رفلکس
معنی کلمه رفلکس در فرهنگ عمید
معنی کلمه رفلکس در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه رفلکس
تناس دروازه بان مطمئنی است که شجاعانه از دروازه خود محافظت می کند، دارای رفلکس های عالی و توانایی بازی با توپ است. او یک رهبر در زمین، و یک ارتباط قوی است که دائما نظرات خود را به هم تیمی هایش منتقل می کند.
عوامل خطرزا در ایجاد آسپیراسیون ریوی، شامل شرایطی است که کاهش سطح هوشیاری را به دنبال داشته باشد. از مهمترین این شرایط میتوان به آسیبهای مغزی، مسمومیت با الکل، اووردوز (مصرف بیشازحد) در مواد مخدر یا دارو و بیهوشی جنرال نام برد. همچنین کاهش رفلکس در اسفنکتر فوقانی مری و اسفنکتر تحتانی مری- معده و همچنین چاقی و بارداری میتواند خطر ابتلا به آسپیراسیون در افراد نیمه هوشیار را افزایش دهد. از دیگر عوامل خطرزا میتوان به سوند بینی-معده (جهت تغذیه) و لولهگذاری تراشه نیز اشاره کرد.
با تخریب فیبرهای عصبی (نوع حسی) که از مثانه به نخاع میروند، در روند پیام رسانی اختلال به وجود آمده و دیگر پیام کششی از مثانه به نخاع نمیرسد و رفلکس دفع ادرار رخ نمیدهد، در این صورت کنترل دفع ادرار از فرد سلب میشود؛ در این مورد مثانه تا ظرفیت نهایی خود پر شده و بر اثر فشار وارده بر اثر افزایش حجم، چند قطره ادرار هر چند ثانیه به پیشابراه جاری میشود که به آن بیاختیاری ناشی از لبریز شدن میگویند.
چه گفت گفت مرا جایگاه برفلکست به معدنی که همی زیر من رود کیوان
بهطور کلی، دستگاه تناسلی ادراری، ادرار را تا زمان مناسب جهت تخلیه محتویات مثانه در خود ذخیره نگه میدارد. در دوران شیرخوارگی ادرار کردن به صورت یک رفلکس رخ میدهد و به دلیل کامل نبودن ارتباط عصبی با مراکز کنترل ادراری، غیرارادی است. در جریان روند تخلیهای، کف لگن و اسفنکتر پیشابراه شل میشوند و یک معبر کم مقاومت را به وجود میآورند (جهت عبور محتویات مثانه) و بعد عضله دتروسور برای تخلیهٔ محتویات مثانه منقبض شده و ادرار به سمت جلو پیش میرود.
منطبق بر مسیرهای سیستم عصبی نیست، اگرچه رفلکسها نرمال است. فاسیکولاسیون و تحلیل عضلات وجود ندارد و نوار
رفلکس مردمک نرمال هستند و افزایش پرولاکتین رخ نمیدهد.
بر اساس توصیف انجمن ملی اختلالات عصبی و سکتهٔ مغزی، نوزادانی که با این اختلال زاده میشوند، معمولاً نابینا، ناشنوا و بیهوش بوده و درد را احساس نمیکنند و با اینکه ساقهٔ مغز در آنها وجود دارد، فقدان عملکردهای مغزی مانند هوشیاری و عملکردهای رفلکسی مانند تنفس و پاسخدهی به صدا و لمس در آنها نمود ندارد.
همچنین به علت وجود رفلکس حلقی، انجام این حرکت برای اشخاصِ بدون تجربه، ساده نیست.
افکس توئین تاکنون آثارش را بهوسیلهٔ ناشرهای رفلکس، وارپ، آر اند اس، سایر، مایتی فورس، ربیت سیتی، و من رکوردز منتشر کردهاست.
مغز انسان از ۸۶ میلیارد سلول عصبی تشکیل شدهاست؛ این سیستم به وسیله ارتباط میان بخشهای مختلف بدن مانند دستگاه گردش خون، دستگاه گوارش، سیستم ایمنی و … باعث ایجاد هماهنگی در فعالیتهای بدن میشود. مدارهای حرکتی دستورات را به ماهیچهها برده و رفلکسهای سادهٔ ارادی را ایجاد میکند؛ مدارات حسی پیامها را از گیرندههای حسی دریافت و به سمت مغز هدایت میکند تا پاسخ مناسبی به این پدیدهها داده شود. همچنین فعالیتهای شناختی مانند حافظه، تصمیمگیری و ادراک توسط کورتکس پردازش و فعالیتهای پیچیده مانند زبان و برنامهریزی را ایجاد میکند.