اکسفورد
معنی کلمه اکسفورد در لغت نامه دهخدا

اکسفورد

معنی کلمه اکسفورد در لغت نامه دهخدا

اکسفورد. [ اُ فُرْ ] ( اِخ ) آکسفورد. شهری در انگلستان واقع در ملتقای رود تایمز و چرول . هوای آن دائماً مه آلود و گرفته است و 98700 تن سکنه دارد. این شهر بجهت دانشگاه عظیم خود در جهان معروف است. ( فرهنگ فارسی معین ).
اکسفورد. [ اُ فُرْ ] ( اِخ ) آکسفورد. نام دانشگاه عظیم و معروف واقع در شهر اکسفورد انگلستان.( از فرهنگ فارسی معین ) ( از دایرة المعارف فارسی ).

معنی کلمه اکسفورد در فرهنگ فارسی

یا آکسفورد . شهری در انگلستان واقع در ملتقای رود تایمز و چرول .

معنی کلمه اکسفورد در دانشنامه عمومی

آکسفورد. آکسفورد ( به انگلیسی: Oxford ) با تلفظ صحیح آکسفود، یکی از شهرهای انگلستان و مرکز شهرستان آکسفوردشایر در جنوب شرقی این کشور است. بر اساس آمار سال ۲۰۱۷ جمعیت این شهر برابر با ۱۵۴٬۶۰۰ نفر بوده است. رود تیمز از میان آکسفورد می گذرد. این بخش ۱۶ کیلومتری از تایمز با نام آیسیس ( The Isis ) شناخته می شود.
بناهای آکسفورد نشانگر همه دوره های معماری انگلیسی از ابتدا ورود آنگلوساکسون ها است، مانند بنای گنبدی رادکلیف کمرا ( تالار رادکلیف ) که مربوط به میانه قرن هجدهم و در مرکز شهر واقع است.
آکسفورد نخستین بار از زمان ساکسون ها مسکونی شد و در آغاز با نام «آکسنافوردا» به معنای گذرگاه گاو نر ( بارکش ) شناخته می شد.
موقعیت استراتژیک این شهر و محصور بودن آن میان خندق های طبیعی باعث گردید تا آکسفورد به صورت بخشی از سامانه دژ - شهرهای انگلستان در برابر حملات مجدد دانمارکی ها به این سرزمین در آید.
پس از بازسازی در زمان ادواردشاه، در سال ۱۰۰۹ میلادی در برابر حملات دانمارکی ها سقوط کرد. در ۱۱۲۶ حصار شهر بازسازی شد. هر چند شکوفایی بازرگانی شهر در قرن دوازدهم زودگذر بود اما رشد دانشگاه آن رکود فعالیت بازرگانی را جبران کرد.
• بن - آلمان
• گرونوبل - فرانسه
• لیدن - هلند
• لئون - نیکاراگوآ
• پرم - روسیه
آکسفورد (آرکانزاس). آکسفورد ( آرکانزاس ) ( به انگلیسی: Oxford, Arkansas ) یک شهر در ایالات متحده آمریکا با جمعیت ۶۴۲ نفر است که در شهرستان ایزارد، آرکانزاس واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی شهرها و مناطق اطراف به شرح زیر است:
آکسفورد (ویسکانسین). آکسفورد ( به انگلیسی: Oxford ) یک منطقهٔ مسکونی در ایالات متحده آمریکا است که در شهرستان مارکت، ویسکانسین واقع شده است. آکسفورد ۲٫۲۳ کیلومتر مربع مساحت و ۵۳۷ نفر جمعیت دارد و ۲۶۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
معنی کلمه اکسفورد در فرهنگ فارسی
معنی کلمه اکسفورد در دانشنامه عمومی
معنی کلمه اکسفورد در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اکسفورد

معنی کلمه اکسفورد در دانشنامه آزاد فارسی

آکسفورد. آکْسْفورد (Oxford)
نمایی از شهر دانشگاهی شهر و مرکز اداری آکسفوردشر، در جنوب مرکزی انگلستان، در محل تلاقیرودهای تمزو چارول، به فاصلۀ ۸۴کیلومتری شمال غربی لندن. ۱۲۱هزار نفر جمعیت دارد (۱۹۹۴). صنایع آن عبارت اند از تولید فولاد، لوازم برقی، خودرو، چاپ و نشر (انتشارات دانشگاه آکسفورد، بلک وِلز)، و گردشگری. بناهای مهم آن عبارت اند از کلیسای جامع کرایست چرچ(قرن ۱۲م)، مدرسۀ دیوینیتیو کتابخانۀ دیوک هامفریس(۱۴۸۸م)، تئاتر شلدونین(۱۶۶۳ـ۱۶۶۹)، موزۀ اَشمولین(۱۸۴۵)، کتابخانۀ بودلیان(قرن ۱۷)، موزۀ دانشگاه(۱۸۵۵ـ۱۸۶۰)، موزۀ پیت ـ ریورز، و موزۀ هنر مدرن. آکسفورد قدیمی ترین باغ های گیاه شناسی(۱۶۲۱) را در خود جا داده است. آکسفورد اولین بار در زمان ساکسون ها مسکونی شد و در سالنامۀ آنگلوساکسون(۹۱۲م) از آن نام برده شده است. از دانشگاه آکسفورد، قدیمی ترین دانشگاه انگلستان، نخستین بار در قرن ۱۲م یاد شده است که ورود دانشجویان انگلیسی اخراجی از پاریس در ۱۱۶۷م سبب توسعۀ آن شد. این دانشگاه ۳۶ کالج دارد. درخلال جنگ داخلی انگلستان، دانشگاه از سلطنت طلبانو مردم شهر از پارلمانحمایت می کردند. شهر آکسفورد در ۱۶۴۲ مقرّ شاه و دربار بود، امّا در ۱۶۴۶ تسلیم ژنرال فرفکس، فرماندهِ کل نیروهای پارلمان، شد. این شهر تا اوایل قرن ۲۰ به سرعت رشد یافته و صنعتی شده بود و صنایع چاپ و در آن انتشارات کاملاً تثبیت شده بودند.

جملاتی از کاربرد کلمه اکسفورد

خلج، االکساندرتوبب (۲۰۱۹). فلیپ‌ها. لندن: اکسفورد.
درکارنامه اسلام هم به این موضوع اشاره می‌شود که مدرسه نظامیه برخلاف مشهور اولین مدرسه اسلامی نبوده‌است اما بی شک از خیلی جهات سر مشق مدارس مهم اسلام و جهان شده‌است؛ این مدارس حتی سر مشقی شد برای دارالعلم‌های اروپا، قدیمی‌ترین دانشگاه اروپا که سالرنو در ایتالیا از تأثیر مدارس اسلامی خالی نبود، مدارس بزرگ دیگرمثل دانشگاه بولونیا و دانشگاهای پاریس- مونپلیه واکسفورد همگی بعد از قرن دوازدهم میلادی به وجود آمدند (زرین کوب، ۱۳۹۲: ۴۵)
آرتور کاکسفورد. اصول و کاربردهای مثلثات. ترجمهٔ عادل ارشقی. انتشارات رسا.
از او دو پسر به نام های حسینعلی (مانند ‌پدر به دانشگاه اکسفورد راه یافت) و محسن قراگوزلو و یک دختر بنام فاطمه (همسر حسین علاء) باقی ماند.