آمفی‌تئاتر
معنی کلمه آمفی‌تئاتر در فرهنگ عمید

آمفی‌تئاتر

معنی کلمه آمفی‌تئاتر در فرهنگ عمید

( آمفی تئاتر ) سالنی به شکل نیم دایره یا بیضی دارای جایگاه های پلکان مانند برای نشستن و صحنه ای در پایین که در آن گردهمایی، تئاتر، حرکات نمایشی و مانند آن ها برگزار می شود.

معنی کلمه آمفی‌تئاتر در دانشنامه عمومی

آمفی تئاتر. آمفی تئاتر ( به فرانسوی: amphi théâtre ) مکانی است در فضای باز که برای اجرای نمایش و سرگرمی از آن استفاده می شود. در زبان فارسی، اگر برای نمایش استفاده شود، به آن تماشاخانه، و اگر در دانشگاه باشد به آن تالار پلکانی می گویند. این واژه همچنین برای جایی که در آن هنرپیشگان داستانی را به نمایش درمی آورند و نیز برای تئاتر به کار می رود. در کاربرد انگلیسی، دو نوع سازهٔ ساختمانی وجود دارد که برای آن ها واژهٔ آمفی تئاتر به کار می رود: یک نوع آن آمفی تئاترهایی است که در روم باستان ساخته می شد که شناخته شده ترینِ آن ها بنای کولوسئوم است. از تماشاخانه های ایران می توان به تماشاخانه سنگلج، تماشاخانه ایرانشهر، تئاترشهر اشاره کرد.
آمفی تئاتر (ویکتوریا). آمفی تئاتر ( به انگلیسی: Amphitheatre ) یک شهرک در استرالیا است که در ویکتوریا ( استرالیا ) واقع شده است.
معنی کلمه آمفی‌تئاتر در دانشنامه عمومی
معنی کلمه آمفی‌تئاتر در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه آمفی‌تئاتر

معنی کلمه آمفی‌تئاتر در ویکی واژه

سالنی دایره‌وار یا بیضی شکل با ردیف‌های پلکانی برای نشستن و دارای صحنه‌ای در پایین برای اجرای نمایش، انجام حرکات ورزشی، تدریس، و مانند آن.
تماشاخانه، جای اجرای نمایشنامه و تئاتر.

جملاتی از کاربرد کلمه آمفی‌تئاتر

لینکلن توسط یک بازیگر تئاتر به نام جان ویلکس بوث در آمفی‌تئاتر فورد مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در صبح روز شنبه ۱۵ آوریل ۱۸۶۵ درگذشت. جان ویلکس بوث بازیگر مشهور و جاسوس متفقین از مریلند بود. اگرچه او هرگز به ارتش کنفدراسیون ملحق نشد، اما با سرویس مخفی کنفدراسیون تماس داشت.
آمفی‌تئاتر رومی متشکل از سه بخش اصلی است: حصار، عرصه و میدان، و محل نشستن. حصار آن متشکل از ردیف‌های متحد المرکز می‌باشد که یا توسط قوس‌های ساخته‌شده در چارچوب ساختمان ساخته می‌شوند، یا به سادگی از دامنه تپه کنده شده‌اند، یا با استفاده از مواد حفاری که در حین حفاری میدان مبارزه (صحن) استخراج شده بود، ساخته شده‌اند.
آمفی‌تئاتر کارتاژ (عربی: المسرح الدائري بقرطاج) یا مدرج کارتاژ رومی عبارت است از یک تئاتر مدور رومی که در ورودی شهر کارتاژ در نزدیکی آمفی‌تئاتر الجم قرار دارد، این تئاتر در زمان و عهد قیصر روم ژولیوس سزار ساخته شده‌است، در این تئاتر مبارزاتی که توسط حاکم تونس برای کسانی که از سیاست و حکم وی پیروی نمی‌کردند برنامه‌ریزی می‌شد اجرا می‌گردید.
این آمفی‌تئاتر که در سال ۱۹۷۲ تأسیس شده بود و دارای ۶٬۱۸۹ نفر ظرفیت بود در سال ۲۰۱۳ بسته و تخریب شد.
آمفی‌تئاتر اِلجم در سال ۱۹۷۹ میلادی، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و امروزه یکی از پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری تونس محسوب می‌شود.
آمفی‌تئاتر قرن دوم میلادی در وسط سن نیم دایره‌ای که محل نشستن تماشاچیان است ساخته شده و به دروازه جنوبی پالمیرا باز می‌شود. این آمفی تئاتر ۸۲تا ۱۰۴متری (۲۶۹تا ۳۴۱فوت) با ردیف ستونهای اصلی به سمت جنوب غربی تا خیابان امتداد دارد. قطر جایگاه نیم دایره‌ای تماشاچیان که ساختش ناتمام مانده ۹۲متر (۳۰۲فوت) است و فقط شامل یک نیم‌دایره، کمترین بخش جایگاه، و محل استقرار ارکستر در اطراف آن است.
دانشکدهٔ علوم پزشکی امام جعفر صادق گراش: این مجموعه که یکی از مجموعه‌های آموزشی جنوب استان فارس است در سال‌های پس از انقلاب تأسیس شده و شامل امکانات دانشگاهی از جمله مجتمع‌های آموزشی، مجتمع خوابگاهی، سلف سرویس، مسجد، آزمایشگاه‌، سالن ورزشی، باغات میوه و نخل، سالن آمفی‌تئاتر و… می‌باشد. این دانشکده در حال حاضر حدود ۵۰۰ دانشجو دارد.
آمفی‌تئاتر اِلجم، یک تماشاخانه متعلق به دورهٔ روم باستان است که در شهر الجم در استان مهدیه در بخش مرکزی-شرقی تونس واقع شده‌است. این آمفی‌تئاتر دارای بزرگ‌ترین سازهٔ آفریقایی-رومی است. تاریخ ساخت آمفی‌تئاتر به اواخر سده ۲ میلادی بازمی‌گردد.
دروازه شمالی دیوار شهر به نام «پورتا نیگرا» که در سال ۱۶۰ ساخته شده، یکی از دیدنی‌ها و جاذبه‌های توریستی شهر است. از دیگر جاذبه‌های توریستی آن می‌توان به حمام عمومی باربارا (باربارا تِرمِن) و آمفی‌تئاتر بزرگ اشاره کرد.