سفر زیارتی

معنی کلمه سفر زیارتی در فرهنگستان زبان و ادب

{pilgrimage, religious travel} [گردشگری و جهانگردی] سفر به اماکن متبرکه به منظور انجام اعمال مذهبی

معنی کلمه سفر زیارتی در ویکی واژه

سفر به اماکن متبرکه به‌منظور انجام اعمال مذهبی.

جملاتی از کاربرد کلمه سفر زیارتی

به همراه آقای ریاح‌پور ترانه‌سرای آثارم به سفر زیارتی رفتیم و آقای نصرالله ریاح‌پور خواستند که سفر را در قالب ترانه تصویر کنند به این ترتیب ترانه «زیارت» سروده شد و قاسم رئیس‌نژاد آهنگسازی این قطعه را بر عهده گرفت و این قطعه پس از گذشت ۵۰ سال هنوز هم مخاطبان خود را دارد.
وقتی به حج رفتم، در ذهنم بود که می‌گویند در اولین سفر زیارتی به بیت الله، سه حاجت از حوائجی که زائر از خدا بخواهد، قطعاً روا می‌شود. این مطلب را هم از زبان بزرگان و هم در کتاب شرایع در فصل مربوط به حج خوانده بودم. به هر حال وقتی به کنار دیوار خانه خدا رسیدم، در حجر اسماعیل، نخستین حاجتم را از خدا خواستم، عرض کردم: "خدایا! این دختری که به ما داده‌ای، از آنجا که بنده به لحاظ طلبگی تعلق به امام زمان (عج) دارم، این هم ناموس امام زمان محسوب می‌شود؛ لذا برای من ناگوار است که این دختر در کوچه زمین بخورد و بیهوش شود و رهگذران او را به این وضع ببینند؛ بنابراین اگر قابل شفا یافتن است، او را حفظ کن و گرنه، خیر.
بگفته نجاشی ابن برنیه، نزد استادان زیدی مذهب تحصیل کرده است و به ایشان متمایل گردید و معتقد بود امامان شیعه، سیزده نفرند و زید بن علی نیز یکی از امامان شیعه است. بنوشته رجال نجاشی ابن برهیه به این روایت در کتاب سلیم بن قیس استناد می‌کرد که: «إنّ الأئمّه إثنا عشر من ولد أمیر المؤمنین (ع)» ابن برنیه، به زیارت قبور اهل بیت اهتمام زیادی داشته است. نجاشی، در آخرین سفر زیارتی اش به نجف در سال ۴۰۰ ق، با ابن برنیه همراه بوده است.