اورولوژی

اورولوژی

معنی کلمه اورولوژی در فرهنگ معین

(اُ رُ لُ ) [ فر. ] (اِ. ) شاخه ای از پزشکی که به بررسی و درمان بیماری های دستگاه ادراری هر دو جنس و اندام های تناسلی مردان می پردازد، میزراه پزشکی . (فره ).

معنی کلمه اورولوژی در فرهنگ عمید

شاخه ای از علم پزشکی که به بیماری ها و اختلالات مجاری ادرار می پردازد.

معنی کلمه اورولوژی در دانشنامه عمومی

اورولوژی یا میزراه پزشکی ( به انگلیسی: Urology ) ( از یونانی οὖρον با تلفظ ouron به معنای "ادرار" و لوژی به معنای "مطالعه" ) ، که به جراحی ادراری - تناسلی نیز شناخته می شود، شاخه ای از پزشکی است که بر روی جراحی و بیماری های پزشکی مجرای ادراری ( مؤنث و مذکر ) و اعضای تولید مثل مذکر، تمرکز دارد. اعضایی که در حیطه اورولوژی قرار دارند شامل این مواردند: کلیه ها، غدد فوق کلیوی، میزنای ها، مثانه، پیشاب راه، و اعضای تولید مثل مذکر ( بیضه ها، اپیدیدیم، مجرای وابران، کیسه منی، پروستات و آلت نری ) .
مجاری ادراری و تولید مثلی، ارتباط نزدیکی با هم داشته، و اختلالاتشان معمولاً بر روی هم اثرگذارند؛ بنابراین، طیفی از شرایطی که تحت مدیریت اورولوژی قرار دارند، در حوزه اختلالات ادراری - تناسلی نیز موجودند. اورولوژی، مدیریت وضعیت های پزشکی ( یعنی غیر جراحی ) چون عفونت های مجاری ادراری و هایپرپلازی خوش خیم پروستات را با وضعیت های جراحی چون سرطان پروستات، سنگ کلیه، ناهنجاری های مادرزادی، جراحات ترومایی حاد و بی اختیاری استرسی را با هم ترکیب می کند.
فنون اورولوژی، شامل جراحی با حداقل تهاجم روباتی و لاپاروسکوپی، جراحی با لیزر و دیگر فرآیندهای هدایت شده با اسکوپ می باشند. اورولوژیست هایی که در فون جراحی با تهاجم کمینه آموزش می بینند، از هدایت فراصوت زمان - حقیقی ( آنی ) ، تجهیزات آندوسکوپی فیبر نوری، و انواع لیزرها، در درمان انواع شرایط خوش خیم و بدخیم بهره می برند. اورولوژی با این موارد ارتباط نزدیکی داشته و با متخصصانش همکاری نزدیکی دارند: سرطان شناسی، نفرولوژی، پزشکی زنان، پزشکی مردان، جراحی کودکان، جراحی کولورکتال، پزشکی گوارش، و اندوکرینولوژی.

معنی کلمه اورولوژی در ویکی واژه

شاخه‌ای از پزشکی که به بررسی و درمان بیماری‌های دستگاه ادراری هر دو جنس و اندام‌های تناسلی مردان می‌پردازد، میزراه پزشکی. (فره)

جملاتی از کاربرد کلمه اورولوژی

بیشتر ترومای آلت تناسلی را می‌توان با شرح حال و معاینه فیزیکی، شنیدن صدا، درد فوری آلت تناسلی، متورم، کبودی (بادمجانی شدن) تشخیص داد، برخی ممکن است متوجه وجود خون در مجرای ادرار شوند. در برخی موارد، سونوگرافی می‌تواند میزان آسیب را نشان دهد و به پزشک کمک کند تا تصمیم بگیرد که آیا فرد آسیب دیده به درمان جراحی نیاز دارد یا خیر. مهم این است که آسیب مجرای ادرار را در افرادی که آسیب آلت تناسلی دارند بررسی کنیم، زیرا این یک مورد اورژانس اورولوژیکی است که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به عوارض مهمی شود.
معمولاً اگر با فشردن پوست بالای پنیس درازای پنیس چندین سانتی‌متر افزایش یابد، احتمال این که پنیس فرد دفن شده باشد هست. گرچه برای تشخیص دقیق‌تر باید توسط اورولوگ (پزشک اورولوژی) معاینه شد.
نوع آسیب روش درمان را تعیین می‌کند. با این حال، جراحی یک درمان رایج است. بیشتر آسیب‌های تروماتیک آلت تناسلی نیاز به جراحی ترمیم اورژانسی برای جلوگیری از عوارض و حفظ عملکرد آلت تناسلی از نظر جنسی و اورولوژی دارند.