رموک. [ رَ ] ( ص مرکب ) در تداول عامه ، رمنده. رم کننده. آنکه بسیار رم کند. آنکه خوی او رمیدن باشد. رموک. [ رُ ] ( اِ ) مسکن. ( ناظم الاطباء ). رموک. [ رُ ] ( ع مص ) ایستادن به جای. ( تاج المصادر بیهقی ). آرام کردن به جای. ( از منتهی الارب ). اقامت کردن در جایی. ( از اقرب الموارد ). ماندن در جایی از رنج و درماندگی. ( از اقرب الموارد ). || مقیم گردیدن شتران بر آب. ( از منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). جای گزیدن و ماندن شتر در آب. ( از اقرب الموارد ). || ثابت شدن و پاییدن چیزی. و منه : کونوا برامکة فمادولتکم برامکة؛ ای بثابت. ( از منتهی الارب ). || لاغر شدن چهارپا. || از طعامی کراهت پیدا کردن و نخوردن از آن. || بی چیز شدن مرد و از دست دادن آنچه دارد. ( از معجم متن اللغه ).
معنی کلمه رموک در فرهنگ معین
(رَ ) (ص فا. ) جانوری که زود رم می کند.
معنی کلمه رموک در فرهنگ عمید
۱. بسیار رمنده، رم کننده.
معنی کلمه رموک در فرهنگ فارسی
رمنده، رم کننده، حیوانی که زودرم کندوبگریزد ( صفت ) جانوری که زود رم کند رمنده . مسکن
معنی کلمه رموک در ویکی واژه
جانوری که زود رم میکند.
جملاتی از کاربرد کلمه رموک
از اواخر سال ۲۰۱۲ در آغاز جنگ داخلی سوریه این اردوگاه شاهد درگیریهای شدید میان ارتش آزاد سوریه (مخالف دولت اسد) و متحدان فلسطینی آن در مقابل نیروهای جبهه مردمی برای آزادی فلسطین - فرماندهی کل با حمایت ارتش سوریه بود که باعث تخریب گسترده در آن شد. در ۵ دسامبر نبردی خونینی بین این دو گروه در یرموک درگرفت که در ۱۷ دسامبر به پیروزی شورشیان و فرار احمد جبرئیل رهبر سازمان به شهر طرسوس منجر شد. گزارش شده که بسیاری از نیروهای جبهه خلق نیز در جریان این حوادث از این سازمان جدا شده و به جمع شورشیان پیوستهاند. پس از این حوادث احمد جبرئیل به دلیل ایجاد جنگ داخلی بین فلسطینیان مورد انتقاد گروههای فلسطینی قرار گرفت و از مجلس ملی فلسطین اخراج شد.
اردوگاه یرموک (به عربی: مخیم الیرموک) یک منطقهٔ مسکونی فلسطینینشین در دمشق پایتخت سوریه است. این منطقه یک «اردوگاه آوارگان غیررسمی» است که در سال ۱۹۵۷ تأسیس شد. در آن زمان این منطقه خارج از شهر دمشق قرار داشت اما اکنون در محدوده شهرداری دمشق و در فاصله حدود ۸ کیلومتر مرکز شهر است. یرموک ۲٫۱۱ کیلومترمربع مساحت و ۱۳۷٬۲۴۸ نفر جمعیت دارد که ۱۱۲٬۵۵۰ نفر از آنها آوارگان فلسطینی هستند.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه ورزشی القادسیه کویت و باشگاه فوتبال الیرموک کویت اشاره کرد.
به روز بزم در مجلس نبودت هیچکس همتا به روز رزم درموکب نبودت هیچکس همبر
مشو غافل که دنیا هیچ آمد چو فرموکی سراپا پیچ آمد
ابو علی ایاد در تاریخ ۱۷ اوت ۱۹۷۱ وفات یافت و در مسجد فلسطین در کمپ یرموک به خاک سپرده شد.
سراپایت یکی گردد چو فرموک چو مردان ترک گیری پنبه و دوک
وی در مدینه متولد گردید. مادرش کنیزی به نام خوله بنت جعفر از قبیله بنیحنیفه بود که در جنگ یرموک اسیر و توسط علی خریداری شد که پس از وفات فاطمه با وی ازدواج نمود
پان سیتوپنی یکی از بارزترین علائم در این آنمی است. یاختههای سرخ معمولاً نرموسیتیک-نرموکرومیک هستند.
سراپایت یکی گردد چو فرموک چو مردان ترک گیری پنبهٔ دوک
درموکب جلال تو از عجز باز ماند روح القدس به منزل الّٰا له مقام
احمد عبدالمجید عَلَمُ الدّین (۱۹۴۷–۲۰۰۹) ادیب انگلیسی و استاد دانشگاه فلسطینی بود. دکترای خود را از دانشگاه وست ویرجینیا در سال ۱۹۴۸ گرفت. در چندین دانشکده و دانشگاه به مدت بیست سال به تدریس پرداخت. کتابخانهٔ شخصی خود را پیش از درگذشت به کتابخانهٔ دانشگاه یرموک در اربد اهدا نمود که ۸۰۷۲ مورد را شامل میشد.
و دیگر تنی در شماره هزار بماندند درموکب شهریار
در سال ۶۳۴ میلادی، ابوبکر وفات یافت و عمر به خلافت رسید. عمر ابوعبیده جرّاح را فرمانده سپاه اسلام قرار داد. در زمان عمر پس از فتح شرق، سوریه، اردن، فلسطین و ترکستان تحت فرمان ابوعبیده درآمد. ابوعبیده، خالد را فرمانده سواره نظام قرار داد و در سال ۶۳۴ میلادی جنگ دیگری با رومیان آغاز کرد که به ابوالقدس مشهور شد. دیگر نبردهای مشهور او در زمان خلافت عمر عبارتاند از: مراج الروم، فتح دوم دمشق، جنگ اول حمص، جنگ دوم حمص، جنگ سوم حمص، جنگ یرموک، فتح اورشلیم، فتح حلب، جنگ پل حنین، جنگ رود، جنگ حذیر و جنگ مریش.
ابوسفیان در جنگ یرموک نیز حضور داشت که در طی آن تیری به یکی از چشمانش اصابت کرد و کور شد.
از شمال به حدود کشور سوریه و بلندیهای جولان، از جنوب نهر یرموک، از مشرق سهل حوران، اما از سمت مغرب به تپهماهورهای غور اردن و کوه عجلون منتهی میشود.