سمپوزیوم

سمپوزیوم

معنی کلمه سمپوزیوم در فرهنگ معین

(سَ پُ ) [ فر. ] (اِ. ) ۱ - جمعیتی که به مباحثات دوستانة فلسفی و علمی می پردازد. ۲ - انجمنی که در آن افراد راجع به موضوعی واحد به بحث و گفتگو می پردازند ، هم نشست ، محفل علمی (فره ).

معنی کلمه سمپوزیوم در فرهنگ عمید

انجمنی که گروهی از متخصصان در یک موضوع خاص به بحث و گفتگو بپردازند.

معنی کلمه سمپوزیوم در فرهنگ فارسی

انجمن دسته جمعی ازمردم دریک موضوع خاص بحث وگفتگو
۱ - ضیافتی که در آن پس از صرف طعام به باده گساری می پرداختند و مهمانان به تماشای رقص زیبا رویان و شنیدن موسیقی مشغول میشدند . ۲ - ضیافت مهمانی . ۳ - جمعیتی که هدفش مباحثات دوستانه فلسفی و علمی است . ۴ - مجمعی که در آن اشخاص مختلف راجع به موضوعی واحد مقالاتی تهیه کنند یا سخنرانیهایی ایراد نمایند سمپوزیوم نفت .

معنی کلمه سمپوزیوم در دانشنامه عمومی

سمپوزیوم کلمهٔ یونانی ( در یونانی کهن: συμπόσιον ، از ریشهٔ συμπίνειν به معنای «با هم نوشیدن» ) به معنای تلویحی و کاربردیِ آن زمان: «دور هم به خوشی ( با صفا ) نوشیدن» است. یونانیان باستان با نیت خدا دوستی این «مجالس باصفا» را با روش های سنتی برگزار می کردند. این مفهوم کهن در یونان باستان امروزه نیز به همایش دانشگاهی گفته می شود.
میهمان ها پس از صرف غذا به شستشوهای آیینی ( بدن ) پرداخته و باآب گل های مختلف گلاب افشانی می کردند. سپس سر یکدیگر و بشکه های شراب را با "تاج" هایی از شاخه های پیچک و روبان های سفید و قرمز می آراستند تا بدینوسیله نشان دهند که از خادمین دیونیسوس هستند. جرعه اول شراب به افتخار "دایمون" ( در فلسفه یونان باستان = سرنوشت انسان /تقدیر ) نوشیده شده سپس برای رضای خدایان شراب افشانی نموده و با نوای فلوت آوازی قدیمی که به افتخار آپولون سروده شده بود می خواندند. اگر مردی با نوشیدن شراب خود را "فراموش" می کرد ( خط قرمز با معیارهای آن دوران ) از مجلس طرد می شد.
گرد هم آیی تخصصی در راستای برگزاری سخنرانی، بحث و گفتگوهای گروهی دربارهٔ موضوع های ویژه و از پیش تعیین شده پیرامون جستارهای علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره که با نتیجه گیری در پایان همراه است. عنصر اصلی در سمپوزیوم، موضوع واحد آن است. معمولا در مکان های تجاری برگزار میگردد.

معنی کلمه سمپوزیوم در دانشنامه آزاد فارسی

سَمْپوزیوم (symposium)
برگرفته از واژۀ یونانی سومپوسیون، به معنای «ضیافت باده گساری». گردهمایی یا بحث عمومی، یا مجموعه ای مکتوب از دیدگاه صاحب نظران مختلف دربارۀ موضوعی معین. در یونان باستان افلاطون و گزنفون این واژه را در مورد کتاب هایی به کار می بردند که حاوی مکالمه های سقراط و دیگران بود.

