دستجرد

معنی کلمه دستجرد در لغت نامه دهخدا

دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) نام شهری است به چغانیان. ( از معجم البلدان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) قریه ای است به بلخ. ( از معجم البلدان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ]( اِخ ) نام قریه ای است به مرو. ( از معجم البلدان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ]( اِخ ) نام قریه ای است به طوس. ( از معجم البلدان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ )نام قریه ای است نزدیک نهاوند. ( از معجم البلدان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ )مرکز بلوک کزاز در عراق. ( جغرافیای سیاسی کیهان ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) قریه ای است شمال اصطهبانات فارس به مسافت چهار فرسنگ. ( فارسنامه ناصری ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) نام دهی از دیه های خوی به قم. ( تاریخ قم ص 141 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان قاقازان بخش ضیأآباد شهرستان قزوین. واقع در 35هزارگزی شمال ضیأآباد، با 820 تن سکنه. آب آن از قنات و رودخانه و راه آن مالرو است و از طریق شید اصفهان ماشین میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان قزوین واقع در 18هزارگزی خاور قزوین ، با 373 تن سکنه ، آب آن از قنات و چشمه و راه آن فرعی و از طریق آشنستان می باشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ]( اِخ ) دهی است جزء بخش زرند شهرستان ساوه. واقع در 6هزارگزی شمال زرند با 301 تن سکنه. آب آن از قنات وراه آن فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان قهستان بخش کهک شهرستان قم. واقع در 9هزارگزی جنوب خاوری کهک ، با 445 تن سکنه ، آب آن از قنات و راه آن فرعی و ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) قصبه مرکز بخش خلجستان شهرستان قم.واقع در 64هزارگزی باختر قم ، با 1271 تن سکنه ( سرشماری 1355 هَ. ق. ). آب آن از قنات است. مرکز بخشداری در این قصبه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش نطنز شهرستان کاشان. واقع در 8هزارگزی شمال خاوری نطنز، با280 تن سکنه. آب آن از 7 رشته قنات تأمین می شود و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
دستجرد. [ دَ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان مرکزی بخش بیارجمندشهرستان شاهرود. واقع در 3هزارگزی خاور بیار و راه فرعی به عباس آباد با 1100 تن سکنه. آب آن از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

معنی کلمه دستجرد در فرهنگ عمید

= دستگرد

معنی کلمه دستجرد در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان جرقویه بخش حومه شهرستان شهرضا در ۸۱ کیلومتری شمال شرقی شهرضا دامنه کوه معتدل ۹۹۵۶ تن سکنه .توضیح برای اطلاع از (( دستجرد ) ) های دیگر.
دهی است از دهستان جرقویه بخش حومه شهرستان شهرضا واقع در ۸۱ هزار گزی شمال خاوری شهرضا .

