برهوت

معنی کلمه برهوت در لغت نامه دهخدا

برهوت. [ ب َ رَ ] ( اِخ ) چاهی است عمیق در حضرموت که کسی فرود آمدن به تک آن نتواند و گویند ارواح کفار بدانجا جای دارند، و در حدیث است خیر بئر حفرت فی الارض زمزم و شر بئر فی الارض برهوت. و گویند نام وادیی است در حضرموت ، گویند در آنجا چاهی است که ارواح کفار و منافقین آنجا جمع شود. ( برهان ). وادیی است در حضرموت که در جوار آن در دامنه کوهی آتشفشانی چاه مشهور به بئر برهوت واقع است. ( حاشیه معین بر برهان قاطع از دائرةالمعارف اسلام ). وادیی در حضرموت ،جزیرةالعرب. چاهی دارد مشهور به چاه برهوت که از آن بخارهایی با بوی ناخوش برمی خیزد و در روایات صدر اسلام بدترین چاههای زمین و مقر ارواح کفار شمرده شده است. نزدیک آن قبر هود پیغمبر است که معتبرترین زیارتگاه عربستان جنوبی است ، و مردم هر سال در ماه شعبان به زیارت آن میروند. ( دایرةالمعارف فارسی ). بلهوت.
- بیابان برهوت ، مثل صحرای برهوت ؛ سخت بی آب و گیاه و گرم. سخت بی آب و علف. ( یادداشت دهخدا ).

معنی کلمه برهوت در فرهنگ معین

(بَ رَ ) ( اِ. ) ۱ - وادی ای است در حَضَرموت . ۲ - چاه مشهور به (بئر برهوت ) د ر جوار وادی برهوت . ۳ - هر جایی که در آن گیاه یا جانوری نباشد.

معنی کلمه برهوت در فرهنگ عمید

۱. هرجای گرم و بی آب وعلف.
۲. (صفت ) گرم و بی آب وعلف. &delta، در اصل نام وادی و چاهی بسیارعمیق در حَضرموت که می گویند ارواح خبیثه در آن مسکن دارند.

معنی کلمه برهوت در فرهنگ فارسی

۱- ( اسم ) وادیی است در حضر موت . ۲- چاه مشهور به ( بئربرهوت ) در جوار وادی برهوت در دامن. کوهی آتشفشانی واقع است که گویند مسکن ارواح خبیث است . یا بیابان برهوت . بیابان بی آب و علف و بسیار گرم .

معنی کلمه برهوت در دانشنامه آزاد فارسی

بَرَهوت
(یا: بَلَهُوت) نام وادی و چاهی در حَضرَموت در جنوب عربستان. به سبب آب بدبو و سیاهش از پیش از اسلام نزد عرب ها به بدترین چاه ها معروف بود. بنابر برخی روایات این چاه موطن ارواح کفار و منافقین و شیاطین است. آورده اند که از این محل از مسافت های دور صداهایی رعدآسا شنیده می شده است. قبر هود پیامبر نیز در کوهی واقع در این وادی قرار دارد و به همین سبب جزء اماکن مقدس در عربستان جنوبی به شمار می رود و مردم هر سال در یازدهم ماه شعبان به زیارت آن می روند. احتمال می رود این چاه دهانۀ آتشفشانی بوده که مدت ها قبل مناطق اطراف خود را از بین برده و بعدها خاموش شده است، ولی بررسی های اخیر این احتمال را چندان تأیید نمی کند. در این بررسی ها که توسط وان دِرمولِن و فون ویسمان انجام شد (۱۹۳۱) غاری را در عمق ۹۰ متری از کف وادی در سنگ های آهکی پیدا کردند که بوی نامطبوع آن احتمالاً ناشی از تجزیۀ سنگ های آهکی است.

