آلرژن
جملاتی از کاربرد کلمه آلرژن
ایمونوتراپی تماسی که شامل استفاده از آلرژنهای تماسی، مانند دیفنسیپرون و اسید اسکوریک دی بوتیلستر است، برای القای پاسخ ایمنی به کار میرود تا با سلولهایی که باعث ریزش مو میشوند، مقابله کند. در مروری که از یافتههای ۴۵ مطالعه بر روی ۲۲۲۷ بیمار انجام شده نشان داده شد که با استفاده از ایمونوتراپی تماسی در بیماران مبتلا، ۵۴/۵ درصد از آنها، رشد مجدد مو و ۲۴/۹ درصد رشد مجدد و کامل مو را تجربه کردهاند. ایمونوتراپی علاوه بر فواید درمانی آن برای آلوپسی، میتواند عوارض جانبی بسیار جدی، مانند درماتیت شدید نیز به دنبال داشته باشد.
با آزمایش پوستی اغلب میتوان آلرژن عامل ازدیاد حساسیت را یافت. درمان علامتی با آنتی هیستامینها (مانند دیفن هیدرامین و پرومتازین)، مقلدهای سمپاتیک (مانند سودو افدرین و فنیل آفرین)، کرومولین سدیم، تئوفیلین و گاه استروئیدها (به خصوص افشانه بینی) است. توصیه به اجتناب از آلرژنها (حتی گاه فیلتر هوا) ضروری است.
آسم با قرارگرفتن در معرض آلرژنهای داخلی (فضای سرپوشیده) همراه است. آلرژنهای رایج داخلی شامل کنههای گردوغبار، سوسکها، شوره حیوانات (تکههایی از خز یا پر) و کپک هستند. مشخص شدهاست که تلاشها برای کاهش کنههای گردوغبار روی علائم در افراد حساس بیاثر است. شواهد ضعیف نشان میدهد که تلاش برای کاهش کپک با تعمیر ساختمانها ممکن است به بهبود علائم آسم در بزرگسالان کمک کند. برخی از عفونتهای تنفسی ویروسی، مانند ویروس سینسیشیال تنفسی و راینوویروس، ممکن است خطر ابتلا به آسم را در دوران کودکی افزایش دهند. با این حال، برخی عفونتهای دیگر ممکن است خطر را کاهش دهند.
تشدید آسم در کودکان مدرسهای در پاییز، اندکی پس از بازگشت کودکان به مدرسه، به اوج خود میرسد. این ممکن است منعکسکننده ترکیبی از عوامل، از جمله تبعیت ضعیف از درمان، افزایش قرارگرفتن در معرض آلرژن و ویروس، و تغییر تحمل ایمنی باشد. شواهد محدودی برای راهنمایی رویکردهای احتمالی برای کاهش تشدیدهای پاییزی وجود دارد، اما درمان فصلی امالیزوماب در حالی که هزینهبر است، از چهار تا شش هفته پیش از بازگشت به مدرسه ممکن است تشدید آسم پاییزی را کاهش دهد.
واکنشهای آتوپیک ناشی از افزایش حساسیت موضعی به آلرژن است. آتوپی علایم موروثیبودن را به شدت داراست. یک مطالعه نتیجه میگیرد که خطر ابتلا به درماتیت آتوپیک (۳٪) یا آتوپی در کل (۷٪) «توسط یک عامل از دو با هر درجه اول عضو خانواده در حال حاضر مبتلا به آتوپی را افزایش میدهد». و همچنین استرس مادر و برنامه تولد بهطور فزایندهای به عنوان یک علت ریشهای از علل آتوپی درک شدهاست که "تروما ممکن است از علل قوی از وقایع بیولوژیکی باشد که باعث افزایش آسیبپذیری به آتوپی میشود و ممکن است به توضیح افزایش خطر موجود در جمعیت کم درآمد شهری کمک کند ."
عوامل خانگی که میتوانند منجر به تشدید آسم شوند، عبارتند از گرد و غبار، ذرات حاصل از حیوانات (به ویژه موی گربه و سگ)، مواد حساسیتزای سوسک و کپک. عطرها یکی از علل شایع حملات حاد در زنان و کودکان هستند. هر دو عفونت ویروسی و باکتریایی دستگاه تنفسی فوقانی میتوانند بیماری را بدتر کنند. استرس روانی ممکن است علائم را بدتر کند - تصور میشود که استرس سیستم ایمنی را تغییر داده و در نتیجه پاسخ التهابی راه هوایی را به آلرژنها و محرکها افزایش میدهد