معنی کلمه دستجرد در دانشنامه عمومی

دستجرد (آذرشهر). دستجرد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان دستجرد بخش گوگان شهرستان آذرشهر واقع شده است. این روستا ۱۶۰۸ نفر جمعیت دارد.
دستجرد (اردستان). دستجرد ( اردستان ) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اردستان استان اصفهان ایران است.
این روستا واقع در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان اردستان وحدفاصل ۹ کیلومتری روستای زفزقند قراردارد. شغل اکثر مردم روستای دستجرد دامداری و کشاورزی میباشد.
این روستا در دهستان کچو قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن34 نفر ( 12خانوار ) بوده است.
دستجرد (ارومیه). روستای دستجرد در کیلومتر ۲۰ جاده ارومیه - سلماس در مجاور فرودگاه ارومیه واقع است. این روستا ۴۰۰ خانوار دارد. شغل عمده مردم این روستا کشاورزی و بعضاً دامداری است.
دستجرد (استهبان). دستجرد ( استهبان ) ، روستایی از توابع بخش رونیز شهرستان استهبان در استان فارس ایران اسات. این روستا شمالی ترین روستای استهبان است.
این روستا در دهستان خیر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۱۷۳ نفر ( ۲۸۵خانوار ) بوده است.
دستجرد (بام و صفی آباد). دستجرد، روستایی در دهستان ساریگل بخش بام شهرستان بام و صفی آباد در استان خراسان شمالی ایران است.
این روستا در ۷ کیلومتری غربدهستان بام و در ۴۱ کیلومتری شمال غرب شهر صفی آباد و همچنین در ۴۵ کیلومتری شهر اسفراین واقع گردیده است. روستای دستجرد از طرف شمال به زمین های کشاورزی روستای زالی و روستای جهان، از غرب به روستای کاریزدر، از شرق به روستای اردین و از جنوب به کوه های پشت بره و روستاهای دلوچاه و قره چاه، الست، خوراب، و گمبروی، از روستاهای صفی آباد محدود است. مردم روستای دستجرد به زبان ترکی خراسانی سخن می گویند، ترکی خراسانی به خانواده زبانهای اوغوز تعلق دارد؛ این گروه همچنین زبانهای ترکی آذربایجانی، ترکی استانبولی، زبان گاگاوز، زبان ترکمنی و زبان سالار را دربر می گیرد. ترکی آذربایجانی نزدیکترین زبان به ترکی خراسانی است
از زمان پیدایش این روستا اطلاعات زیادی وجود ندارد و پیدایش آن را شاید بتوان به دوره ساسانی نسبت داد. اما طبق اسناد موجود نام تاریخی این روستا در گذشته قریه دستجرد نام داشته است که به دوره تیموری بر می گرد و آن زمانی است که حافظ ابرو در سال ۸۳۳ ه‍. ق از منطقه ارغیان گذر کرده برای جهان ارغیان ۱۲ قریه ذکر کرده که دستجرد یکی از این قرای به شمار می آمده است:
ولایت جهان و ارغیان: قریه روئین و توابع، قریه اردین، و توابع، قریه دستجرد و توابع، قریه کاریزدر، قریه بکر آباد، قریه نهامود، قریه جهان و توابع، قریه بان و توابع، قریه اسفنج و توابع، قریه خرق و توابع، قریه کرد، قریه سی و توابع، بیرون از این قری مزارع بسیار دارد. »
کوه های قوزی: این کوه باارتفاع ۲۱۴۷ متر در فواصله ۵/۷ کیلومتری شمال آبادی واقع گردیده است.
پشت بره: این کوه باارتفاع ۱۷۱۹ متر در فواصله ۵ کیلومتری جنوب غرب آبادی واقع گردیده است.
کوه قره قوزی: این کوه با ارتفاع ۱۷۴۲ متر در ۵/۳کیلومتری شمال غرب آبادی واقع گردیده است. دامنه جنوب غربی این کوه پوشیده از درختان بادام می باشد و تک توک درخت پسته هم به صورت دیم قابل مشاهده است.
کوه قراول خانه:
این کوه از نظر ارتفاع بلندترین کوه در منطقه می باشد که دارای پوشش گیاهی مناسب برای دامداران و زیر نظر سازمان منابع طبیعی می باشد و انواع گیاهان دارویی مانند کاکوتی ( آنخ ) اسطاقدوس گل گاو زبان و… می باشد و از جمله حیوانات وحشی در این منطقه گراز. آهو. گرگ. کفتار. روباه. شغال. خرگوش. بزان قاره. و…
دستجرد (بردسیر). دستجرد ( بردسیر ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بردسیر در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان کوه پنج قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۹ نفر ( ۲۵خانوار ) بوده است.
دستجرد (تاکستان). دستجرد ( تاکستان ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تاکستان در استان قزوین ایران است. این روستا در بین راهی که از جاده قزوین تاکستان به جاده قزوین رشت می رود قرار دارد. این روستا دارای دو مسجد است که یکی غیرفعال است و مسجد فعال آن مسجد چهارده معصوم است. این روستا در منطقه ای قرار دارد که معمولاً دارای وزش باد یا نسیم است و از این رو هوای بسیار خنکی را در تابستان دارد.
این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۴۱ نفر ( ۱۹۳خانوار ) بوده است.
دستجرد (تفت). دستجرد ( تفت ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تفت در استان یزد ایران است.
این روستا در دهستان دهشیر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۸ نفر ( ۱۱خانوار ) بوده است.
