دریاچه نمک
معنی کلمه دریاچه نمک در فرهنگ فارسی
معنی کلمه دریاچه نمک در ویکی واژه
معدن نمک؛ آبگیری نه چندان بزرگ و شورهزار در استان قم.
جملاتی از کاربرد کلمه دریاچه نمک
آرالسور ( قزاقی: Аралсор ; روسی: Аралсор ) یک دریاچه نمک تلخ در بخش شهرستان بوکی اوردا ، ناحیه قزاقستان غربی ، قزاقستان می باشد.
و هایپرترموفیلی میکروب ها در باستان گنجانده شدهاست. برای مدت طولانی، باستانیان به عنوان اکستوفیلهای افراطی دیده میشد که فقط در زیستگاههای شدید مانند چشمه آب گرم و دریاچه نمک وجود دارد، اما در پایان قرن ۲۰، باستانیان در غیر محیطهای شدید نیز هست. امروزه شناخته شدهاست که آنها یک گروه بزرگ و متنوع از ارگانیسمها هستند که بهطور فراوان در سراسر طبیعت پخش میشوند.
این شهر با طول جغرافیایی ۵۱ درجه و ۲۹ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۴ درجه و ۴ دقیقه در ۶ کیلومتری شمال شرقی کاشان قرار دارد و فاصله آن از دریاچه نمک ۳۵ کیلومتر است.
از بهم پیوستن دو رودخانهی ابهررود و خررود، رود شور پدید میآید. با توجه به وجود رودخانههای متعددی به نام شور در فلات ایران این رودخانه با نام رود شور (تهران) شناخته میشود. رودخانه شور با عبور از برخی نمکزارهای بین راه بر شوری این آب افزوده شده و در پل آصفالدوله در نزدیکی پلیس راه ماهدشت کاملاً شور شده و به طرف جنوب شرقی جریان مییابد و نهایتاً به حوضه آبریز دریاچه مسیله یا دریاچه نمک در استان قم میریزد.
شهرستان آران و بیدگل که در حاشیه جنوب غربی کویر مرکزی ایران واقع شده از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل و استانهای سمنان و قم، از غرب به شهرستان کاشان، از جنوب به شهرستان نطنز و از شرق به شهرستان اردستان محدود است.
نشانههای باستانی در روستای آهار و پیرامون آن، گواه دیرینگی تاریخی این روستا است. آتشکده نزدیک آهار (قلعه دختر)، در روزگار ساسانیان و چند سده پس از آن نیز روشن بودهاست همچنین از قلعه دختر دریاچه نمک قم و گردنه قوچک کاملاً دیده میشود.
«آباده طشک محدود است از جانب مشرق به بلوک نیریز و بوانات و از جانب شمال به بلوک سرچاهان [سرچهان] و قونقری و از سمت مغرب به بلوک کربال و از طرف جنوب به دریاچه بختگان، هوای این بلوک به مجاورت دریاچه نمک بختگان مایل به اعتدال است، آبش از قنوات و چشمه، زراعتش نخود و گندم و جو و پنبه و کنجد و کرچک است. درخت بساتینش، بادام و انار و انگور است.
دشت آستراخان دارای گنبدهای نمکی است که گاه ارتفاع آنها به ۱۵۰ متر میرسد. آب و هوای این منطقه قارهای و خشک است. در این ایالت چندین دریاچه نمک و در اطراف مصب رود ولگا دریاچههایی از آب شیرین وجود دارد. آب و هوای این منطقه به شدت قارهای و بارانی است. دمای متوسط آن در ماه ژانویه منفی ۶ درجه و در ژوئن مثبت ۲۵ درجه و میزان بارش ۲۳۰ میلیمتر در سال است.
این رودخانه از ارتفاعات کوه سندان در شمال روستای عمیدآباد و کوه ملا در جنوب ابهر سرچشمه گرفته و با پیوستن این دو سرشاخه در محلی به نام بینارو یا «بن رودخانه» در جنگلهای قدیمی و دست کاشت ابهر به یکدیگر رودخانه ابهررود را تشکیل میدهند. این رودخانه شمالیترین سرشاخه رود شور است. ابهررود پس از گذشتن از شهرهای ابهر و تاکستان در جنوب قزوین در میانه جاده قزوین به بوئین زهرا با پیوستن به رودخانه خررود، رود شور را شکل میدهد. در ادامه رودخانه شور با گذر از استان البرز به دریاچه نمک ختم میشود.
آقجار (به قزاقی: Ақжар، اقجار}} یک دریاچه نمکی در قزاقستان است که در مویونقوم واقع شدهاست.