سببشناسی
معنی کلمه سببشناسی در دانشنامه آزاد فارسی
در پزشکی، نوعی بررسی نظام مند برای تعیین علل بیماری ها.
معنی کلمه سببشناسی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه سببشناسی
بعدا این داستان به طلسمهای بینالنهرین افزوده شد و نشاندهنده قدرت جادویی آداپا در درمان قرار گرفت. علاوه بر این، برخی از آشورشناسان از جنبه سببشناسی آن را بررسی کردهاند، گرچه سایرین آن را فقط داستانی غمانگیز درباره سرنوشت بشر دانستهاند.
سببشناسی این نارساییها بر حسب یکپارچگی و بینقص بودنِ فعالیتهای دستگاه ماهیچهایاسکلتی انسان، شناختی و عصبی-عضلانی فرد متفاوت است. سخنگفتن و تکلم، عملی است که وابسته به افکار و اجرای بهموقعِ حرکان لب، زبان، آرواره و به جریانِ انداخت هوا در این نواحی است. این نارساییها میتوانند ناشی از ضعف در عضلات دهانی (دیسآرتری) یا ناتوانی در اجرای حرکات ضروری و مختص به تولید صدا (آپراکسی گفتار یا دیسپراکسی کلامی تکاملی) باشند.
پژوهشهای انجام شده حاکی از آن است که علت حملههای پانیک احتمالاً به ناخودآگاه وقایع پرفشار مرتبط است و پیدایش (پاتوژنز) حملههای پانیک ممکن است به عوامل نوروفیزیولوژیکی مربوط باشد که بر اثر واکنشهای روانی برانگیخته میشود. بالینگرانِ روانپویشی همیشه در هنگام بررسی تشخیصی بیمار دچار حملهٔ پانیک باید در مورد برانگیزانندههای احتمالی حملههای پانیک نیز تحقیق کاملی انجام دهند. پویاییهای روانی حملههای پانیک بهطور خلاصه در زیر آمدهاست. موارد زیر، سببشناسی حملهٔ پانیک براساس مضامین روانپویشی است: