سوگیری انتخاب

سوگیری انتخاب

معنی کلمه سوگیری انتخاب در فرهنگستان زبان و ادب

{selection bias} [علوم سلامت] سوگیری ناشی از تفاوت نظام مند در ویژگی های کسانی که برای مطالعه انتخاب شده اند و آنها که انتخاب نشده اند

معنی کلمه سوگیری انتخاب در دانشنامه عمومی

سوگیری انتخاب ( به انگلیسی: Selection bias ) نوعی سوگیری است که هنگام انتخاب افراد، گروه ها یا داده ها برای تجزیه و تحلیل به وجود می آید، به گونه ای که تصادفی سازی انتخابی مناسبی حاصل نمی شود و عدم اطمینان به نتایج یک آزمایش که قرار است نماینده جامعه مورد نظر برای تجزیه و تحلیل باشد، شکل می گیرد. گاهی از آن به عنوان اثر انتخاب یاد می شود. عبارت «سوگیری انتخاب» اغلب به تحریف یک تجزیه و تحلیل آماری، ناشی از روش جمع آوری نمونه ها اشاره دارد. اگر بر طرف کردن سوگیری انتخاب در یک نمونه اتفاق نیافتد، ممکن است برخی از نتایج مطالعه نادرست باشد.
از انواع سوگیری که ممکن است هنگام انتخاب نمونه ها در یک بررسی آماری ایجاد شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سوگیری نمونه گیری خطای سیستماتیک ناشی از یک نمونه غیرتصادفی از یک جامعه است، که باعث می شود برخی از اعضای جامعه ( یا عوامل غیرانسانی ) کمتر از سایرین در آن گنجانده شوند این اتفاق باعث می شود یک نمونه مغرضانه، به عنوان نمونه آماری از یک جامعه آماری تعریف شود که در آن همه شرکت کنندگان به طور مساوی، تعادل یا عینی مورد بررسی قرار نگرفته اند. این سوگیری عمدتاً به عنوان یک نوع فرعی از سوگیری انتخاب طبقه بندی و گاهی به طور خاص، سوگیری انتخاب نمونه در نظر گرفته می شود. برخی از محققین نیز آن را به عنوان یک نوع سوگیری جداگانه دسته بندی می کنند.
نمونه هایی از سوگیری نمونه گیری شامل خود انتخابی، پیش غربالگری شرکت کنندگان در کارآزمایی، اتمام آزمون های آزمایشی که تکمیل نشدند، سوگیری مهاجرت ( با کنار گذاشتن افرادی که اخیراً به منطقه مورد مطالعه رفته یا از آن خارج شده اند ) ، سوگیری طولانی مدت ( که در آن بیماری به آهستگی با پیش آگهی بهتر تشخیص داده می شود ) و سوگیری زمان ( که در آن بیماری زودتر از جمعیت های مقایسه شده تشخیص داده می شود ) می شود.
• خاتمه زودهنگام کارآزمایی در زمانی که آزمایش نتیجه مطلوب را تأیید می کند.
• یک آزمایش ممکن است زودتر از موقع مقرر خود به خاطر یک ارزش یا یک تفکر خاتمه یابد ( اغلب به دلایل اخلاقی ) ، اما به احتمال زیاد مقدار مفرط، توسط متغیری با بیشترین واریانس به دست می آید، حتی اگر همه متغیرها میانگین مشابهی داشته باشند.

معنی کلمه سوگیری انتخاب در ویکی واژه

سوگیری ناشی از تفاوت نظام‌مند در ویژگی‌های کسانی که برای مطالعه انتخاب شده‌اند و آنها که انتخاب نشده‌اند.

جملاتی از کاربرد کلمه سوگیری انتخاب

علائم حاکی از اپی‌کندیلیت خارجی در حدود ۱٪ از جمعیت بزرگسال وجود دارد و بیشتر در ۴۰ تا ۶۰ سالگی دیده می‌شود. شیوع تا حدودی بین مطالعات متفاوت است که احتمالاً در نتیجه معیارهای تشخیصی متنوع و قابلیت اطمینان محدود بین ناظران مختلف است. داده‌های مربوط به علائم اپی‌کندیلیت خارجی در رابطه با مشاغل و ورزش متناقض و غیرقطعی هستند. کاستی‌های شواهدی که به رابطه بین علائم و شغل/ورزش می‌پردازند عبارتند از: تنوع در معیارهای تشخیصی، قابلیت اطمینان محدود تشخیص، ارتباط مخدوش‌کنندگی عوامل روانی-اجتماعی، سوگیری انتخاب به دلیل نرخ بالای عدم پاسخ و این واقعیت که مواجهه‌ها معمولاً با گزارش‌ها غیر عینی هستند و بیماران علامت‌دار ممکن است مواجهه بیشتری دریافت کنند.