دستجرد (جرقویه). دستجرد ( جرقویه ) روستایی از توابع بخش جرقویه علیا شهرستان جرقویه استان اصفهان ایران است.
فاصله این روستا تا شهرستان ورزنه ۳۰ کیلومتر می باشد.
این روستا در طول جغرافیایی ۳۲ درجه و ۱۶ دقیقه شمالی و عرض جغرافیایی ۵۲ درجه و ۶۲ دقیقه شرقی واقع شده است. از شمال به شهرستان ورزنه از جنوب و جنوب شرق به شهر حسن آباد از غرب به بخش جرقویه سفلی و از شرق به روستای کمال آباد محدود است. فاصله این روستا تا اصفهان تقریباً ۱۱۰ کیلومتر است.
• امامزاده سلطان ابوسعید؛ در ورودی روستا گنبد این امامزاده قابل دیدن است.
• چشمه دستجرد؛ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام به بهینه سازی این چشمه به عنوان یک نقطه گردشگری کرده است
• آتشکده ( مجاور چشمه دستجرد )
• مسجد آدینه
• قلعه حسن خان ( بازسازی شده است )
• تل ماسه ها ( تپه های ماسه ای ) ؛ در فاصله ۳ کیلومتری دستجرد - ورزنه، اولین جاده ورودی به تل ماسه ها وجود دارد که ۷ کیلومتر مسیر خاکی دارد. جاده بعدی در فاصله ۱۳ کیلومتری قرار دارد که مسیر خاکی آن کمتر است.
• معدن نمک
• دیزی کوه
• زمین های پاقصر
• گنبد شیر
• ارگ
این روستا دارای یک مرکز بهداشتی درمانی است که در سال ۱۳۴۸ به بهره برداری رسیده است. آزمایشگاه این مرکز نیز در سال ۱۳۷۲ ایجاد شد.
گندم مهم ترین محصول کشاورزی این روستا به شمار می رود. در چند سال اخیر گرایش مردم به کشت محصولات سازگار با اقلیم منطقه از قبیل زعفران و دانه های روغنی از قبیل کلزا و نیز زیتون افزوده شده است. کاشت درخت پسته نیز که در قدیم جزء محصولات خاص این روستا بوده و باغ های قدیمی پسته در روستا حاکی از این گفته است روبه افزایش است.
محلی ولاتی و باز مانده ازگویش ساسانیان میباشد .
دستجرد (خرم بید). دستجرد ( خرم بید ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان خرم بید در استان فارس ایران است.
این روستا در دهستان خرمی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸ نفر ( ۷خانوار ) بوده است.
دستجرد (راور). دستجرد ( راور ) ، روستایی از توابع بخش کوهساران شهرستان راور در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان هروز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۸ نفر ( ۱۱خانوار ) بوده است.
دستجرد (رشتخوار). دستجرد ( رشتخوار ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان رشتخوار در استان خراسان رضوی ایران است.
این روستا در دهستان رشتخوار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۲ نفر ( ۲۴خانوار ) بوده است.
دستجرد (زرندیه). دستجرد روستایی در دهستان حکیم آباد بخش مرکزی شهرستان زرندیه استان مرکزی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۸۱ نفر ( ۲۹خانوار ) بوده است.
دستجرد (شاهرود). دستجرد، یک روستا در ایران است که در دهستان بیارجمند شهرستان شاهرود واقع شده است.
دستگرد. ( اِ ) دسکره . دستجرد. قریه . || زمین هموار. || زمین و ملک زراعتی . || بنایی مانند کوشک که گرد آن خانه ها باشد.
دستگرد به چم ( معنی ) «دست ساخت» است و در آغاز به آبادی های تازه بنیاد گفته می شد و در زمان ساسانیان در معنای زمین های شاهی کاربرد یافت. همچنین در فرهنگ فارسی معین، دستگرد به چم زمین پست وهموار و در لغت نامه دهخدا، به زمین هموار، زمین وملک زراعی و بنائی مانند کوشک که خانه ها به دور آن باشد، نوشته شده است. بیشتر نقاطی که در ایران و کشورهای پیرامون آن با نام های دستگرد و دستجرد معروفند، همان زمین های شاهی ساسانی هستند و این گواه پیشینه کهن این آبادیها در ایران است.
روستای دستجرد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 ، 305 تن جمعیت دارد.
123 خانوار در آن زندگی می کنند که شامل 144مرد ( 47/5 درصد ) و 161 زن ( 52/5 درصد ) است.
شاید بتوان دستجرد یا دستگرد را باز مانده یک شهر بزرگ دانست چراکه بر اساس کاوشهای انجام شده در حوالی آن به شهری باستانی به نام حرحره می رسیم که اکنون تنها خرابه ای از آن به صورت یک تپه باستانی برجا مانده است.
تپه حرحره مربوط به هزاره اول ق. م است و در شهرستان شاهرود، بخش بیارجمند، دهستان بیارجمند، جنوب روستای دستجرد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۱۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از سوی دیگر با توجه به نام این روستا گمانه هایی درباره وجود دژی ساسانی در گذشته زده می شود.
همچنین آثار بجا مانده از گذشته و به ویژه مسجد جامع روستا که متعلق به دوره صفوی است نشان می دهد که این روستا پیشینه ای کهن دارد.
از آنجا که دستجرد در مسیر شاهراهی ایران قرار دارد، از گذشته های دور یکی از روستاهای مهم منطقه بوده و نقش روستای محور و مرکزی را داشته . وسعت روستا و جمعیت آن خود گواه این امر است.