معنی کلمه برهوت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَرَهُوت ، وادی و چاه (یا غار) معروفی در مشرق شهر تَریم در حضرموت، در کشور یمن است.
بَرَهُوت (یا بَلَهُوت)، وادی و چاه (یا غار) معروفی در مشرق شهر تَریم در حضرموت، در کشور یمن. این وادی با جهت جنوبی ـ شمالی به المَسیلَه، در بخش سفلای وادی حضرموت، منتهی می شود.
در وادی برهوت چاههایی برای زراعت بادیه نشینها وجود دارد و به این منظور آبراهه هایی نیز احداث شده که سیلابها در آن ها جریان می یابد.
کوههای پیرامون وادی ارتفاع چندانی ندارد.
← برهوت مکان مقدس دوران جاهلی
(۱) ابن حائک، صفة جزیرة العرب، چاپ محمدبن علی أکوع، بیروت ۱۴۰۳/۱۹۸۳.
(۲) ابن فقیه، مختصر کتاب البلدان، چاپ دخویه، لیدن ۱۳۰۲/۱۸۸۵.
(۳) ابراهیم بن محمد اصطخری، مسالک و ممالک، ترجمة فارسی قرن پنجم/ ششم هجری، چاپ ایرج افشار، تهران ۱۳۶۸ ش.
(۴) جوادعلی، المفصل فی تاریخ العرب قبل الاسلام، بیروت ۱۹۷۶ـ ۱۹۷۸.
(۵) عباس قمی، سفینة البحار و مدینة الحکم و الا´ثار، بیروت.
(۶) فتح الله بن شکرالله کاشانی، منهج الصّادقین، چاپ علی اکبر غفاری، تهران، تاریخ مقدمه ۱۳۸۵.
(۷) عمررضا کحاله، جغرافیة شبه جزیرة العرب، مکه ۱۳۸۴/۱۹۶۴.
(۸) محمدباقربن محمد تقی مجلسی، بحارالانوار، بیروت ۱۴۰۳/۱۹۸۳.
(۹) یاقوت حموی، معجم البلدان، چاپ ووستنفلد، لایپزیگ ۱۸۶۶ـ۱۸۷۳، چاپ افست تهران ۱۹۶۵.

[ویکی شیعه] بَرَهوت جایگاهی در عالم برزخ که بر اساس اعتقادات شیعیان و روایات، ارواح کافران پس از مرگ به آنجا منتقل می شود. بخشی از سرزمین حضرموت یمن نیز برهوت نام دارد و بر اساس روایات، بین برهوت در برزخ و این مکان جغرافیایی ارتباط وجود دارد.
در قرآن نامی از برهوت برده نشده است. در کتاب کافی، در فصل «کتاب الجنائز، بابٌ فی ارواح الکفار، و بابُ جنّة الدنیا»، چهار حدیث درباره برهوت آمده است. بر اساس این روایات، برهوت نام بدترین چاه آتشین است که روح کافران در آن عذاب می شود و بدترین آبی که بر روی زمین جاری است آب این سرزمین است که ارواح کافران در آن رفت و آمد دارند. در حدیثی دیگر برهوت نام سرزمین گرم و آتشینی در یمن است که ارواح کافران روزها در آنجا جمع شده و یکدیگر را می شناسند و شبانگاهان به جهنمی برزخی برده شده و در آنجا عذاب می شوند.
در کتاب های جغرافی، «برهوت» نام سرزمین خشکی در شرق شهر تَریم، واقع در حضرموت یمن است. در این مکان چاهی نیز به همین نام وجود دارد. در برخی روایاتی که به موضوع برهوت پرداخته شده نیز به همین مکان جغرافیایی اشاره شده است.

معنی کلمه برهوت در ویکی واژه

وادی ای است در حَضَرموت.
چاه مشهور به (بئر برهوت)
د ر جوار وادی برهوت.
هر جایی که در آن گیاه یا جانوری نباشد.

