باشد. همچنین مصرف اسیدفولیک و تزریق واکسن‌های پنوموکوک، مننگوکوک و هموفیلوس آنفلوانزا قبل از اسپلنکتومی توصیه می‌شود.
این آنفلوانزا در ژوئیه ۱۹۶۸ در هنگ کنگ آغاز شد. احتمالاتی مبنی بر شروع این دنیاگیری از سرزمین اصلی چین داده‌شده، اما هنوز تأیید نشده‌است.
در میانهٔ قرن بیستم بود که شناسایی زیرگروه‌های ویروس‌ها و تشخیص دقیق انتقال به انسان امکان‌پذیر گشت. از آن هنگام، تنها ۵۰ مورد انتقال حیوان به انسان گزارش شده‌است. چنین سویه‌هایی از آنفلوانزای خوکی به‌ندرت از انسان به انسان منتقل می‌شود. علائم آنفلوانزای زئونوز مشابه علائم آنفلوانزای معمولی است و شامل تب، لرز، گلودرد، دردهای عضلانی، سردرد شدید، سرفه، ضعف و یک احساس عمومی ناخوشایند است. مدت‌زمان توصیه‌شده برای جداسازی بیمار حدود ۵ روز است.
در مارس ۲۰۱۵، سازمان غذا و داروی آمریکا، فاز ۳ کارآزمایی بالینی بررسی بی‌خطری و اثربخشی فاویپیراویر در درمان آنفلوانزا تکمیل شد.
نوع جدید آنفلوانزا که در سال ۲۰۰۹ در مکزیک و آمریکا کشف شد ترکیبی از ویروس‌های آنفلوانزای خوکی، انسانی و حاد پرندگان است.
نیروهای روس، بریتانیا و عثمانی در چهار گام، آنفلوانزای اسپانیایی را وارد ایران کردند:
پرس تی وی ایران ادعا کرد که «عناصر صهیونیستی گونه مهلک تر کرونا ویروس را علیه ایران ایجاد کرده‌اند». به همین ترتیب، رسانه‌های مختلف عربی نیز، اسرائیل و ایالات متحده را به ایجاد و گسترش کوید۱۹، آنفلوانزای مرغی و سارس متهم کردند. کاربران در رسانه‌های اجتماعی نظریه‌های مختلفی ارائه دادند، از جمله این فرضیه که یهودیان کوید ۱۹ را برای تأخیر در فروپاشی بازار جهانی سهام تولید کرده و از این طریق از طریق تجارت خودی سود می‌برند، در حالی که یک مهمان در تلویزیون ترکیه سناریوی جاه طلبانه تر اینکه یهودیان و صهیونیست‌ها کوید۱۹، آنفلوانزای مرغی و تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو را برای «طراحی جهان، تصرف کشورها، و کم کردن جمعیت جهان» ایجاد کرده‌اند، را مطرح کرد.