احيا

معنی کلمه احيا در لغت نامه دهخدا

احیا. [ اَح ْ ] ( ع ن تف ) بشرم تر.
- امثال :
احیا من بکر.
احیا من فتاة.
احیا من مخدرة.
احیا من هدی .
اخیلیة درباره توبة ابن الحمیر گوید:
فتی کان احیا من فتاة حییة
و اجراء من لیث بخفان خادر.( مجمعالأمثال میدانی ). || نعت تفضیلی از حیوة. دراززندگی تر.
- امثال :
احیا من ضب ؛ والضب زعموا انه طویل العمر. ( مجمعالأمثال میدانی ).

معنی کلمه احيا در فرهنگ عمید

= حی
۱. رونق دادن.
۲. شب زنده داری کردن، شب را به عبادت گذراندن.
۳. (اسم ) در تشیع، هریک از شب های نوزدهم، بیست ویکم، و بیست وسوم ماه رمضان که در آن شب زنده داری و عبادت می کنند، شب قدر.
۴. (شیمی ) ترکیب شدن جسم با هیدروژن.
۵. (کشاورزی ) آباد کردن زمین کشاورزی.
۶. [قدیمی، مجاز] بهبود بخشیدن حال یا وضع کسی یا چیزی.
۷. [قدیمی] زنده کردن.

معنی کلمه احيا در فرهنگ فارسی

جمع : حی . ۱ - ( صفت اسم ) زندگان . ۲ - قبیله ها خاندانها .
بشرم تر

معنی کلمه احيا در فرهنگ اسم ها

اسم: احیا (دختر، پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: ahyā) (فارسی: اَحيا) (انگلیسی: ahya)
معنی: زندگی، زندگان، زندگی از نو، خاندان ها، قبیله ها، نامی برای شبهای نوزدهم، بیست و یکم، و بیست وسوم ماه رمضان، در اصل احیاء

معنی کلمه احيا در دانشنامه عمومی

احیا (آلبوم سلنا گومز). «احیا» ( به انگلیسی: Revival ) ششمین آلبوم از سلنا گومز است که در ۹ اکتبر ۲۰۱۵ توسط اینترسکوپ رکوردز و پالیدور رکوردز منتشر شد. در هفته اول این آلبوم با ۱۱۷ هزار فروش در جدول بیلبورد ۲۰۰ رتبه نخست را به دست آورد.
احیا (فیلم). احیا ( به انگلیسی: The Revival ) یک فیلم درام عاشقانه آمریکایی به کارگردانی جنیفر گربر نوشته ساموئل برت ویلیامز و با بازی زاکاری بوث و دیوید کارل محصول سال ۲۰۱۷ است.

معنی کلمه احيا در دانشنامه آزاد فارسی

اِحیا (resuscitation)
اقداماتی برای بازگرداندن افراد درحال مرگ به زندگی. مؤثرترین روش برای فوریت های مرگباری مثل برق گرفتگی، غرق شدگی یا سکتۀ قلبی، احیای دهان به دهاناست. نیروهای پزشکی و پیراپزشکی احیای قلبی ریویرا می آموزند. در این نوع احیا، برای شروع مجدد تنفس، ضربان قلب یا هردو، و تثبیت وضع بیمار از وسایل مخصوصی تا هنگام شروع درمان اصلی استفاده می کنند. میزان موفقیت احیای قلبی ریوی کمتر از ۳۰ درصد است.
احیا (شیمی). رجوع شود به:کاهش

معنی کلمه احيا در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] اِحیا یا شب زنده داری (یعنی شب را به دعا و عبادت گذراندن) یکی از سنت های مهم در میان مسلمانان است.
به گفته اکثر مفسّران، از سوره مزمل به دست می آید که در ابتدای اسلام، شب زنده داری به قصد نماز شب حدود یک سال بر پیامبر(ص) واجب بوده و مسلمانان در کنار پیامبر، آن را به جای می آوردند. به نظر اغلب فقها و مفسران و طبق آیات یک تا سه همین سوره، پس از حدود یک سال خداوند در این حکم تخفیف قائل شد و تهجد جای آن را گرفت.
اِحیا در اصطلاح خاص، به معنای شب زنده داری و بیدار ماندن در شب های خاصی از سال است که مهم ترین آن ها، شب قدر (شب های نوزده، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان) است. همچنین در روایتی از امام علی (ع)، احیای چهار شب یعنی شبِ اولِ ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان توصیه شده است.
[ویکی الکتاب] معنی أَحْیَا: زنده کرد
معنی کِفَاتاً: جمع کننده - ظرفها (کلمه کفات و همچنین کلمه کفت به معنای جمع کردن و ضمیمه کردن است و درعبارت " أَلَمْ نَجْعَلِ ﭐلْأَرْضَ کِفَاتاً "میفرماید : مگر ما نبودیم که زمین را کفات کردیم ، یعنی چنان کردیم که همه بندگان را در خود جمع میکند ، چه مردهها را و چه ز...
ریشه کلمه:
حیی (۱۸۴ بار)

جملاتی از کاربرد کلمه احيا

ناله ها از هر سو به گوش می رسد و نفرينش به ارباب عمايم عالمی را گرفته است. براساس آنچه هر روز مشاهده می کنيم و آن چيزهايی که به گوش ما ميرسد و خودمان احيانا در جريان آن قرار می گیریم، مردم هر ساعت دست به آسمان دارند و آرزوی بازگشت اوضاع گذشته را می کنند.