جملاتی از کاربرد کلمه برهوت

فروشنده‌ی دوره‌گرد خود را به تلفن دفتر پمپ‌بنزین می‌رساند تا به پلیس اطلاع دهد. اما در نیمه‌ی گرفتن شماره تصمیمش عوض می‌شود. در آن برهوت که پرنده‌ای پر نمی‌زند کافی است کمی بنزین از ماشین مرد محلی برداشته و با پول‌ها فرار کند.
ما پشه دام عنکبوتیم باد برهوت بر بروتیم
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته‌است می‌توان به بازی در نقش راس پولدارک در مجموعه تلویزیونی پولدارک و کیلی در سه‌گانه هابیت: هابیت: یک سفر غیرمنتظره، هابیت: برهوت اسماگ، هابیت: نبرد پنج سپاه اشاره کرد. همچنین او در فیلم ابزارهای مرگبار: شهر استخوان‌ها و مینی سریال جنایی سپس هیچ‌کدام باقی نماندند اشاره کرد.
«آتش می‌بینم» تک‌آهنگی از هنرمند اهل بریتانیا اد شیرن است که در ۵ نوامبر ۲۰۱۳ (۲۰۱۳-11-۰۵) منتشر شد و بخشی از ترانه متن فیلم هابیت: برهوت اسماگ بود.
در سال ۱۹۲۹ بورس اوراق بهادار نیویورک تنزل کرد. این تنزل، آغاز یک رکود اقتصادی بود که تا انتهای دهه ۱۹۳۰ ادامه داشت. خیلی زود، میلیون‌ها نفر بیکار شدند، بانک‌ها اعتبارات را محدود ساختند و بسیاری از مشاغل تعطیل شد. فاجعه‌ی کم‌وبیش همزمان و همپوشان و هم‌افزا با این بحران، خشکسالی طولانی و داست‌بول بود، که دشت بزرگ آمریکا را به آستانه‌ی نابودی کشاند و بیابان برهوت بزرگی از تگزاس تا داکوتای شمال و جنوبی ایجاد کرد.
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته‌است می‌توان به شمال از شمال غربی، تعقیب بزرگ، آخرین غروب آفتاب، ساکنان برهوت، بچه‌ها دنبالم بیاین، اسب در کت و شلوار فلانل خاکستری و راک اشاره کرد.
جسم ناپاکش لجن ته حوض عالم ناسوت شد و جغد میشوم روحش کنگره نشین خرابه برهوت، خس و خار هیاتش شعله انگیز آتش جحیم آمد و کام ناکامش جرعه گمار باده زقوم و حمیم، مصرع: مبارک بادش این عشرت که دارد روزگاری خوش.عرصه جولان کمیت قلم به انجام نرسیده، یکی گفت این گوز گاو هنوز در معده وجود است و این قاذورات اعظم همچنان در مستراح مشهود، تا درثالث هر خبری رسد عرضه دارم.
و در اخلاص اعمال حکایتی بیارند از سفیان عیینه که او را رفیقی بود و با وی برادری گرفته بود، و آن رفیق را یساری بود و نعمتی که درویشان را بدان نواختی و صدقه‌ها دادی، و نیز متعبّد بود، از دنیا بیرون شد. مردی آمد از شام و دعوی کرد که مرا بنزدیک وی امانتی بود قدر هزار دینار. وارثان گفتند ما ندانیم سفیان عیینه آن مرد را گفت که ترا شب نیمه شعبان بچاه زمزم باید شد، و او را از آن جایگاه بر خواندن تا ترا خبر کند که امانت کجا نهاده است، که در خبر مصطفی آمده است که ارواح مؤمنان و شهیدان و صالحان آن شب در چاه زمزم حاضر آیند، آن مرد برفت و او را از چاه زمزم خواند، جواب نیافت بر سفیان باز آمد، گفت خواندم و جواب نشنیدم، سفیان گفت «آه عدل اللَّه به الی برهوت» مگر او را بگردانیدند ازین چاه بچاه برهوت اندر حضرموت، آنجا که ارواح اشقیاهم درین شب مجتمع شوند آن مرد دیگر سال حضرموت، شد، و شب نیمه شعبان او را از آن چاه برخواند جواب داد، و نشان جای امانت ازو درخواست، و امانت بوی باز رسید. و سفیان او را گفته بود که بپرس از حال و قصه وی، و بما عدل اللَّه به الی هناک مع عبادته و صومه و صدقاته.