رمکان

رمکان

معنی کلمه رمکان در لغت نامه دهخدا

رمکان. [ رَ / رُ ] ( اِ ) موی زهار. ( فرهنگ اسدی ) ( صحاح الفرس ) ( برهان ). رنبه. ( فرهنگ اسدی ). رم. رومه. رنب. ( از برهان ) :
رویت به ریشت اندر ناپیدا
چون کیر مرد غرچه به رمکان در.منجیک ( از فرهنگ اسدی ).
رمکان. [ رَ ] ( اِخ ) ابن درید گوید موضعی است. ( از معجم البلدان ).
رمکان. [ رَ م َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش قشم شهرستان بندرعباس در 36هزارگزی غرب قشم و 12هزارگزی جنوب راه مالرو باسعید و قشم. جلگه ای است گرمسیر و مالاریایی و دارای 279 تن سکنه که بزبان عربی و فارسی سخن می گویند. آب آن از چاه و باران تأمین می شود و شغل اهالی صید ماهی و زراعت و محصول آن غلات و راه آن مالرو است. مزارع مخلص و باغ بالا از این ده محسوب می شود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).
رمکان. [ رَ م َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان گلاشکرد از بخش کهنوج شهرستان جیرفت در 70هزارگزی کهنوج و سر راه مالرو گلاشکرد به بافت. ناحیه ای است کوهستانی با آب و هوای معتدل و دارای 100 تن سکنه است. آب آن از رودخانه تأمین می شود و شغل اهالی زراعت و محصول آن غلات و خرما و انار و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

معنی کلمه رمکان در فرهنگ معین

(رَ مْ ) (اِ. ) موی زهار.

معنی کلمه رمکان در فرهنگ عمید

موهایی که اطراف اندام تناسلی مرد یا زن می روید، موی زهار، روم، رومه، رنب، رنبه.

معنی کلمه رمکان در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان گلاشکرد از بخش کهنوج شهرستان جیرفت

معنی کلمه رمکان در دانشنامه عمومی

| وبگاه = | پانویس = | latm = | latd = | lats = | latNS = | longd = | longm = | longs = | longEW = |رئیس شورای شهر=داود بلالی}}
رمکان، شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است.
شهر رمکان در ۲۸ کیلومتری جنوب غرب شهر قشم واقع شده است. این شهر به قلب جزیره معروف بوده و تقریباً در وسط جزیره قشم و در مسیر اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب قرار دارد. این شهر دارای19 مسجد اهل سنت است
طبق تقسیمات کشوری در سال ۱۴۰۰ رمکان به شهر تبدیل شده است.
وجه تسمیت این شهر به نام رمکان، گویند. بمعنای «رَمهَ» ( گله ) ، گویند در دوران گذشته تمام ساکنان شهر دارای گله ( رمه های ) بز و گوسفند بوده اند، به صورتی که در هنگام ظهر در سایه تمام درختان موجود در گوشه وکنار شهر گله های بز و گوسفند مشاهده می شده است و در تمام سایه بان های شهر گله های بزرگ سایه می گرفته اند، بنا براین نام شهر رمگان گذاشته است، که به مرور زمان تخفیف یافته است.
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵،
جمعیت دهستان رمکان برابر با 24, 135
جمعیت شهر رمکان برابر با 4, 473 نفر و 1, 135 خانوار بوده است.
مردم شهر رمکان، اهل سنت و از شاخه شافعی هستند یعنی از پیروان امام محمد ادریس شافعی می باشند و به زبان فارسی و گویش محلی تکلم می کنند.
شهر رمکان دارای 19 مسجد می باشد که بیشتر تعداد مسجد نسبت به سرانه جمعیتی را دارد.
این شهر سومین قطب تجاری قشم بعد از شهر قشم و درگهان می باشد، دارای واحدها و مجتمع های تجاری متعدد می باشد و اکثر مردم به شغل تجارت و مغازه داری مشغول می باشند.
مرکز بهداشتی درمانی خاتم الانبیا رمکان در سال ۱۴۱۱ هجری قمری توسط علامه شیخ الاسلام محمد علی خالدی ( سلطان العلماء ) تأسیس شده است، این مرکز شامل زایشگاه، آزمایشگاه، داروخانه، پزشک عمومی، دندانپزشک و همچنین امکاناتی از قبیل آمبولانس می باشد. ساختمان این مرکز بهداشتی درمانی پس از زلزله ۱۳۸۴در قسمت دیگری از محوطه با کمک خیرین از نو بنا گردید.
این سد در قسمت شمال شرقی شهر واقع گردیده و به هنگام بارندگی مقدار قابل توجهی آب در خود ذخیره می کند و گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند.
در این شهر آب انبارهای متعددی در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارد. یکی از قدیمی ترین آنها معروف به برکه خواجه عماد در وسط شهر واقع شده و گویند قدمت آن به ۴۰۰ سال نیز می رسد.

معنی کلمه رمکان در ویکی واژه

موی زهار.

جملاتی از کاربرد کلمه رمکان

زچنگال قهرش نیابم رها کنم گرمکان در دم اژدها
درمکانست ولا مکان هر چند لامکان در مکان نمی گنجد
از دیگر منابع درآمد این مردم، ایجاد بازارها و مغازه‌های کوچک است. عمده مراکز تجاری و پاساژ‌ها در شهر قشم، درگهان و رمکان قرار دارند که از مهمترین آنها میشود به بازار قدیم قشم اشاره کرد.
همه دست برداشته به آسمان که ای کردگارمکان و زمان
شهرستان قشم همچنین دارای ۵ شهر قشم، سوزا و درگهان و در سال ۱۳۹۸ شهر طبل و در سال ۱۴۰۰ دو بندر تاریخی لافت و رمکان به عنوان شهر معرفی شده و بدین ترتیب قشم دارای ۵ شهر است.
زان‌روده برشدی سر وتن گرد و دم نحیف چون کرمکان بکردی در برکه آشنا
از آفتاب و باد نگهداردت گیاه وزکرمکان خرد به پیش آیدت غذا
کونسته عجز کش بغل و عانه زهار است رمکان بود آن موی که روئیده زعانه
ایزداورا یار و دولت پیشکار اوبکام دل مکین اندرمکان
تو از اصلی ز جوهر بینشان ذات نگه کن در مکین ودرمکان ذات
صادقیه (یا غیررسمی: آریاشهر) محله‌ای در غرب تهران است. پیش از انقلاب ۱۳۵۷ نام رسمی این محله آریاشهر بوده‌است. اکنون دربردارنده محله‌های از جمله صادقیه، طرشت شمالی، صادقیه شمالی، ارمکان و بلوار فردوس است.