سزارین

معنی کلمه سزارین در فرهنگ معین

(س یَ ) [ فر. ] (اِ. ) عمل جراحی جهت خروج نوزاد از شکم و زایمان های غیرطبیعی . ژول سزار قیصر روم به این طریق به دنیا آمده و نام این عمل از نام او گرفته شده است .

معنی کلمه سزارین در فرهنگ عمید

عمل جراحی در زایمان غیر طبیعی که شکم را در بالای رحم چاک می دهند و بچه را خارج می کنند.

معنی کلمه سزارین در فرهنگ فارسی

( اسم ) عمل جراحی جهت خروج نوزاد از رحم در زایمانهای غیر طبیعی خواه مادر در حال حیات باشد و خواه پس از مادر به منظور نگهداری حیات بود . عمل سزارین معمولا پایین شکم مادر به محاذات رحم برش می دهند و طفل را از رحم خارج میکنند .

معنی کلمه سزارین در دانشنامه آزاد فارسی

سِزاریَن (Caesarean section)
سِزاریَن
سِزاریَن
(یا: رُستمینه) به دنیاآوردن نوزاد، با ایجاد شکافی در دیوارۀ شکم و رحم مادر با عمل جراحی. انجام این عمل در هر زایمانی که برای مادر یا کودک خطرآفرین باشد توصیه می شود. نام این عمل از نام امپراتور روم، یولیوس سزار، گرفته شده است که با این روش به دنیا آمد. در اروپای قرون وسطا، از این روش برای نجات جان کودکی که مادرش حین زایمان مرده بود، استفاده می کردند. کلیسا شکافتن بدن مادر پیش از مرگ را منع کرده بود. رستم، پهلوان ایرانی، نیز با این روش به دنیا آمد.

معنی کلمه سزارین در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سزارین نوعی عمل جراحی می باشد.
سزارین عمل جراحی و برش دیواره شکم و رحم است که به منظور خارج کردن جنین انجام می شود.
احکام سزارین
به عنوان یاد شده در پاسخ به استفتائات اشاره کرده اند.عمل سزارین به تصریح برخی معاصران جایز است. خونی که پس از سزارین از مجرای طبیعی خارج می شود نفاس به شمار می رود.

معنی کلمه سزارین در ویکی واژه

عمل جراحی جهت خروج نوزاد از شکم و زایمان‌های غیرطبیعی. ژول سزار قیصر روم به این طریق به دنیا آمده و نام این عمل از نام او گرفته شده‌

جملاتی از کاربرد کلمه سزارین

پس از زایمان، رحم و سایر بخش‌های دستگاه تناسلی زن در خلال ۴ تا ۶ هفته به حالت طبیعی بازمی‌گردند؛ بنابراین سفارش می‌شود که ارتباط جنسی را تا ۶ هفته پس از زایمان به تعویق بیفتد نزدیکی زود هنگام موجب آسیب به بخیه‌های مادر (هم در زایمان طبیعی و هم سزارین) و بروز مشکلاتی برای وی می‌شود. در این مدت خونریزی پس از زایمان نیز قطع شده و ترشحات سیستم تناسلی زن به حال طبیعی بر می‌گردد.
اگر سزارین همراه با چسبندگی زیاد یا ایجاد عفونت باشد، ممکن است رابطه زناشویی به همراه درد باشد؛ یعنی پس از رابطه زناشویی، زن یک درد مبهمی در منطقه لگن خود احساس می‌کند. در واقع، با حرکت احساس درد می‌کند. زایمان طبیعی از این جهت بهتر است و برخلاف تصور مردم عامه که فکر می‌کنند سزارین برای رابطه زناشویی‌شان بهتر است، باید اشاره شود که پس از یک زایمان طبیعی و سالم، رابطه زناشویی در مقایسه با سزارین مطلوب‌تر است.
سزارین • ماستکتومی (رادیکال، پیشگیرانه) • هیسترکتومی • کورتاژ • واژینکتومی • واژینوپلاستی • میومکتومی • لامپکتومی • توبوپلاستی • ماموپلاستی (کاهشی، افزایشی) • درون‌کاشت پستان • هدکتومی کلیتورال
استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در اوایل زندگی با ایجاد آسم مرتبط است. همچنین، زایمان از طریق سزارین با افزایش خطر ابتلا به آسم (۲۰تا ۸۰درصد تخمین زده می‌شود) مرتبط است - این خطر افزایش‌یافته به فقدان رشد و تکثیر باکتریایی سالم نسبت داده می‌شود که نوزاد از عبور از کانال تولد به دست می‌آورد. ارتباطی بین آسم و میزان ثروت وجود دارد که ممکن است با فرضیه بهداشت مرتبط باشد، زیرا افراد کمتر مرفه اغلب بیشتر در معرض باکتری‌ها و ویروس‌ها قرار می‌گیرند.
میزان ایجاد آندومتریت پس از زایمان طبیعی حدود ۲٪، پس از سزارین برنامه‌ریزی شده ۱۰٪ و در صورت عدم استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه هنگام پارگی غشا قبل از سزارین ۳۰٪ است. اصطلاح «آندومیومتریت» هنگامی استفاده می‌شود که التهاب هم در آندومتر و هم در میومتر (ماهیچهٔ رحم) وجود داشته باشد. این بیماری در سایر جانوران مانند گاو نیز نسبتاً شایع است.
شرایط زایمان طبیعی و سزارین با هم متفاوت است. اگر زایمان طبیعی باشد چون در محل، ممکن است برش و بخیه زده شده باشد و این زخم در طول ۲ هفته بهبود پیدا می‌کند، چنانچه مشکل خاصی پیدا نکند، ۳ هفته برای محدودیت جنسی کافی است.
آندومتریت به شکل‌های حاد و مزمن تقسیم می‌شود. شکل حاد بیماری معمولاً عفونتی است که در نتیجهٔ سقط جنین یا در دوران قاعدگی، پس از زایمان، در اثر دوش واژینال یا استفاده از آی‌یودی که از دهانهٔ رحم عبور می‌کند، ایجاد می‌شود. عامل ایجادکنندهٔ آندومتریت پس از زایمان سزارین، پارگی طولانی مدت غشا است. آندومتریت مزمن پس از یائسگی شایع‌تر است. تشخیص ممکن است با نمونه برداری از آندومتر تأیید شود. سونوگرافی برای تأیید اینکه هیچ بافتی در رحم وجود ندارد، مفید است.