روتین
معنی کلمه روتین در دانشنامه عمومی
روتین یکی از ترکیبات فنول است که در گونهٔ گیاهی مهاجم همه گل یافت می شود. نام روتین از نام علمی گیاه سداب ( Ruta graveolens ) گرفته شده است، این گیاه، حاوی روتین نیز هست. پوست های مختلف مرکبات حاوی ۳۲ تا ۴۹ میلی گرم در هر گرم از فلاونوئیدها هستند که به صورت «معادل روتین»، بیان می شوند. برگ های مرکبات، حاوی روتین با غلظت های ۱۱ و ۷ گرم بر کیلوگرم در درختان پرتقال و لیموترش هستند. در سال ۲۰۲۱، محققان ساموآیی، روتین را در گیاه بومی ماتالافی ( Psychotria insularum ) شناسایی کردند.
آنزیم کوئرسیتریناز را می توان در آسپرژیلوس فلاووس یافت، که یک آنزیم در مسیر کاتابولیک روتین است.
روتین یک گلیکوزید فلاونوئید مرکبات است که در بسیاری از گیاهان از جمله گندم سیاه، برگ ها و دمبرگ گونه های رابارب و مارچوبه یافت می شود. مشخص شده است که دانه های گندم سیاه تارتاری حاوی روتین بیشتری ( حدود ۰٫۸–۱٫۷٪ وزن خشک ) نسبت به دانه های گندم سیاه معمولی ( ۰٫۰۱٪ وزن خشک ) هستند. روتین یکی از فلاونول های اولیه است که در هلوی سنگی یافت می شود. این ماده همچنین در دم کردهٔ چای سبز یافت می شود.
مقدار تقریبی روتین در ۱۰۰ گرم غذای انتخابی، بر حسب میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر:
روتین ( روتوزید یا روتینوزید ) و سایر فلاونول های تغذیه ای، تحت تحقیقات بالینی اولیه برای اثرات بیولوژیکی بالقوه خود هستند. پژوهش هایی برای بررسی درمان یا بهبود سندرم پس از ترومبوتیک، نارسایی وریدی و اختلال عملکرد اندوتلیالی، صورت گرفته اما هیچ شواهد معتبر علمی برای استفادهٔ ایمن و مؤثر از روتین، تا سال ۲۰۱۸، برای درمان این موارد وجود ندارد. [ نیازمند به روزرسانی است] روتین به عنوان یک فلاونول در میان فلاونوئیدهای مشابه، به دلیل جذب ضعیف، متابولیسم بالا، دفع سریع و فراهمی زیستی پایینی دارد که در مجموع، پتانسیل آن را برای استفاده به عنوان یک دارو محدود می کند.
معنی کلمه روتین در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه روتین
وز فراموشی بیفسردی درتن یخچال ژرف خون گرم مرد دهقان در ورید و دروتین
یکی از مهمترین قابلیتهای نرمافزار آباکوس نسبت به سایر نرمافزارهای اجزای محدود موجود، امکان تغییر و اضافه کردن به امکانات و کتابخانههای نرمافزار است. قابلیتی تحت عنوان «ساب روتین» نویسی که ابزاری بسیار قدرتمند برای کاربران حرفهای میباشد. ساب روتین در واقع یک مجموعه کد است که توسط کاربر با استفاده از زبان برنامهنویسی فرترن برای کاربرد خاصی نوشته میشود. با استفاده از این قابلیت میتوان مواردی نظیر تعریف مدلهای رفتاری جدید، انجام بارگذاریهای خاص و… را انجام داد.
وی در دهه ۱۸۹۰، مدتی پس از مرگ کلارا، به سوئد بازگشت و در استکهلم اقامت گزید. در آنجا کارمند عکاس سلطنتی یوهان جیگر در استودیوی جیگر شد. در دهه ۱۸۹۰ ولفنشتاین یک استودیوی عکاسی در پلاک ۳۳ خیابان دروتینگاتان استکهلم تأسیس کرد. هنگامی که جیگر به آلمان، کشور خود بازگشت، ولفنشتاین هر دو استودیوی او را به قیمت ۶۰۰۰۰ کرون سوئد خریداری کرد. ولفنشتاین استودیوی خود را با ۳۰ کارمند با نام اصلی خود «آتلیه جیگر» نامگذاری کرد زیرا در همانجا به عنوان عکاس رسمی دادگاه شهرت پیدا کرده بود.
۱)۱۲۹٪ کالری ۲)۱۴٪ چربی ۳)۰٪کربوهیدرات ۴)۰٪لیپید ۵)۰٪پروتین
انجامِ غربالگری روتین مورد بحث و جدل است که علت آن هزینهٔ آزمایشهای ژنتیکی و شدت بیماری است. برخی پژوهشگران میگویند که انجام غربالگری در جمعیت عادی، مقرون به صرفه نیست و این موضوع از صرفِ حدود ۵ میلیون دلار در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۹ میلادی جلوگیری کرد. برخی دیگر میگویند این بیماری، شرایط لازم برای انجام یک چنین غربالگریهایی را دارد و باید برای تمامی زوجها انجام شود.
قبلاً مداخلات زیادی توصیه میشد، (مثل آتروپین وریدی و دفیبریلاسیون) که دیگر امروزه در پروتکلهای توصیه شده روتین (که توسط مراکز ماژور توصیه میشوند) وجود ندارد. نرخ بقا در یک بیمار ایست قلبی با آسیستول بسیار پایینتر از یک بیمار با ریتم متمایل به دفیبریلاسیون است. در خارج از بیمارستان، میزان زنده ماندن (حتی با مداخله اورژانس) کمتر از ۲ درصد است.
نیروهای هوابرد ایرلند بین سالهای ۱۹۶۳ تا ۲۰۰۷ آلوئت ۳ را به کار میبردند. در این مدت زمان آلوئت ۳ تنها هلیکوپتر در این نیرو بود. نخستین دو فروند آلوئت ۳ در سال ۱۹۶۳ به ایرلند تحویل داده شد و سومین فروند در سال ۱۹۶۴ و ۵ فروند بعدی بین سالهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۴ تحویل داده شدند. در فرودگاه بالدنل در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۷ آلوئت ۳ از نیرویهای هوابرد ایرلند بازنشسته شد. در خلال ۴۴ سال خدمت موفقیتآمیز ناوگان آلووئت ۳ بیش از ۷۷۰۰۰ ساعت پرواز نمود. در کنار مأموریتهای نظامی روتین این هلیکوپتر ۱۷۱۷ ماموریت جستجو و نجات را انجام داد و جان ۵۴۲ تن را نجات داده و ۲۸۸۲ پرواز آمبولانس هوایی را به انجام رساند.
توانایی و تمایل به ایجاد جوابهای غیرمعمول و مرسوم را در واکنش به محرکهای محیطی دارند. تنوع طلبی و بیزاری از انجام کارها به صورت روتین از دیگر خاصیتهای این ویژگی است.