آنتی هیستامین

آنتی هیستامین

معنی کلمه آنتی هیستامین در فرهنگ معین

( آنتی هیستامین ) [ انگ . ] (اِ. ) دارویی که بازدارندة برخی آثار هیستامین به ویژه نقش آلرژی زای آن باشد، ضد هیستامین . (فره ).

معنی کلمه آنتی هیستامین در دانشنامه عمومی

آنتی هیستامین. داروهای آنتی هیستامین ( به انگلیسی: Histamine antagonist یا Antihistamine ) یکی از رده های دارویی پرمصرف برای حساسیت یا التهاب می باشند.
هیستامین یکی از مهم ترین واسطه های شیمیایی آزاد شده در بدن از سلول ها است که عملکردهای متفاوت و مهمی دارد؛ مثلاً هیستامین در حساسیت ها، التهاب و بیماری های ساده مانند سرماخوردگی آزاد می شود. هیستامین در معده با تحریک گیرنده نوع دو هیستامین موجب تحریک ترشح اسید معده می شود. داروهای بلوک کننده این نوع گیرنده مانند سایمتیدین، رانیتیدین و… می باشند.
معمولاً منظور از آنتی هیستامین بلوک کننده گیرنده نوع یک می باشند. این رده دارویی مانند کلرفنیرامین، دیفن هیدرامین، پرومتازین، ترفنادین، کلماستین، فکسوفنادین، ستریزین و… در حساسیت، التهاب و اثرات گرد و خاک و ریزگردها وبیماری های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی به کار می روند. آنتی هیستامین های غیراختصاصی عوارضی چون خواب آلودگی و عوارض آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان دارند. نسل های جدیدتر آنتی هیستامین ها مانند لوراتادین و فکسوفنادین چون از سد خونی - مغزی عبور نمی کنند معمولاً خواب آور نیستند.
به دلیل اثرات مختلف هیستامین در بدن داروهای آنتی هیستامینی نیز کاربردهای متفاوتی دارند مثلاً پرومتازین در درمان سرگیجه و تهوع کاربرد دارد یا سیپروهپتادین اشتهاآور است.
بلوک کننده های گیرنده نوع یک هیستامین به شش گروه تقسیم می شوند:
• آلکیلامین ها مانند کلرفنیرامین
• آمینوآلکیل اترها مانند دیفن هیدرامین و کلماستین
• اتیلن دی آمین ها مانند پیریلامین
• فنوتیازین ها مانند پرومتازین
• پیپرازین ها مانند سیتیریزین، سیناریزین و هیدروکسی زین
• پیپریدیین ها مانند لوراتادین، سیپروهپتادین و ترفنادین
• آنتی هیستامین های نوع دو مانند رانیتیدین، فاموتیدین و… نیز داریم. همچنین اخیراً آنتی هیستامین های نوع سه و چهار نیز در حال بررسی هستند.
آنتی هیستامینها به خصوص آنتی هیستامینهای بلوک کننده گیرنده یک علاوه بر کاربرد مجزا در بسیاری از ترکیبات دارویی به خصوص در درمان سرماخوردگی به کار می روند مانند آنتی هیستامین دکونژستانت، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، قرص و شربت سرماخوردگی اطفال، اکسپکتورانت و…
تضعیف سیستم عصبی مرکزی مانند خواب آلودگی شایع است به ویژه در مورد نسل اول. همچنین اثرات آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان

معنی کلمه آنتی هیستامین در دانشنامه آزاد فارسی

آنتی هیستامین. رجوع شود به:ضد هیستامین

معنی کلمه آنتی هیستامین در ویکی واژه

آنتی‌هیستامین
(پزشکی): دارویی که عمدتاّ برای خنثیٰ کردن آثار آلرژیک هیستامین مصرف میشود.
دارویی که بازدارنده برخی آثار هیستامین به ویژه نقش آلرژی‌زای آن باشد، ضد هیستامین.

جملاتی از کاربرد کلمه آنتی هیستامین

قبل از مصرف هر فراورده بیولوژیک، باید وضعیت واکنش‌های آلرژیک (واکنش‌های حساسیتی) بیمار نسبت به آن مشخص باشد؛ بنابراین پیش از تجویز این فراورده‌ها از آزمون‌های حساسیت داروها استفاده می‌کنند. قبل از آزمایش حساسیت نباید آنتی هیستامین‌ها را مصرف کرد زیرا ممکن است با آزمون تداخل داشته باشند. از آنجا که واکنش به آزمون داخل پوستی (داخل جلدی) می‌تواند بسیار شدید باشد، معمولاً ابتدا آزمون‌های خراش و ملتحمه را انجام می‌دهند و در صورتی که یکی از این آزمون‌ها منفی باشد آزمون داخل پوستی نیز انجام می‌شود. برای درمان علایم شدید آلرژی باید دارویی مانند اپی نفرین در دسترس باشد.
بوی بد دهان (هالیتوزیس) علت‌های متفاوتی دارد مانند سیگار، الکل، بهداشت ضعیف دهان، بیماری‌های لثه، بیماری‌های مزمن شش، تنفس با دهان، سینوزیت، بیماری‌های کبد، دیابت، بارداری، مسواک و نخ دندان نزدن، داروهایی که باعث خشکی دهان می‌شود مانند آنتی هیستامین، آنتی دیپراسینت، آنتی سیکوتیک. بهترین راه جلوگیری از بوی بد دهان، مسواک زدن مکرر دندان‌ها و زبان، تمیز نگه داشتن بینی و سینوس و نوشیدن میزان مناسب آب است.
اتیفوکسین در افراد مبتلا به شوک گردش خون، نارسایی شدید کبدی، نارسایی شدید کلیه، میاستنی گراویس، گالاکتوزمی (به دلیل لاکتوز موجود در فرمولاسیون دارو)، نارسایی شدید تنفسی و حساسیت مفرط (آلرژی) به اتیفوکسین منع مصرف دارد. این دارو در کودکان یا نوجوانان زیر هیجده سال توصیه نمی‌شود و در دوران بارداری و شیردهی به دلیل اطلاعات ناکافی توصیه نمی‌شود. احتیاط در مورد ترکیب اتیفوکسین و سایر داروهای مضعف مرکزی مانند بنزودیازپین‌ها، مسکن‌های مرکزی، داروهای ضد روان پریشی، آنتی هیستامین‌های آرام بخش و الکل ضروری است.
درمان اصلی اجتناب از مصرف غذای آلرژی زا میباشد هرچند دارویی برای درمان کامل حساسیت غذایی وجود ندارد، اما از بعضی از داروها (مانند آنتی هیستامینها و کورتونها) می‌توان برای تخفیف یا رفع علایم استفاده نمود. حساسیت زدایی نیز گاه کاملاً مؤثر است.