رادیاتور
معنی کلمه رادیاتور در فرهنگ عمید
۲. وسیله ای که به کمک آب گرم، فضای ساختمان را گرم می کند.
معنی کلمه رادیاتور در فرهنگ فارسی
معنی کلمه رادیاتور در دانشنامه عمومی
یکی از کاربردهای رادیاتور در خودروها جهت خنک کردن آب برگشتی از موتور است. استفاده آن در منازل جهت انتقال حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان است. جنس رادیاتورها متفاوت است، از جمله می توان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی، مسی و چدنی اشاره کرد. به طور کلی رادیاتور منازل یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال می دهد. از لحاظ انتقال حرارت مس بهترین انتقال را دارد، اما به دلیل گرانی مقرون به صرفه نیست. پس از مس بهترین فلز آلومینیوم می باشد که بیشترین بازده حرارتی را دارا بوده و زنگ نمی زند. در تولید رادیاتورهای آلومینیومی دو روش تولید وجود دارد روش اکستروژن و روش دایکست.
رادیاتور آلومینیومی که گاه همراه با ترکیبی از سرب می باشد، برای انتقال گرما در مصارف متفاوتی استفاده می شود. از جمله کاربردهای رادیاتورهای آلومینیومی می توان به استفاده از آن در سیستم گرمایشی شوفاژ منازل و اماکن جهت گرم کردن محیط اشاره کرد. آلومینیوم بعد از طلا، نقره و مس، از نظر میزان رسانایی چهارمین فلزی به حساب می آید. این فلز در طبیعت به وفور یافت می شود و قیمت مناسبی نیز دارد. رادیاتورهای آلومینیومی، سبکتر، زیباتر از سایر رادیاتورها بوده و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به انواع فولادی دارند. از دیگر مزایای رادیاتور آلومینیومی طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی آن است. رادیاتورهای آلومینیومی امروزه در صنایع مختلفی از جمله صنایع خودروسازی و صنایع هوافضا مورد استفاده قرار می گیردند.
رادیاتور فولادی یا پانلی از ورقه های فولاد تولید می شود و پوشش آن اغلب از جنس پلی استر است تا زنگ نزند.
نسل سوم رادیاتور که به رادیاتور پنلی شناخته شده است نوع توسعه یافته و پیشرفته تر نسل اول رادیاتورهای فولادی است با این تفاوت که معایب نسل اول را ندارد از مزایای این نسل از رادیاتور می توان به آسانی نظافت و تمیز کردن آنها، زیبایی و شکیل بودن آنها، وزن کم، بازدهی گرمایی بیشتر نسبت به رادیاتورهای نسل قبل به خاطر استفاده از کنوکتور، بازده گرمایی حدود ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری با حجم آبگیری حدود ۵ لیتر آب و سازگاری کامل با پکیج به خاطر جنس فولادی آن و کمترین میزان آب در گردش سیستم پکیج دیواری نام برد. رادیاتور های پنلی در سایزهای 80 - 100 - 120 - 140 - 160 - 180 در بازار با الیاژهای آهنی و فولادی و آلومینیوم و مسی موجود می باشد که بهترین انتقال دهنده حرارت مس و الومینیوم است.
رادیاتور (خنک کاری موتور). رادیاتور یک مبدل حرارتی است که برای خنک کردن موتورهای درون سوز استفاده می شود و عمدتاً در خودروها مورد استفاده است ولی در انواع موتور دیزل، هواپیما، قطار دیزلی، موتور سیکلت، دیزل ژنراتور و هر وسیله ای که با سامانه مشابه کار می کند؛ کاربرد دارد. عمدتا اتصال رادیاتور به موتور خودرو از طریق "جنت" یا همان شلنگ پلاستیکی انجام می شود.
رادیاتور ( خنک کننده موتور ) عمدتاً با گردش یک مایع ( عمدتاً آب ) درون موتور از میان مجراهای بلوک سیلندر حرارت موتور را گرفته و آب گرم به قسمتی لوله لوله از رادیاتور پمپ شده و با انتقال حرارت با هوا آب دوباره خنک شده و به مجرای موتور پمپ می شود چرخه دوباره ادامه می یابد.
در صورتی که دمای موتور به این روش کاسته نشود فن مکانیکی روشن می شود که از دمای آب در گردش می کاهد.
همچنین برای بالا بردن دمای جوش آب و پایین بردن دمای انجماد آب از ضد یخ استفاده می شود.
معنی کلمه رادیاتور در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه رادیاتور در ویکی واژه
دستگاهی است که برای خنک کردن موتورهای احتراقی مورد استفاده قرار میگیرد.
جملاتی از کاربرد کلمه رادیاتور
امروزه تلاش برای بهرهگیری از روشهای شکل دهی آلومینیوم از روشهای ریختهگری پیشی گرفته است. از آلومینیومهای شکلپذیر برای ساخت رینگ چرخ که تحت شرایط بارگذاری شدید قرار دارد و خواص مکانیکی بسیار بالایی را طلب میکند استفاده میشود. همچنین از آلومینیوم شکلپذیر برای ساخت شیلد حرارتی، استحکام بخشی سپر، هوزینگ ایربگ، سیستم پنوماتیک و قاب صندلیها استفاده میشود. آلیاژهای آلومینیوم کاربرد گستردهای در سیستمهای انتقال حرارت دارند. علاوه بر رادیاتور در خودروهای جدید بخشهای جداگانه مختلفی مانند موتور و سیستم تهویه از مبدلهای حرارتی بهره میگیرند. با استفاده از آلومینیوم در ساخت قاب بدنه میتوان کاهش وزن قابلتوجهی ایجاد کرد بگونهای که ۲۰ تا ۳۰ درصد از وزن نهایی خودرو کاهش مییابد.