سیفلیس
معنی کلمه سیفلیس در لغت نامه دهخدا

سیفلیس

معنی کلمه سیفلیس در لغت نامه دهخدا

سیفلیس. ( فرانسوی ، اِ ) سفلیس. سیفیلیس. مرض عفونی وساری که به ارث بطور مادرزادی به افراد منتقل میشود. عامل این ناخوشی باسیلی است مارپیچی بنام ترپونم پال این مرض بطور غیرمستقیم از افراد مبتلی به افراد سالم قابل سرایت است. کوفت. ( فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) بیماری واگیر که میکروب آن از طریق مقاربت و معاشرت با مبتلایان به سیفلیس سرایت می کند. این مرض به طور مادرزادی به افراد منتقل می شود، کوفت ، آبله فرنگی .

معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ عمید

بیماری واگیردار، موروثی، و مقاربتی که به وسیلۀ زخم های روی آلت تناسلی مشخص می شود و دردهای مفصلی، اختلال های عصبی و ریوی، فلج، کری، و کوری از عوارض آن می باشد، سیفیلیس، کوفت.

معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ فارسی

( اسم ) مرضی عفونی و ساری که به ارث به طور مادرزادی به افراد منتقل میشود عامل این ناخوشی باسیلی است مارپیچی به نام ترپونم پال . این مرض به طور مستقیم از افراد مبتلی به افراد سالم قابل سرایت است کوفت .

معنی کلمه سیفلیس در دانشنامه عمومی

سیفلیس یا سفلیس ( به فرانسوی: Syphilis ) نوعی بیماری آمیزشی است که از باکتری ترپونما پالیدوم ناشی می شود. نخستین بار فریتز شادین و اریش هوفمان در سال ۱۹۰۵ باکتری مولد این بیماری یعنی ترپونما پالیدیوم را شناسایی کردند.
سیفلیس می تواند در یکی از این چهار مرحله اولیه، ثانویه، نهفته و سوم ظاهر شود. سیفلیس اولیه از طریق ارتباط مستقیم جنسی با زخم های عفونی شخص مبتلا به این بیماری عارض می شود. سیفلیس ثانویه به شیوه های مختلفی ظاهر می شود و علایم آن غالباً پوست، غشاء مخاطی و غدد لنفاوی را درگیر می کند. در سیفلیس نهفته عفونت با استفاده از سرم شناسی شناسایی می شود و در آن علایم بیماری مشاهده نمی شود. مرحله سوم به سه شکل دمل سیفلیسی، سیفلیس عصبی متاخر و سیفلیس قلبی–عروقی تقسیم می گردد و در یک سوم افراد آلوده ای که تحت درمان قرار نمی گیرند بروز می کند. همچنین ابتلا به سیفلیس به صورت مادرزادی نیز می تواند در دوران بارداری یا هنگام زایمان رخ دهد و دو سوم نوزادان سیفلیسی بدون علایم این بیماری به دنیا می آیند.
راه اصلی انتقال سیفلیس آمیزش جنسی است؛ اما می تواند در دوران بارداری یا هنگام زایمان هم از مادر به جنین منتقل و منجر به سیفلیس مادرزادی شود. این بیماری می تواند با بوسه زدن بر روی محلی در نزدیکی زخم و نیز از راه دهانی، مهبلی و آمیزش جنسی مقعدی، انتقال یابد، اما نمی تواند از طریق صندلی توالت، فعالیت های روزانه، وان های داغ یا استفاده مشترک از ظروف غذا یا لباس منتقل شود. سیفلیس معمولاً با زخم های بدون درد روی اندام تناسلی یا در دهان یا مقعد ( عفونت اولیه ) شروع می شود. پس از این مرحله باکتری ها ممکن است تا سال ها در بدن به صورت نهفته و غیرفعال باقی مانده و پس از آن دوباره فعال شده و مرحله بعدی سیفلیس بروز کند؛ بنابراین تشخیص بالینی سیفلیس در ابتدای بیماری دشوار بوده و تأیید ابتلا به این بیماری، از طریق آزمایش خون یا با بررسی میکروسکوپی امکان پذیر است.
پرهیز از تماس فیزیکی با شخص مبتلا و همچنین استفاده صحیح از کاندوم در کاهش خطر انتقال سیفلیس مؤثر است، همچنین می توان از طریق غربالگری مادران در طول دوران بارداری و درمان کسانی که مبتلا هستند، از ابتلای نوزادان به سیفلیس مادرزادی پیشگیری کرد. سیفلیس را می توان به طور مؤثری با آنتی بیوتیک ها درمان کرد. بررسی ها نشان می دهد که تنها در سال ۱۹۹۹، ۱۲ میلیون مورد جدید آلوده به سیفلیس مشاهده شد که بیش از ۹۰٪ آن ها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کردند. اگرچه در دهه ۱۹۴۰ به دنبال استفاده گسترده از پنی سیلین میزان ابتلا به سیفلیس کاهش چشم گیری داشت، اما پس از آغاز هزاره سوم در بسیاری از کشورها میزان ابتلا افزایش یافته است. در مبتلایان به سیفلیس، به دلیل وجود زخم هایی روی آلت تناسلی یا لب و زبان، احتمال آلودگی به ویروس HIV در طی تماس جنسی افزایش می یابد.
معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ معین
معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ عمید
معنی کلمه سیفلیس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه سیفلیس در دانشنامه عمومی

