سیملوله
معنی کلمه سیملوله در دانشنامه عمومی
میزان نیروی محرکه خودالقایی ناشی از تغییر جریان از فرمول زیر بدست می آید:
که در آن:
میزان ضریب خودالقایی برای سیم لوله از فرمول زیر بدست می آید:
اندازه میدان مغناطیسی درون یک سیم لوله آرمانی ( یعنی اگر قطر حلقه های سیملوله در مقایسه با طول آن، بسیار کوچک و حلقه های آن، خیلی به هم نزدیک باشند ) از قانون آمپر بدست می آید:
اگر سیم لوله ایده آل نباشد این میزان با تقریب خوبی برای مرکز سیم لوله صدق می کند.
از سیم لوله ها در مدارهای الکتریکی استفاده می شود و نماد آن L است از آن برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی در میزان جریان استفاده می شود زیرا به علت خودالقایی سیم لوله در لحظه اول در برابر تغییر میزان جریان ناگهانی مقاومت بی نهایت از خود نشان می دهد و مقاومت آن برحسب زمان به سرعت افزایش می یابد تا در بی نهایت به بینهایت میل کند. میزان این تغییر در مدارهای RL ( سیم لوله و مقاومت ) از فرمول زیر پیروی می کند:
همچنین مدارهای RCL ( سیم لوله، مقاومت و خازن ) در جریان متناوب نیز کاربرد دارند.
معنی کلمه سیملوله در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: سلونوئید) پیچه ای از سیم، معمولاً استوانه ای شکل. با عبور جریانی الکتریکی از آن میدان مغناطیسی پدید می آید. این میدان ممکن است میله ای آهنی را که در امتداد محور استوانه قرار گرفته است، به حرکت درآورد. شیرهای مکانیکی متصل به این گونه میله ها را به کمک کلید قطع و وصل جریان می توان بازوبسته کرد و به این ترتیب، انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل می شود. یکی از کاربردهای سیم لوله استفاده از آن در رله کردن انرژی از باتری اتومبیل به دستگاه استارت آن، از راه سوئیچ روشن و خاموش کردن، است. رله وسیله ای است که در آن، با استفاده از جریانی کم می توان جریان بسیار شدیدی را کنترل کرد. در دستگاه استارت اتومبیل، نیاز اتومبیل به جریان الکتریکی شدید برای راه اندازی موتور را با رله برطرف می کنند. رلۀ استارت را به صورت متوالی بین باتری و دستگاه استارت قرار می دهند. در بعضی از خودروها، برای کنترل جریان شدیدی که از باتری به دستگاه استارت می رود، از سیم لولۀ استارت استفاده می کنند که جریان ضعیفی از راه سوئیچ در آن برقرار می شود.
معنی کلمه سیملوله در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه سیملوله
مکان استقرار سیملوله فشرده میونی در غاری واقع در سزی کشور فرانسه است که دقیقاً به محاذات مرز ژنو میباشد. در ژوئیه ۲۰۱۲ اعلام شد که آشکارساز اطلس به اتفاق سیملوله فشرده میونی موفق به کشف ذره خدا شدند. به دنبال این موضوع و پس از بررسی بیشتر، ادعای مطرحشده تأیید شد.
از اکتبر سال ۲۰۱۱ که پروژه تواترون آزمایشگاه فرمی به بنبست رسید، سیملوله فشرده میونی دیدگاههای قابلتوجهی را در رابطه با مدل استاندارد (ذرات بنیادی) فیزیک و آزمایش دقیق آنها ارائه نمودهاست. یک دستاورد عمده و اصلی این پروژه، کشف ذرهای سازگار با مدل استاندارد بوزون هیگز بود، ذرهای که از سازوکار هیگز حاصل میشود و توضیحی برای تودههای ذرات بنیادی است.