سبزینه
معنی کلمه سبزینه در لغت نامه دهخدا

سبزینه

معنی کلمه سبزینه در لغت نامه دهخدا

سبزینه. [ س َ ن َ / ن ِ ] ( ص نسبی ) منسوب به سبز. از سبز. برنگ سبز. || معشوق سبزرنگ. ( غیاث ). معشوق سبزفام. ( آنندراج ). گندم گون. گندمی :
بهار من بت سبزینه شکفته رخ است
مرا جز این نبود در جهان گمان بهار.ملا طغرا ( از آنندراج ).کی شود دلچسب چون سبزینه فربه سرین
گر کمرگاه صنوبر را سمن لاغر کند.ملا طغرا ( از آنندراج ).|| ( اِ مرکب ) کلروفیل. ( فرهنگستان ).

معنی کلمه سبزینه در فرهنگ معین

(سَ نِ )۱ - (ص نسب . )منسوب به سبز، سبزرن گ ، سبزگون . ۲ - (اِمر. ) مادة سبزرنگی که در حفره های گیاهان موجود است و موجب سبزی اندام های گیاهان می شود، کلرفیل ، خضرة الورق .

معنی کلمه سبزینه در فرهنگ عمید

۱. (زیست شناسی ) مادۀ تولیدکنندۀ رنگ سبز برگ های درختان و گیاهان که بر اثر نور آفتاب پدید می آید، کلروفیل.
۲. (صفت نسبی، منسوب به سبز ) [قدیمی، مجاز] گندم گون.

معنی کلمه سبزینه در فرهنگ فارسی

ماده سبزگیاه، مادهای سبزرنگ که سبزی رنگ برگهاو، درختان از آن است واز آفتاب تولیدمیشود، کلروفیل
۱ - ( صفت ) منسوب به سبز سبز رنگ سبز گون . ۲ - ماده سبز رنگی که در حفره های خاصی در داخل سیتوپلاسم سلولهای گیاهان موجود است و موجب سبزی اندام های سبز گیاهان میشود دانه های سبزینه موادی هستند ۵ تایی یعنی از ۵ عنصر ترکیب شده اند و فرمول آنها شباهت زیادی به فرمول هموگلوبین خون دارد با این تفاوت که به جای آهن در ترکیب دانه های سبزینه منیزیم وجود دارد که در این صورت به آن کلرفیل [[ آ ]] گویند و اگر از تعداد ئیدروژنها یک مولکول کاسته و در عوض یک اتم اکسیژن جای آن قرار گیرد کلرفیل [[ بی ]] بدست اید : خضره الورق کلروفیل .
شهریست بمصر و آنرا سبریمنه نیز گفته اند

معنی کلمه سبزینه در فرهنگ اسم ها

اسم: سبزینه (دختر) (فارسی) (تلفظ: sabzine) (فارسی: سبزینه) (انگلیسی: sabzineh)
معنی: سبزرنگ، گندمگون

معنی کلمه سبزینه در فرهنگستان زبان و ادب

{chlorophyll} [زیست شناسی- علوم گیاهی] ماده ای سبز در گیاهان که کار فتوسنتز (photosynthesis ) را در یاخته انجام دهد * مصوب فرهنگستان اول

معنی کلمه سبزینه در دانشنامه عمومی

سبزینه یا کلروفیل ( به انگلیسی: Chlorophyll ) ، رنگدانه سبزرنگی است که در بیشتر گیاهان، خزه ها و سیانوباکترها و نورپروردها که کلروپلاست ندارند یافت می شود. سبزینه بخش بزرگ نور آبی و قرمز را جذب، و نور سبز و زرد را از بین طیف های الکترومغناطیسی بازتاب می کند. رنگ سبز گیاهان به دلیل بازتاب نور سبز از کلروفیل هاست. عملیات فتوسنتز باعث سبز ماندن گیاهان می شود.
گیاهان، برای ساخت غذا به کلروفیل نیاز دارند و با کمک آن واکنش می دهند. کلروفیل ماده ای شیمیایی است که تقریباً در برگ و ساقه تمام گیاهان وجود دارد. وظیفهٔ کلروفیل، فتوسنتز است، به این معنی که کربن دی اکسید موجود در هوا را با آب مکش شده توسط ریشه گیاه از زمین را در حضور نور ترکیب می کند و قند و اکسیژن می سازد یا به طور ساده گیاه را توانا می سازد که از نور خورشید انرژی کسب کند.
• کلروپلاست
• کلروزوم

معنی کلمه سبزینه در ویکی واژه

منسوب به سبز، سبزرن گ، سبزگون.
مادة سبزرنگی که در حفره‌های گیاهان موجود است و موجب سبزی اندام‌های گیاهان می‌شود، کلرفیل، خضرة الور

جملاتی از کاربرد کلمه سبزینه

گلسنگ‌ها رستنی‌هایی مشترک از یک قارچ و یک جلبک‌اند که زندگی مشترک باهم دارند. اساس همزیستی، جذب مواد مغذی توسط قارچ از جلبک‌ها است. چون جلبک گیاهی سبز است، می‌تواند غذای خود را تهیه کند ولی قارچ فاقد سبزینه است. از تأمین غذای خود عاجز است. بنابر این در گلسنگ، قارچ از مواد غذایی که به وسیله جلبک درست می‌شود مصرف می‌کند. جلبک هم از آبی که به وسیله قارچ‌ها جذب شده استفاده می‌کند و این آب نیز خود محافظ و پناهگاهی برای جلبک محسوب می‌شود. برای این همزیستی، تقریباً همه گلسنگ‌های مورد مطالعه نوعی از نفوذ قارچ به سلول‌های جلبک را نشان می‌دهند که از طریق اندام مکنده (هاستوریوم) حاصل می‌شود.