شاید به همین دلیل دستجرد مورد توجه دولت و حکومت مرکزی بوده  و حکام آن به صورت مستقیم از مرکز تعیین می شدند.
با روی کار آمدن دولت پهلوی و سرو سامان  پیدا کردن نسبی ادارات و وزارت کشور ( وزارت داخله وقت ) توجه بیشتری به حکام محلی شد و روستای دستجرد هم ازین قاعده مستثنی نبود.
نخستین حاکم یا نایب الحکومه که با حکم رسمی از سوی دولت پهلوی به نیابت در منطقه بیارجمند برگزیده شد «  حاج نایب علی خان حیدری» بود که شاید بتوان اورا مهمترین عامل رشد روستای دستجرد و آبادیهای اطراف دانست. هرچند که وی و نیاکانش پیشتر هم توسط حکومت قاجار اداره امور را عهده دار بودند.
دستجرد (فیروزه). دستجرد ( فیروزه ) ، روستایی از توابع بخش طاغنکوه شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی ایران است.
این روستا در دهستان طاغنکوه جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۴۵ نفر ( ۱۰۶خانوار ) بوده است.
دستجرد (قائنات). دستجرد روستایی در دهستان قائن بخش مرکزی شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا کمتر از ۳ خانوار بوده است.
دستجرد (میانه). دستجرد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بروان شرقی بخش ترکمان چای شهرستان میانه واقع شده است.
دستجرد (نازلوی جنوبی). دستجرد، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران.
این روستا در دهستان نازلوی جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن برابر با ۷۳۲ نفر ( ۲۲۲ خانوار ) بوده است زبان مردم این روستا ترکی آذربایجانی است
دستجرد (همدان). دستجرد یا دستگرد یکی از روستاهای شهر لالجین توابع شهرستان بهار هست دستجرد که مردم محلی به آن دَسه گِرد می گویند از پیشینه تاریخی نسبتاً زیادی برخودار است احتمال اینکه این قریه یا نواحی پیرامونی آن به دوران پیش از اسلام مورخ باشد، بسیار زیاد است.
این روستا در ۵ کیلومتری شهر لالجین واقع شده است. روستای دستجرد طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از ۶۵۰ خانوار و ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد که به زبان ترکی تکلم می کنند. شغل عمده مردم این روستا کشاورزی، دامداری، خیاطی و کامیون داری است. کارگاه های خیاطی نیمه صنعتی بسیاری در این روستا فعالیت داشته و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم آورده است. شایان ذکر است که خاک مورد نیاز سفالینه های لالجین از این روستا تأمین می گردد.
این روستا قدمت بسیاری داشته و مدفن امامزادگان ابراهیم و عقیل ( علیهما السلام ) است. سالانه در مناسبت های مذهبی، زوار زیادی از مناطق اطراف مدفن متبرک این امامزادگان را زیارت می کنند. بنای این امامزاده در حال مرمت است.
این روستا چهار مسجد و یک کتابخانه عمومی داشته و داری برق، آب لوله کشی، گاز و تلفن می باشد. به دلیل رونق اقتصادی و ساخت و ساز منازل مسکونی جدید، روستای دستجرد از نظر وسعت و جمعیت در حال توسعه می باشد.
تعداد زیادی از اهالی این روستا از گذشته های دور و نزدیک به شهرهای همدان، تهران، کرج و قم مهاجرت کرده اند و هم اکنون در این شهرها از موقعیت های اجتماعی خوبی برخوردار هستند. این روستا در دوران جنگ تحمیلی شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرده است. شهید حسین شاه حسینی فرمانده سپاه همدان از جمله این شهیدان است که در تاریخ هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۵۹ در جبهه حق علیه باطل به شهادت رسید.
دستجرد (ورزقان). دَستگِرد یا دستجرد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان دیزمار مرکزی بخش خاروانا شهرستان ورزقان واقع شده است.
این روستا در ضلع شمالی توسط رشته کوه های کامتال ( کمتال ) و در ضلع جنوبی توسط رشته کوه بزوداغی ( Bezoudāqi ) با ارتفاع ۲۵۰۹ متر احاطه شده و از طرف شمال به رود ارس، از طرف غرب به دهستان ایری سفلی، از طرف شرق به شهر خاروانا و روستای ملک قضات، از طرف جنوب شرقی به روستاهای کمار علیا و کمار سفلی، از طرف جنوب به روستاهای ورزقان، کوجان، بیوه راه، از طرف شمال غربی به شهر سیه رود و از طرف شمال شرقی به روستای نوجه مهر منتهی می شود.
دستجرد (کبودرآهنگ). دستجرد ( کبودرآهنگ ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کبودرآهنگ در استان همدان ایران است.
این روستا در دهستان راهب قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳٬۰۳۹ نفر ( ۷۶۵خانوار ) بوده است.
دستجرد (کرمان). دستجرد، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان کرمان در استان کرمان ایران.
این روستا در دهستان سرآسیاب فرسنگی قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۱۵نفر ( ۵خانوار ) بوده است.

