( آموزش ) آموزش. [ زِ ] ( اِمص ) اسم مصدر از آموختن. عمل آموختن. تعلیم : هر کس که آموزش روزگار او را نرم و دانا نکند هیچ دانا را در آموزش او رنج نباید بردن که رنج او ضایع بود. ( منسوب به انوشیروان ، از قابوسنامه ). بباید خرد شاه را ناگزیر هم آموزش مرد برنا وپیر.فردوسی.پدر باید اکنون که بیند ز من هنرهای آموزش پیلتن.فردوسی.جود و احسان تو بی آمیزش آموزش است هیچ دانا بچه بط را نیاموزد شنا.سنائی.
معنی کلمه آموزش در فرهنگ معین
( آموزش ) (زِ ) [ په . ] (اِمص . )۱ - یاد دادن . ۲ - تعلیم ، تربیت .
معنی کلمه آموزش در فرهنگ عمید
( آموزش ) عمل آموختن و تعلیم دادن. * آموزش سمعی بصری: استفاده از وسایلی مانند تصویر، فیلم، و تلویزیون برای آسان ساختن فهم مطلب.
معنی کلمه آموزش در فرهنگ فارسی
( آموزش ) ( اسم ) ۱ - عمل آموختن یاد دادن . ۲ - تعلیم مقابل تربیت پرورش . اسم مصدراز آموختن، عمل آموختن وتعلیم دادن
معنی کلمه آموزش در فرهنگستان زبان و ادب
آموزش {education} [روان شناسی] فرایند یاد دادن یا فراگرفتن دانش و مهارت ها و ارزش ها متـ . آموزش وپرورش
معنی کلمه آموزش در دانشنامه عمومی
آموزش. آموزِش فرایند تسهیل یادگیری، یا کسب دانش، مهارت، ارزش، اخلاق، اعتقادات و عادت ها است. روش های آموزش شامل تدریس، آموزش عملی، داستان گویی، بحث و پژوهش هدایت شده است. آموزش غالباً تحت راهنمایی مربیان انجام می شود، اما فراگیران می توانند خود را نیز آموزش دهند. آموزش می تواند در شرایط رسمی یا غیررسمی انجام شود و هر تجربه ای که تأثیر شکل دهی بر نحوه اندیشه، احساس یا عمل فرد داشته باشد، می تواند نوعی آموزش تلقی شود. متودولوژی تدریس را تعلیم و تربیت می نامند. آموزش رسمی به طور کلی به طور رسمی به مراحل زیر تقسیم می شود: پیش دبستانی یا مهد کودک، دبستان، دبیرستان و سپس دانشگاه، کالج یا کارآموزی. • جان دیویی: آموزش تکرار تجربه است، به منظور اینکه معنای تجربه گسترش پیدا کند و برای هدایت و کنترل تجربیات بعدی، فرد را بهتر قادر سازد. • ژان ژاک روسو: آموزش، هنر یا فنی است که به صورت راهنمایی یا حمایت نیروهای طبیعی و استعدادهای فراگیر ( محصل ) و با رعایت قوانین رشد طبیعی و با همکاری خود او برای زیستن تحقق می پذیرد. • دانشنامه بریتانیکا: از آن جایی که کودکان، بی سواد، نادان و غیرمطلع از فرهنگ جامعه شان به دنیا می آیند، برای درک فرهنگشان، به یادگیری مهارت ها، یافتن نقش شان در اجتماع و رسیدن به اهداف شان، به آموزش نیاز دارند. از آن جا که آموزش به کودکان این قابلیت را می دهد که به صورت مستقل به سوی اهداف مورد نظرشان حرکت کنند و هویت ویژه ای در جامعه بیابند، اهمیتی غیرقابل چشم پوشی برای فلاسفه دارد. فلسفه آموزش به بررسی ماهیت و اهداف آموزش و ابزارهای آن می پردازد و در ارتباط با «نظریه آموزش» است. نظریه آموزش نوعی نظریه عملی بوده که سعی در فراهم آوردن رهنمود و روشن کردن تمامی جنبه های گوناگون آموزش ( اعم از جنبه های تعلیمی، اخلاقی و سیاسی مربوطه ) و همچنین ساختار اجتماعی وابسته با آن است. فلسفه آموزش از نیمه دوم سده بیستم میلادی به بعد به صورت یک شاخه مشخص از فلسفه شناخته شده و مورد بررسی قرار گرفت. نظریه های آموزش وجود چهار چیز را در فرایند آموزش ضروری فرض می کنند: ۱ - آموزگار ۲ - دانش آموز ۳ - موضوع درسی ۴ - گروه اجتماعی که آموزگار و دانش آموز به آن تعلق داشته و از طریق آن با هم مرتبط می شوند. نظریه های آموزشی مختلف را می توان از طریق پاسخی که به سؤالات زیر می دهند از همدیگر تمیز داد: هدف آموزشی یک مدرسه چیست و اینکه از نظر روانی چگونه دانش آموزانش را به انجام کارهایی که هدف را تحقق می بخشد راهنمایی می کند؟ موضوع درسی چیست، با چه روش هایی تعلیم می شود، مطالب با چه میزان راحت آموخته می شوند و به چه راحتی بعداً فراموش می شوند؟ امتحان ها، روش های درس خواندن و معیارهای مقایسه دانش آموزان با همدیگر چیست؟ مدارس مختلف بحران های مختلف دارند. برخوردهای درونی مدرسه مورد نظر چیست؟ ترس هایی که آموزگاران را تحت تأثیر قرار می دهد چیست و واکنش آموزگاران به این ترس ها چیست؟ دانش آموزان در مدارس مختلف با ترس های مختلفی روبرو می شوند. تحت چه ترس هایی دانش آموزان به تلاش برای یادگیری مشغول هستند و پاسخ آن ها به این ترس ها چیست؟ با توجه به اینکه تقصیر شکست ها را می توان بر گردن نظریه خاص آموزشی استفاده شده نهاد، راه حل ها نیازمند ایجاد تغییراتی در نظریه آموزشی می باشد. انتخاب یک نظریه آموزشی خاص نیازمند آگاهی کافی نسبت به شرایط خاص یک مدرسه بوده و حکم کلی نمی توان داد.
معنی کلمه آموزش در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] آموزش. آموزش به عمل یاد دادن (تعلیم) و یاد گرفتن (تعلّم) می گویند که از آن در باب های: اجتهاد و تقلید، صلات، زکات، تجارت، اجاره، نکاح و دیات به مناسبت سخن رفته است. آموزش دارای احکام پنجگانه تکلیفی ذیل است: ← آموزش واجب گوشت حیوان شکار شده به وسیله سگی که بدین منظور آموزش دیده، حلال است. گرفتن مزد برای یاد دادن علوم واجب جایز نیست و برای یاد دادن علوم مستحب جایز است. همچنین گرفتن و دادن مزد برای یاد دادن و یاد گرفتن علوم حرام، باطل و حرام است. نیز یاد دادن قرآن به شرط گرفتن مزد، مکروه است. مهریه قرار دادن آموزش علوم مباح مانند: یاد دادن قرآن و آموختن صنعتی جایز است. آموزگار اگر دانش آموز را برای یاد دادن بزند و دانش آموز بر اثر آن آسیبی ببیند یا بمیرد، ضامن است. آداب آموزش شایسته است آموزگار در یاد دادن و تأدیب دانش آموزان برابری و مساوات را رعایت کند و برخی را بر برخی برتری ندهد. [ویکی فقه] آموزش (فقه). آموزش به عمل یاد دادن (تعلیم) و یاد گرفتن (تعلّم) می گویند که از آن در باب هاى: اجتهاد و تقلید، صلات، زکات، تجارت، اجاره، نکاح و دیات به مناسبت سخن رفته است. آموزش داراى احکام پنجگانه تکلیفى ذیل است: ← آموزش واجب گوشت حیوان شکار شده به وسیله سگى که بدین منظور آموزش دیده، حلال است. محمد حسن نجفی،جواهر الکلام،ج۳۶،ص۱۸ و۱۹،دار الکتاب الاسلامیة،تهران،۱۳۶۷ (ه . ش) شایسته است آموزگار در یاد دادن و تأدیب دانش آموزان برابرى و مساوات را رعایت کند و برخى را بر برخى برترى ندهد. شیخ طوسی،النهایة،ج۱،ص۳۶۷،دار الکتاب العربی،بیروت،۱۳۹۰ (ه . ق) ...
معنی کلمه آموزش در ویکی واژه
عمل آموختن. تحصیلات رسمی. (اداری): بخشی در دانشگاه و مؤسسات مشابه که به امور آموزشی میپردازد. یاد دادن. تعلیم، تربیت. انتقال دانش از فردی به فرد دیگری است.
جملاتی از کاربرد کلمه آموزش
غم عشق تو مادرزاد دیرم نه از آموزش استاد دیرم
پس از استقرار کره شمالی، یک سیستم آموزشی که بیشتر از الگوی اتحاد جماهیر شوروی الگوبرداری شد. طبق منابع کره شمالی، در زمان تأسیس کره شمالی، دو سوم کودکان در سنین مدرسه در مدرسه ابتدایی تحصیل نمیکردند و بیشتر بزرگسالان که تعداد آنها ۲٫۳ میلیون نفر بود، بی سواد بودند. در سال ۱۹۵۰، تحصیلات ابتدایی برای کودکان اجباری شد. با این وجود وقوع جنگ کره، دستیابی به این هدف را به تأخیر انداخت. آموزش ابتدایی جهانی تا سال ۱۹۵۶ حاصل نشد. تا سال ۱۹۵۸ منابع کره شمالی ادعا کردند که هفت سال آموزش ابتدایی و متوسطه اجباری اجرا شدهاست.