معنی کلمه سیفلیس در دانشنامه آزاد فارسی

سیفلیس (syphilis)
بیماری مقاربتی. عامل آن باکتری حلزونی شکل (اسپیروکت) ترپونما پالیدوم است. این بیماری اگر معالجه نشود، باگذشت سال ها سه مرحله را طی می کند، که اغلب با زخمی سخت و بدون درد یا شانکر آغاز می شود و با گذشت یک ماه در قسمت آلودۀ بدن (معمولاً اندام های جنسی) گسترش می یابد. در مرحلۀ دوم، (چندماه بعد) کهیر همراه با التهاب مفاصل، هپاتیت و/یا مننژیت بروز می کند. مرحلۀ سوم (سال ها بعد) در نهایت به فلج، نابینایی، جنون و مرگ منتهی می شود. آزمایش واسرمان، آزمایش تشخیص خون برای بیماری سیفلیس است. با سهولت دسترسی به آنتی بیوتیک ها، سیفلیس امروزه در دنیای صنعتی بیش از پیش درمان پذیر است.

معنی کلمه سیفلیس در ویکی واژه

بیماری واگیر که میکروب آن از طریق مقاربت و معاشرت با مبتلایان به سیفلیس سرایت می‌کند. این مرض به طور مادرزادی به افراد منتقل می‌شود، کوفت، آبله فرنگی.

جملاتی از کاربرد کلمه سیفلیس

طبق گفته‌های خود آلیستر اولین سفر ذهنی و روحی او به ابعاد بالاتر از دنیای ما در سال ۱۸۹۶ در سوئد اتفاق افتاد. وی همچنین در این دوران زندگی جنسی شلوغی داشت و به دلیل رابطه‌های زیادی که داشت باعث شد تا از یکی از فاحشه‌ها بیماری سیفلیس بگیرد.
شامل آزمایش‌های خاصی همچون: هپاتیت، ایدز، سیفلیس، تب مالت و ویدال… است که معمولاً از روی سرم خون انجام می‌گیرد.
ایده «گلوله جادویی» ابتدا توسط پل ارلیش ارائه شد، که این دانشمند در ابتدای قرن بیستم ادعا کرد که اگر ترکیبی ساخته شود که بتواند به‌طور اختصاصی به ارگانیسم ایجادکننده بیماری متصل شود، سپس می‌توان این ماده را سوار بر یک توکسین نموده و به سمت آن ارگانیسم فرستاد. او و الی مچنیکوف به خاطر این کار علمی که درمان موفقیت‌آمیزی برای سیفلیس در سال ۱۹۱۰ ایجاد نمود، در سال ۱۹۰۸ موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی شدند.
در سال ۱۹۱۱، دکتر هیدیو نوگوچی از موسسه تحقیق‌ها پزشکی راکفلر در منهتن، شهر نیویورک به ۱۴۶ بیمار بیمارستانی (که برخی از آنها کودک بودند) عصاره سیفلیس تزریق کرد. والدین برخی از کودکانی که گفته می‌شود در نتیجه آزمایش‌های او به سیفلیس مبتلا شده‌اند، بعداً از او شکایت کردند.
آئورتیت سیفلیسی می‌تواند منجر به آنوریسم شود. آئورتیت سیفلیسی علامت‌دار در ۱۰٪ افراد درمان‌نشده دیده می‌شود. تخریب دیواره آئورت باعث آنوریسم می‌شود که خود آنوریسم می‌تواند سبب نارسایی آئورت و نارسایی قلبی شده یا بر ارگان‌های مجاور فشار بیاورد. آئورتیت سیفلیسی به خوبی با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می‌شود، اما گاه عمل جراحی برای آنوریسم نیاز است.
سال ۱۹۴۷، پنی‌سیلین به عنوان درمان مؤثر سیفلیس اعتبار یافت و به‌طور گسترده‌ای برای درمان این بیماری بکار گرفته شد. با این حال، پژوهشگران به مطالعه خود ادامه دادند و به کسانی که داوطلب درمان بودند پنی‌سیلین ندادند. این مسئله مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برخی دریافتند که به بسیاری از افراد پنی‌سیلین داده شده بود. این تحقیقات تحت نظارت بسیاری از ناظران خدمات بهداشت عمومی تا سال ۱۹۷۲ ادامه داشت تا اینکه که انتشار اطلاعات در مطبوعات منجر به خاتمه‌یافتن آن در ۱۶ نوامبر همان سال گردید. این مطالعه باعث مرگ ۱۲۸ نفر از شرکت‌کنندگان آن به واسطهٔ سیفلیس و یا عوارض ناشی از آن شد.