سورنا

معنی کلمه سورنا در لغت نامه دهخدا

سورنا. ( اِ مرکب ) سورنای. نایی که در سور و جشن عروسی نوازند. و سرنا مخفف آن است و آنرا شهنای نیز خوانند. ( برهان ) ( از آنندراج ). سرنا و شهنای و نایی که در سور، جشن و عروسی نوازند.شیپور. ( ناظم الاطباء ). رجوع به سرنا و سرنای شود.

معنی کلمه سورنا در فرهنگ عمید

= سرنا

معنی کلمه سورنا در فرهنگ فارسی

سردار دلیر پارتی معاصر اشک سیزدهم ارد اول ( قر . اول . ق م . ). وی از جهت نژاد و ثروت و شهرت پس از شاه رتبه اول را داشت و بسبب نجابت خانوادگی در روز تاجگذاری پادشاه حق داشت که کمربند شاهی را بکمر بندد . سورنا ارد را بتخت نشانید و شهر سلوکیه را متصرف شد و اول کسی بود که بر دیوار شهر مذکور بر آمد وبا دست خود اشخاصی را که مقاومت میکردند بزیر افکند . وی در این هنگام بیش از ۳٠ سال نداشت مع هذا بحزم و احتیاط و خردمندی شهره بود و بر اثر این صفات [ کراسوس ] سردار رومی را مغلوب کرد چه نخست جسارت و تکبر کراسوس و یاسی که بر اثر بدبختیها سورنا را دست داده بودباسانی ویرا در دامهایی افکند که سورنا برایش گسترده بود . با وجود این ارد بجای اینکه سورنا را پاداش نسک دهد بر او رشک برد و نابودش کرد.
( اسم ) سازیست بادی که از چوبی مخصوص ساخته شود این ساز در غالب نقاط ایران موجود است و آنرا همراه دهل نوازند اندازه آن در نواحی مختلف فرق میکند و به طور کلی از نیم متر تجاوز نمیکند . یا سرنا را از ته باد کردن . کار وارونه کردن .
سورنای نایی که در سور و جشن عروسی نوازند و سرنا مخفف آنست و آنرا شهنای نیز خوانند سرنا و شهنای و نایی که در سور و جشن و عروسی نوازند شیپور

معنی کلمه سورنا در فرهنگ اسم ها

اسم: سورنا (پسر) (فارسی) (تاریخی و کهن، هنری) (تلفظ: su (o) r (e) (فارسی: سورِنا) (انگلیسی: surena)
معنی: سورن، نام سردار دلیر ایرانی، ( = سورِن )، ) سورِن، nā ) ( = سُرنا )، سُرنا به علاوه ( در اعلام ) سردار دلیر پارتی معاصر اشک سیزدهم ارد اول، نام سردار ایرانی در زمان اشکانیان

معنی کلمه سورنا در دانشنامه آزاد فارسی

سورنا (ساز)
رجوع شود به:سرنا

معنی کلمه سورنا در ویکی واژه

سورنا (جمع سورنا‌ها)
# نام پارسی برای پسران ، نام پهلوان ایرانی است که ينرال بزرگ روم کراسوس را قاطعانه شکست سختی داد و اولین شکست قطعی را در جهان باستان بر رومیان تحمیل کرد.

جملاتی از کاربرد کلمه سورنا

قد سکرنا من حواشی بدرهم اکرم بهم استجابوا بغینا و استکثروا میسورنا
رومیان در حال عقب نشینی چون با جغرافیای منطقه آشنا نبودند، پیاپی مورد حملهٔ اشکانیان واقع می‌شدند. سرانجام سورنا به رومیان پیشنهاد مذاکره کرد. کراسوس عازم ملاقات شد. در این میان رومیان دچار اختلاف شدند و در این گیرودار پیکاری درگرفت و کراسوس به دست ایرانیان کشته شد. سر او را به نشانهٔ پیروزی برای اُرد به ارمنستان فرستادند.
کراسوس با سپاه بزرگ و ورزیدهٔ خود راهی بین‌النهرین شد. در این گیرودار، اُرد با پیاده نظام خود با شتاب فراوان وارد ارمنستان شد و مبادرت به آن کرد تا از رسیدن سواره نظام ارمنی به کراسوس جلوگیری کند. سپس سورنا سردار دلاور و رشید خود را با ده‌هزار سوار به نبرد با کراسوس فرستاد.
از ابابیل ۳ در هفتمین نمایشگاه دوسالانه بین‌المللی صنعت هوایی و هوانوردی ایران با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی با حضور مونسان مدیرعامل منطقه آزاد کیش، جهانگیریان رئیس سازمان هواپیمایی کشور، منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی و برخی از مسئولان کشوری و محلی در ۲۷ آبان ۹۳ در جزیره کیش رونمایی شد. همچنین بالگرد سورنا نیز در این مراسم مورد رونمایی قرار گرفت.
مراسم افتتاحیه آزمایشگاه در مرداد ۱۳۹۵، در حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت و آموزش پزشکی سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری محمد فرهادی و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری سورنا ستاری اتفاق افتاد.