رزمنده
معنی کلمه رزمنده در فرهنگ فارسی
معنی کلمه رزمنده در فرهنگستان زبان و ادب
جملاتی از کاربرد کلمه رزمنده
آژانس شیشهای یک فیلم درام ایرانی محصول ۱۳۷۶ به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا است. در این فیلم پرویز پرستویی، رضا کیانیان و حبیب رضایی بازی کردهاند. داستان فیلم دربارهٔ یک رزمندهٔ سابق جنگ ایران و عراق به نام عباس حیدری است که بر اثر جراحت جنگی در آستانهٔ مرگ است. همرزم سابقش، حاج کاظم، تصمیم میگیرد که عباس را برای معالجهٔ فوری به لندن ببرد؛ ولی کارها طوری پیش میرود که آنها موفق نمیشوند هزینهٔ بلیت هواپیما را سر وقت تأمین کنند. حاج کاظم، که مرگ عباس را برنمیتابد، برای نجات او دست به گروگانگیری در آژانس هواپیمایی میزند.
رزمنده ای که دست و دل بازیش از خویشان و دشمنان بیشی گرفته است.
«متولد ۱۸۸۶م در شهر گنجه، دادستان نظامی شهر مشهد و فرماندهی ژاندارمری خوزستان، از یاران رزمنده یپرم در جنبش مشروطه ایران و رئیس پلیس تهران، وفات ۱۹۳۳م در شهر اهواز.»
ایّوب آل ربیع یا ایّوب فالح حسن ربیعی مشهور به ابوعزرائیل (متولد ۱۹۷۸ میلادی - بغداد) رزمنده و از فرماندهانِ نبردهای بسیج مردمی عراق (حشد الشعبی) در عراق و سوریه است که با نیروهای داعش میجنگد. پس از قاسم سلیمانی داعش از جنگاوری او وحشت دارد. در حالی که او افتخار می کند که قاسم سلیمانی فرمانده اوست. وی در فرایندِ آزادسازیِ مناطقِ مختلفی در استان صلاحالدین عراق نقش داشتهاست و در دفاع از حرم زینب کبری در سوریه، جنگیدهاست.
امروز من آمدهام با یک شاخه زیتون در یک دست و تفنگ رزمنده راه آزادی در دست دیگر، کاری نکنید که شاخه زیتون از دست من رها شود
قدیر رزمنده ای است که برای انجام مأموریتی بعد بیست سال به روستای زادگاهش آمدهاست، دشمن روستا را کاملاً تخریب کردهاست. قدیر قصد دارد به کمک پیرمردی محلی با نیروهای محلی کُرد تماس یابد تا او را برای رساندن اطلاعات به فرماندهان جنگی و ادامه عملیات شناسایی کمک کنند اما نیروهای دشمن قدیر را شناسایی کردهاند و به دنبال فیلمهای شناسایی هستند و بالاخره نیروهای دشمن او و پیرمرد را محاصره میکند، پیرمرد شهید میشود. قدیر به کمک خورشیدخان سرکرده نیروهای کُرد نجات مییابد. آنها قدیر و همرزمانش را در انجام عملیات گستردهای در کوهستان کمک میکنند که در نهایت به شهادت خورشیدخان میانجامد و او دخترش را به قدیر میسپارد.
در این روستا علاوه بر قایدها،طوایف دیگری از جمله رضائی ها و فقیه ها هم سکونت دارند.به هنگام هجوم انگلیس به بوشهر عده ای از اهالی این روستا به دفاع از میهن بر می خیزند که یکی از معروفترین این افراد مرحوم آقاشیر(آشیر)فقیه،پدر مرحوم حاج علی فقیه است.این روستا همچنین در زمان جنگ تحمیلی چندین شهید ، جانباز و رزمنده را تقدیم وطن کرده است.
نام رودخانه آمازون (و مشتق از آن، نام جنگل آمازون) را کاشف اسپانیایی، فرانسیسکو ده اوریانا بر این رود گذاشت. او در آن زمان با جنگجویان زن از قبیله تاپویاس برخورد کرد و آنان او را به یاد قبیلهای از زنان رزمنده به نام آمازونها انداخت که در اساطیر و تواریخ یونانی از آنها نام برده شدهاست. آمازونها در اصل گروهی از سکاهای ایرانیتبار آسیای میانه بودند که در بین آنها زنان به همراه مردان میجنگیدند. واژه آمازون از زبان سکاییها آمده و واژهای است ایرانی به شکل «همهزن» در معنی «با هم جنگیدن، همرزمی».
در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی شدند، همچنین ۱۹ هزار نفر نیروی عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند. [نیازمند منبع] در خلال ۲۶ روز نبرد خونین در عملیات بیتالمقدس ۳٬۰۰۰ نفر از نیروهای ایرانی شهید و ۱۲ هزار نفر نیز مجروح شدند. [نیازمند منبع] منابع پژوهشی گزارش میکنند حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار رزمندهٔ ایرانی و ۸ هزار رزمندهٔ عراقی در خلال این عملیات کشته شدهاند.
پس از قیام بوداپست در سال ۱۹۶۰ که موجب جدایی جناح چپ حزب کمونیست ایتالیا از جناح ارتدوکس این حزب (جریان چپ رسمی در ایتالیا) شد رهبران فکری این جنبش انقلابی مانند آنتونیو نگری و ماریو ترونتی که همچنان به آرمانهای آنتونیو گرامشی وفادار بودند، در نشریهای به نام دفترچههای سرخ گرد هم آمدند. آنها در پی ایجاد جریانی مستقل و رزمنده برآمدند که بعدها ورکریسم یا اتونومیسم نام گرفت.