اتوبیوگرافی
معنی کلمه اتوبیوگرافی در فرهنگ عمید
معنی کلمه اتوبیوگرافی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه اتوبیوگرافی در ویکی واژه
شرح حالی که خود شخص بنویسد، زندگینامة خود - نوشت، سرگذشت خود، شرح حال خود (فره) خودسرگذشتنگاری
جملاتی از کاربرد کلمه اتوبیوگرافی
اخذ کرد. مراد ثقفی در توضیح آثار مرشدلو مینویسد: تک نگاریهایی که مرشدلو در بازتاب دادنِ تک نگاریهایی بدانیم حاصل آثارش باقی ماند و به دعوت نقاش برای جستجویِ چنان موفقیتآمیز دار دکه مشکل بتوان فقط در مقام بینندهٔ بیطرف نگری به ما یادآور میشود که اینجاَ لَ تِ شباهتها در سرنوشت مشترک بیننده و اثر نیندیشید. اما همان تک چهره، به سان یکایک چهرهها روبرو هستیم. اینجا ماِ نقاش بلکه با اتوبیوگرافی یا همان زندگی نامهٔ خودنوشتِ دیگر نه با تک نگاری با افرادی سر و کار داریم که گویی برای اولین بار جرأت و جسارت نگاه کردن به خویش را یافتهاند.
آقا معلم نام خودزندگینامه (اتوبیوگرافی) است از فرانک مککورت، نویسنده ایرلندی-آمریکایی در سال ۲۰۰۵. این رمان شرح دوران تدریس فرانک مککورت در دبیرستانها و کالجهای نیویورک است. این رمان دنبالهایست از اثر مشهورتر نویسنده به نام خاکسترهای آنجلا و خاکسترهایت را به خانه برمیگردانم.
میشود ادعا کرد که مضمون آینه (۱۹۷۵) نیز همین است. این فیلم جنجالی به عنوان یک اتوبیوگرافی، خود تارکوفسکی را در سنین مختلف تا زمان حال نشان میدهد، ولی بیشتر بر نوجوانیاش در پره دلکینو یعنی دوران وحشت استالینی متمرکز است.
زمانی که در زندان لاندسبرگ بود، هیتلر بیشتر قسمتهای جلد اول نبرد من (ابتدا قرار بود نامش چهار سال و نیم نبرد علیه دروغها، حماقت و بزدلی باشد) را ابتدا به امیل ماوریس[و ۴۵] و سپس به رودلف هس[و ۴۶] دیکته کرد. این کتاب که به دیتریش اکارت تقدیم شده بود، یک اتوبیوگرافی بود و تفکرات هیتلر و برنامههای او جهت تبدیل جامعه آلمان به یک جامعه مبتنی به نژاد را شرح میداد. هیتلر در طول این کتاب یهودیان را «میکروبها» و «زندانیان بینالمللی جامعه» توصیف میکند. بنا به تفکرات او، تنها راه حل نابودی آنها بود. علیرغم اینکه او توضیح نمیدهد این نابودی چگونه قرار است اتفاق افتد، به گفته ایان کرشاو تمایل او به نسلکشی غیرقابل انکار است.
در اتوبیوگرافی خویش الیس مادرش را زنی در خود رفته با اختلال دوقطبی تشریح نمودهاست.
خودزندگینامه، اتوبیوگرافی، خویشنامه، حسبِحال، یا سرگذشت خود، زندگینامهای است که بهدستِ خودِ فرد نوشته میشود.
آن روزها (به عربی: الأیام) اتوبیوگرافی طه حسین است که در سه بخش نوشته شدهاست. زندگی کودکی وی و سبک سریهایی که با استادانش داشته و سپس زندگیاش در جامع الازهر که به خاطر برآوردن آرزوی پدرش به آن جا رفته بود و سپس زندگی اش در پاریس و آشنایی با همسرش جزو بخشهای این کتاب هستند.