معنی کلمه سمپوزیوم در ویکی واژه

جمعیتی که به مباحثات دوستانة فلسفی و علمی می‌پردازد.
انجمنی که در آن افراد راجع به موضوعی واحد به بحث و گفتگو می‌پردازند، هم نشست، محفل علمی (فره)

جملاتی از کاربرد کلمه سمپوزیوم

جفری دامر (۱۹۰۹–۲۰۰۲)، یکی دیگر از طرفداران اولیه این مفهوم، یک دانشمند رادار بود که برای تأسیس رادار سلطنتی وزارت دفاع انگلیس کار می‌کرد. دامر این ایده را در سمپوزیوم پیشرفت قطعات الکترونیکی با کیفیت در واشینگتن دی سی در ۷ مه ۱۹۵۲ به مردم ارائه داد. او سمپوزیوم‌های بسیاری را برای تبلیغ عقاید خود به صورت علنی ارائه داد و در سال ۱۹۵۶ موفق به ساخت چنین مداری شد. میان سال‌های ۱۹۵۳ و ۱۹۵۷، سیدنی دارلینگتون و یاسورو تاروی (آزمایشگاه الکتروتکنیک) طرح‌های تراشه مشابهی را پیشنهاد کردند که در آن چندین ترانزیستور می‌توانستند یک منطقه فعال مشترک داشته باشند هیچ جداسازی برقی نبود تا آنها را از یکدیگر جدا کند.
هیئت ایرانی در قالب مقاله ای اجرای طرح 'سنا' (سامانه نظارت الکترونیکی) در ایران را در یک سمپوزیوم تخصصی برای بررسی چگونگی استفاده از فناوری اطلاعات به منظور توسعه حسابرسی دولتی و افزایش شفافیت مالی ارایه داد. طرح 'سنا' سامانه نظارت الکترونیک دیوان محاسبات کشور است که باعث شناخت به موقع تخلفات و نظارت به هنگام می‌شود. بیش از سه هزار دستگاه اجرایی کشور باید به سامانه سنا متصل شوند. طرح سنا به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های فناوری اطلاعات کشور شامل بخش‌های مختلف در شش حوزه نرم‌افزار، مراکز داده، زیرساخت، فرهنگ سازی و آموزش، تدوین قواعد کاری و مدیریت اتصال و امنیت است.
از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۷ میلادی مدرس فن‌آوری صنعتی در آکادمی دوموس؛ سمینارها در سمپوزیوم طراحی بین‌المللی در فوکوئی، در کارگاه طراحی کوئست در اوساکا و در مرکز طراحی در توکیو؛ از سال ۱۹۹۵ میلادی مدرس در دانشگاه پلی‌تکنیک میلان «دورهٔ مدرک طراحی صنعتی» با یک آزمایشگاه طراحی؛ از سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۷ میلادی عضو هیئت مدیره آزمایشگاه‌طراحی برمرهافن؛ از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ میلادی مدرس دانشگاه آی‌یوای‌وی در ونیز با کارگاه‌های طراحی؛ از سال ۲۰۱۶ میلادی عضو کمیتهٔ علمی بنیاد پلی‌تکنیک میلان؛ چندین سخنرانی و سمینار مانند شیکاگو، سنت لوئیس در دانشگاه واشینگتن، استکهلم، میامی، سن پائولو، تایپه، اولم، استانبول، تورنتو، مکزیک، هنگ کنگ، فلورانس، اسلو، استانبول، لوزان، سئول و شیکاگو.
در سال ۱۹۵۴ میلادی، نخستین فرستنده رادیویی با انرژی خورشیدی جیبی جهان را طراحی نمود. در سال ۱۹۵۹ میلادی، کنوجیان نخستین پیش‌نمونه مدار مجتمع را طراحی نمود. در سال ۱۹۶۳ نخستین سمپوزیوم دربارهٔ الکترونیک کم-توان جهان را سازماندهی نمود.
٣)    برنده جایزه بهترین مقاله دانشجویی در هفتمین سمپوزیوم انجمن اقتصاددانان کشاورزی استرالیا و نیوزیلند، آکلند، نیوزیلند (١٣٨٣).