معنی کلمه دستجرد در دانشنامه آزاد فارسی

دَستْجِرد
شهری در شهرستان قم، و مرکز اداری بخش خَلَجِستان. در منطقه ای کوهستانی در ۵۷کیلومتری غرب جنوبی قم و ۲۱کیلومتری غرب شمالی سلفچکان، سر راه ساوه به تفرش، قرار دارد. اقلیم آن معتدل و خشک است.

معنی کلمه دستجرد در ویکی واژه

اصطلاح مکانی و سرزمینی گسترده در ارض ایران و حتی بیرون از ایران. دستجرد معرب اصطلاح مکانی جغرافیایی پارسی دستگرد است که در دوران سیطره خلفای عرب اینگونه مکتوب شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه دستجرد

آنومالی جنوب دستجرد ۲ یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر عباس‌آباد استان سمنان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، طلا است. سنگ میزبان این اندیس آبرفت است و دیرینگی آن به دوران کواترنری می‌رسد.
مهم‌ترین منبع آب شهر، رودخانه فصلی آشتیان است. چندین رودخانه فصلی دیگر نیز در اطراف آشتیان وجود دارد. چشمه‌های طبیعی و قنات‌ها نیز دیگر منابع آبی این شهر هستند. رودخانه آشتیان از به هم پیوستن دو رود فصلی تشکیل می‌شود. شاخه بزرگتر آن رود آهو، از دره کوه کلاهه سرچشمه می‌گیرد. شاخه کوچکتر هم از دره کوه کلاهه و زیرگان سرچشمه می‌گیرد. رودخانه آشتیان پس از گذر از شهر آشتیان و روستاهای سیاوشان و دستجرده به کویر میقان می‌ریزد.
این روستا در دهستان دستجرد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۶۶ نفر (۲۱خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان دستجرد (قم) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸ نفر (۳۰خانوار) بوده‌است.