سوور
معنی کلمه سوور در دانشنامه عمومی

سوور

معنی کلمه سوور در دانشنامه عمومی

سُووَر؛ سوبر یا سوگر؛ نام چشمه یا دریاچه ای که در نسک های مَزدَیَسنایی، از آن به نیکی و با صفاتی همچون «سودبهر و نیک چشمی و نیکی و افزایش و رادی» یاد شده ؛ نام این دریاچه که آذر برزین مهر در نزدیکی آن قرار داشته، همراه با دریاچه «چیچست» ( در نزدیکی آذرگشنسب ) آمده است ؛ دریاچه سوور را در جغرافیای امروز، بر برکه های «سی سر» بر فراز کوهستان بینالود مطابقت داده اند. برکه های سی سر در نزدیکی روستای زرنده از توابع نیشابور مروزی قرار گرفته است.
سووَر؛ suwar در پارسی میانه ؛ نام دریاچه ای در حدود نیشابور خراسان نام این دریاچه در «اوستا» نیامده. متون پهلَوی «بندهش» و «گزیده های زادسپرم» آگاهی ها و گفتارهایی در پیرامون آن روایت شده است. ؛ نام این دریاچه در دو نسک پهلوی یاد شده، به صورت سوبر sūbar و سوگر sūgar نیز آمده. این واژه دربرگیرنده دو بخش «سو + ور»، «سو + بر» و «سو + گر» است؛ بخش اول در همه موارد مشترک است شاید همان سَوَ sava اوستایی باشد که از ریشه سَو sav به معنی مفید بودن، فایده داشتن، پربار بودن، سود داشتن و سودمند بودن آمده است و در حالت اسمی واژه _sava به معنی سود و بهره، همچنین _savah به معنی سود و بهره و منفعت از این ریشه ساخته شده و همچنین در ساخت واژه هایی همچون afzūdan و abzūdan ( =افزودن ) ، afzōnīgīhā ( =سودبخشی و تقدس ) ، sutā. āpakā یا sūdābag ( =سودابه، دارنده آب های سودبخش ) ، saošyant ( =سوشیانت، آخرین موعود مزدیسنایی که همه هستی مادی را سود خواهد داد ) ، vouru. savah ( فراخ سود، نام یکی از یاران سوشیانت ) به کار رفته است. همچنین نام این دریاچه در متون مختلف به صورت «چشمه سو»، «چشمه سوز» و «سبزرود» نیز آمده و به طور خاص در شاهنامه فردوسی، از آن با عنوان «چشمه سو» یاد شده و رویداد حضور و جان سپردن یزدگرد اول در کنار آن، به رشته نظم درآمده است.
چنان که در متون پهلوی کیش مزدیسنا آمده؛ در پی حمله اهریمن به آب و دفاع آب، چندین دریاچه پدید آمد که یکی از آنها سووَر بود. «بندهش» از سوور، در کنار دریاچه های دیگر همچون چیچست، خوارزم، فرزدان، زراومند، اسواست، خسرو، سدویس، اورویش و … نام برده و آنها را چنین توصیف نموده که «همانند چشم مردمان، اینها چشمه آبهایند. » پس از آن به توصیف دریاچه چیچست پرداخته، سپس دربارهٔ سوور ( سوبر ) می گوید: «سود بهر . نیکخواهی و بهی، برکت و رادی از او بیافریده شده است. » و دربارهٔ این دو دریاچه چنین می گوید که «سرچشمه ایشان به چشمه دریا پیوسته است. » در گزیده های زادسپرم، پس از روایت رویداد حمله اهریمن به آفریدگان و دفاع آنان در برابر اهریمن؛ داستان پدید آمدن دو دریاچه چیچست و سوور را در فرجام دومین نبرد آب با اهریمن چنین می گوید که در آن هنگام، دو چشمه - دریا بر زمین گشوده و پدیدار شدند؛ یکی چیچَست است «دریاچه ژرفِ نمکین آبِ بی تازش و بی زندگی که بر ساحلش، آذرگشنسب پیروزگر نشیند» و دیگری «سووَر» است که «هر ستبری ( کثیفی ) را به کرانه ها ( اطراف ) افکند و خویشتن را روشن و پاک دارد؛ زیرا به مانند چشمی است که هر گردی و هر ریمنی ( چرک ) را به کنار افکند. به سبب ژرفایش، آنچه اندر دریا شود به بُن ( تَه ) نرسد. به نزدیکی آن، آذرمهرِ سودبخش، بُرزین مهر، نشیند. »
سوور (ناحیه تشسکا لیپا). سوور ( به چکی: Svor ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری چک است که در ناحیه تشسکا لیپا واقع شده است.
معنی کلمه سوور در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه سوور

