سوشیانت

معنی کلمه سوشیانت در لغت نامه دهخدا

سوشیانت. [ سُش ْ ] ( اِخ ) نجات دهنده. هر یک از موعودان دین زردشتی. در اوستا مکرر از سوشیانتهایی نام برده شده که در آخرالزمان ظهور کنند و غالباً از آخرین سوشیانت که پس از ظهور او قیامت خواهد بود اسم برده شده. بنابه سنت زردشتی سه هزار سال اخیر عمر جهان مادی عهد سلطنت روحانی زردشت و سه پسر آینده اوست که هریک بفاصله هزار سال از یکدیگر پای به دایره وجود گذارند. نامهای این سه پسر و اسامی مادران آنان و محل تولد ایشان در اوستا مندرج است ؛ اما وقت ظهور آنان در اوستا تعیین نشده است. همین قدر برمی آید که در آخرالزمان ظهور خواهند کرد. ( فرهنگ فارسی معین ). رجوع به مزدیسنا و یشتها ج 1 و فرهنگ ایران باستان شود.

معنی کلمه سوشیانت در فرهنگ فارسی

۱- هر یک از موعودان دین زردشتی.دراوستا مکرر از سوشیانتهایی نام برده شده که در آخر الزمان ظهور کنند و غالبا از آخرین سوشیانت - که پس از ظهور او قیامت خواهد بود- اسم برده شده . بنا بسنت زردشتی سه هزار سال اخیر عمر جهان مادی عهد سلطنت و روحانی زردشت و سه پسر آینده اوست که هر یک بفاصله هزار سال از یکدیگر پای بدایره وجود گذارند . نامهای این سه پسر و اسامی مادران آنان و محل تولد ایشان در اوستا مندرج است . اما وقت ظهور آنان در اوستا تعیین نشده همین قدر بر می آید که در آخر الزمان ظهور خواهند کرد ولی در کتب پهلوی وقت تقریبی معلوم است . اسامی سوشیانتها در فروردین یشت ( بندهای ۱۲۸ و ۱۲۹ ) چنین آمده : [ بفروهر اوخشیت ارته مقدس درود میفرستیمبفروهر او خشیت نمنگه درود میفرستیم بفروهر استوت ارته درود میفرستیمبان کسی که به سوشیانت پیروز گر موسوم خواهد شد و به استوت ارته موسوم خواهد شد.او را ازین رو سوشیانت نامند که او بهمه موجودات مادی سود بخشد او را ازین جهت استوت ارته گویند که آنچه در جهان دارای جسم و جانی است از پرتو او بیک زندگانی فنا ناپذیر رسد تا آنکه جنس دو پا ضد دروغ مقاومت تواند نمود تا آنکه پاکدینان در ستیزه ضد دشمنان ایستادگی توانند کرد ] معنی لفظی او خشیت ارته کسی است که قانون مقدس را می پروراند . امروز این اسم را [ او شیدر ] یا [ هوشیدر ] گویند . دومین موعود که او خشیت نمنگه است بمعنی کسی است که فزاینده یا پرورننده نماز و ستایش است. امروز [ اوشیدر ماه ] یا [ هوشیدرماه ] گویند. سومین موعود استوت ارته لفظا بمعنی کسی است که مظهر و پیکر قانون مقدس است . ۲- بالاخص : آخرین موعود زردشتی یعنی استوت ارته . ( پور داود . سوشیانس )
نجات دهنده هر یک از موعودان دین زردشتی

معنی کلمه سوشیانت در فرهنگ اسم ها

اسم: سوشیانت (پسر) (اوستایی، پهلوی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: sušiyant) (فارسی: سوشيانت) (انگلیسی: sushiyant)
معنی: نجات دهنده، منجی موعود در دین زرتشتی، به معنی نجات دهنده، ( در اعلام ) هر یک از موعدان دین زردشتی، سوشیانس، هر یک از موعدان دین زرتشتی که در آخرالزمان ظهور می کنند

معنی کلمه سوشیانت در دانشنامه آزاد فارسی

سوشیانْت
(به معنی سودبخش و رهاننده) عنوان عام سه موعود زردشتیان : اَستوت اَرِتَه ، هوشیدر و هوشیدرماه . سوشیانت اَرِتَه که بیشتر مطرح است سوشیانت پیروزگر نیز نامیده می شود، که در آخر زمان ظهور خواهد کرد و پس از ظهور او رستاخیز خواهد بود. بنابر روایت زردشتی، عمر جهان ۱۲هزار سال ، چهار عهد ۳ هزار ساله ، است . به باور زردشتیان در پایان هر هزاره از عهد چهارم ، که عهد سلطنت روحانی زردشت و سه پسر آیندۀ اوست ، یک سوشیانت در ۳۰سالگی ظهور خواهد کرد. پس در پایان هزارۀ دوازدهم ، سوشیانت سوم (سوشیانت مطلق ) پدیدار خواهد شد و جهان را نو خواهد کرد، مردگان را برخواهد انگیخت و قیامت و جهان معنوی را خواهد آراست . خورشید با ظهور هر سوشیانت چند روزی بی حرکت خواهد ماند. امروز زردشتیان این سه سوشیانت را هوشیدَر، هوشیدَرماه و سوشیانت می نامند. ناهید که فرشتۀ آب است نطفۀ این سه را که از زردشت هستند در دریاچۀ هامون نگه می دارد. در هنگام لازم هربار دوشیزه ای از خاندان بهروز در دریاچه آب تنی می کند و از نطفه ای بارمی گیرد. آخرین سوشیانت آخرین آفریدۀ اهورامزدا است .

معنی کلمه سوشیانت در ویکی واژه

(ادیان): در متون دینی زرتشتی از آن به بازسازی جهان نام برده شده که با ظهور سوشیانت آغاز می‌گردد. سوشیانت ممکن است به دو بخش سوشیان - عت قابل تجزیه باشد، و تفاوت آن با سؤشیانث اندک بوده و سؤشین‌نث نیز ترجمه دیگری از مطلب است.

جملاتی از کاربرد کلمه سوشیانت

در آئین زرتشت و بنا بر گات‌ها، در هزارهٔ سوم یا پایان جهان، نجات‌دهنده‌ای به نام سوشیانت ظهور می‌کند و خوبی و شادی در جهان حکم‌فرما می‌گردد. سپس مردگان زنده می‌شوند، بدکاران نابود و نیکوکاران به زندگی جاودانی می‌رسند.
بهنام ابوالقاسم ۱۰ تیر سال ۱۳۶۴ در تهران متولد شد. وی موسیقی را از شش سالگی با ساز پیانو نزد «امیر قاسمیان» و «سوشیانت عازمی‌خواه» شروع و سپس دورهٔ تکمیلی را با «کلارا بوکوچاوا» گذرانده‌است. او همچنین در محضر حسین دهلوی (تلفیق شعر و موسیقی)، «کریم علی‌شاهی» و کیوان ساکت (تار و سه‌تار) آموخته‌است. از دیگر استادان وی می‌توان به «شریف لطفی» و فرید عمران اشاره نمود. وی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد موسیقی از دانشگاه هنر تهران به پایان رسانده‌است.