انگلیسی زبان بودن، امن بودن و کیفیت آموزش بالا باعث محبوبیت این کشور در بین دانشجویان بینالمللی شدهاست. دانشجویان بینالمللی بسیاری در شهرهای ملبورن، سیدنی آدلاید و … در حال تحصیل هستند. بیشتر دانشجویان بینالمللی از کشورهای چون چین، هند، کره، انگلستان، ایران، تایوان و … در این کشور مشغول به تحصیل هستند.[نیازمند منبع]
ذخیرهٔ عالم امکان دو دست گنج بخشایش خزینهٔ رحمت یزدان روان طاعت آموزش
جهان چه مکتب آموزشی و پرورشیست به گونه گونه تعالیم سمعی و بصری
آلکساندر نیکلایی آراکلیان (ارمنی: Ալեքսանդր Նիկոլայի Առաքելյան؛ زادهٔ ۱۹۲۳ - درگذشته ۱۹۸۷) کارشناس آموزشی و پرورشی اهل ارمنستان بود.
بگو تا چه بود اندرین پوزشت چه گفتی که پیش آمد آموزشت
بباید خرد شاه را ناگزیر هم آموزش مرد برنا و پیر
۲۶-میرنیا، سید علی، (۱۳۶۹)، پژوهشی در شناخت ایلها و طایفههای عشایری خراسان، چاپ اول، مشهد، مؤسسه انتشاراتی و آموزشی نسل.
گر حال نیک خواهی فرزند را همیشه آموزش ای برادر قرآن و خط و پیشه
به ز عبرهٔ جیحون نه به آموزش چون بط به طبیعت شدمی راهی
آخر گفت: هر که روزگار او را دانا نکند در آموزش او هیچکس را رنج نباید برد که رنج او ضایع باشد.
آنکه سد مرغ است در دامش اگر وحشی رمد گو تصور کن که یک مرغ نو آموزش نبود
آموزش، که باید در دنیای جدید انقلابی در آن به پا شود، از طریق همان عاملی از اساس متحول خواهد شد که به انقلاب نیاز دارد - کامپیوتر.
برخی از طرفداران این فرضیهٔ شبه علمی، در عصر جدید بر این باورند که ۹۰٪ دیگر مغز میتواند نمایشگاهی از قدرت روانی بوده و فرد با استفاده از آن قادر است همراه با انجام ادراک فوقالعاده حسی، مورد آموزش قرار گیرد در صورتی که هیچ گونه توجیه و مدرک علمی برای اثبات این باور وجود ندارد که این قابلیتها را پشتیبانی کند.
بسته به بزرگسالی، پرورش و کاری که از یک اسب انتظار میرود، آنها را در سن دو تا چهار سالگی برای سواری و زیر زین آموزش میدهند. اسبهای مسابقه مانند درساژ عموماً تا پیش از سه یا چهار سالگی زیر زین نمیروند چون ماهیچهها و استخوانهای آنها به اندازهٔ کافی محکم نیست. در این میان نژاد تروبرد یک استثنا است، این اسب مسابقه در برخی کشورها در سن دو سالگی زیر زین میرود. اسبهایی که برای مسابقههای استقامت پرورش مییابند تا پیش از ۶۰ ماهگی (پنج سالگی) بزرگسال دانسته نمیشوند.
دیگر آکادمیهای هنری شناخته شده در دانمارک شامل آکادمی هنر سلطنتی دانمارک در کپنهاگ و آکادمی هنر فونن در اُدنسه است. مؤسسات دیگری نیز وجود دارند که از نام «آکادمی هنر» نیز استفاده میکنند، اما هیچ یک از این مؤسسات دولتی به عنوان مؤسسات آموزش عالی به رسمیت شناخته نمیشوند.
بپرسید دانا شود مرد پیر گر آموزشی باشد و یادگیر
او همزمان با تحصیلات دانشگاهیاش، به کانون هنری حمید سمندریان رفت و فارغالتحصیل بازیگری و کارگردانی از کانون سمندریان شد. وی همچنین فارغالتحصیل کارگردانی و فیلمسازی از سینمای جوان بوده و دوره فیلمنامهنویسی را هم در کلاسهای ناصر تقوایی در آموزشگاه کارنامه گذراندهاست.
۱۱. تاریخ باستان (از دوران پیش از تاریخ تا مرگ یوستی نیانوس)، اثر چارلز الکساندر رابینسن، تهران، سازمان انتشارات آموزش انقلاب اسلامی، ۱۳۷۰.