معنی کلمه سوور در ویکی واژه

سرخ

جملاتی از کاربرد کلمه سوور

آپوستولاکی کار خود را به عنوان معلم آغاز کرد و در عین حال که آرزوهای آموزشی خود را دنبال می‌کرد، به سایر دانش آموزان آموزش می‌داد. در سال ۱۹۰۳، او وارد دانشگاه آتن شد و در مدرسه فلسفی تحصیل کرد. همزمان، او شروع به کار در موزه سکه‌شناسی آتن به عنوان دستیار یوانیس سوورونوس کرد، که او را راهنمایی و به او کمک می‌کرد تا خودش را به تحقیقات علمی اختصاص دهد. تحت هدایت سوورونوس، او اولین زنی بود که در سال ۱۹۰۶ در انجمن باستان‌شناسی آتن پذیرفته شد، و به نظر می‌رسد اولین زن یونانی باشد که به صورت حرفه ای به عنوان باستان‌شناس کار کرده‌است.
آخرین این جوایز، در سال ۱۸۵۵، کمک هزینه تحصیل در خارج از کشور را به همراه داشت. او به مونیخ رفت و در آنجا نزد الکساندر کوتزبوئه، نقاش دیگر نبرد تحصیل کرد. در سال ۱۸۵۹، او به دلیل نقش‌آفرینی‌اش از الکساندر سووروف در کوه‌های آلپ سوئیس، به عنوان «آکادمیک» انتخاب شد. سپس به پاریس رفت و در ورسای به مطالعه نقاشی پرداخت. او در سال ۱۸۶۱ از راه آلمان به سن پترزبورگ بازگشت.
آرندان یا به کردی ئاره نان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج در استان کردستان ایران است که مرکز دهستان آرندان می‌باشد. این دهستان به مرکزیت روستای آرندان شامل روستاهای نوره (به کردی نه وه ره)، کلکان، صوفیان، گرماش، اجگره (به کردی هه ژگه ره) و سرخه دزج (به کردی سوورازه) می‌باشد.روستای آرندان در حومه شهر سنندج در جاده قدیم مریوان، در منطقه سرسبزی در میان دو کوه و یک تپه واقع شده و دارای مراتع و چراگاه‌های بسیاری است.
در اکتبر ۲۰۲۲، اعلام شد که کیج در این فیلم بازی خواهد کرد. در نوامبر ۲۰۲۲، اعلام شد که مارتل، جنکینز و سوورال به بازیگران پیوستند و فیلمبرداری در دوبلین انجام شد. در فوریه ۲۰۲۳، اعلام شد که فیلمبرداری در دوبلین به پایان رسیده است و فیلم در مرحله پس از تولید است.
آشیانه نجبا (روسی: Дворянское гнездо) یا نشمین‌گاه نجیبان، عنوان رمانی است از ایوان تورگنیف که در شمارگان آثار چاپی ژانویه ۱۸۵۹ انتشارات سوورمینک به چاپ رسید. این کتاب در همان زمان و در میان محافل عمومی با استقبال چشمگیری مواجه گردید و تا اواخر سده نوزدهم، با حداکثر آرای مطالعه‌کنندگان، واکنش‌های منفی بسیار اندکی را هم پذیرا گردید. در سال ۱۹۶۹، فیلمی سینمایی نیز بر اساس همین رمان توسط آندری کونچالوفسکی ساخته شد.