خودنویس
معنی کلمه خودنویس در لغت نامه دهخدا

خودنویس

معنی کلمه خودنویس در لغت نامه دهخدا

خودنویس. [ خوَدْ / خُدْ ن ِ ] ( ص مرکب ) قلمی است که جوهر در مخزن جوف آن ذخیره کنند و نویسند.

معنی کلمه خودنویس در فرهنگ معین

( ~. نِ ) (ص فا. اِمر. ) نوعی قلم دارای محفظه ای که جوهر را در آن می ریزند.

معنی کلمه خودنویس در فرهنگ عمید

قلمی با محفظۀ جوهر و بدون نیاز به زدن در دوات.

معنی کلمه خودنویس در فرهنگ فارسی

( صفت اسم ) قلمی که مایع نوشتنی در مخزن آن جای دارد و برای نوشتن احتیاجی بدوات ندارد .
قلمی است که جوهر در مخزن جوف آن ذخیره کنند و نویسند .

معنی کلمه خودنویس در دانشنامه عمومی

یک خودنویس ( به انگلیسی: fountain pen ) یک نوشت افزار ( نوعی قلم ) است که از یک نوک فلزی برای اعمال جوهری که حالت آبکی دارد به روی کاغذ استفاده می کند. در خودنویس برخلاف خودکار ( نوشت افزار ) ، از جوهر مایع روان استفاده می شود. خودنویس دارای یک مخزن جوهر مایع است. جوهر خودنویس با استفاده از دو خاصیت مویینگی و گرانش، بدون نیاز به فشار به سطح کاغذ انتقال می یابد.
مخزن جوهر خودنویس ممکن است به صورت دستی یا با استفاده از پیستون تزریقی پر شود. در برخی انواع خودنویس، مخزن جوهر به صورت فشنگ های پرشده آماده، تهیه و جایگزین می شود.
اولین خودنویس را عباس ابن فرناس دانشمند بزرگ عرب ساخت و از آن استفاده کرد نخستین سفارش برای ساخت چیزی شبیه به خودنویس، توسط المعز لدین الله، خلیفه فاطمی در قرن دهم میلادی ارائه شده است. بعدها و در قرن هفدهم، یک مخترع آلمانی خودنویس ساده ای با استفاده از پر، تیغ جوجه تیغی و چوب پنبه ساخت.
طی سال های بعد، تلاش برای ساخت خودنویس های مرغوبتر ادامه یافت. مشکلی که در این راه وجود داشت این بود که با مصرف تدریجی جوهر، فشار هوا در مخزن کاهش می یافت و در نتیجه جوهر امکان حرکت بر اساس گرانش را از دست می داد. همین مشکل موجب شد که تا قرن نوزدهم، ساخت خودنویس پیشرفت چندانی نکند.
مراجع معاصر نشان می دهند که نوعی از خودنویس، دارای مخزن جوهر، در قرن هفدهم در اروپا وجود داشته است. مخترع آلمانی، دانیال شوئِنتِر در مجلهٔ لذت فیزیک ریاضیات ( چاپ شده در سال ۱۶۳۶ ) قلمی ساخته شده از دو عدد ساقهٔ توخالی ( پرنده یا جوجه تیغی ) را توصیف نمود.
پیش برِ خودنویس ( در فارسی به آن زغال گفته می شود ) آن جزئی است که نوک قلم را به مخزنِ جوهر متصل می کند. این جزء نه تنها به جوهر توان جریان یافتن به نوک خودنویس را می دهد ( پروسه ای که گاهی اوقات به عنوان «نشتِ کنترل شده» تعریف می شود ) ، بلکه میزان هوایی که برای جایگزین کردن این جوهر مصرفی، به داخل مخزن کشیده می شود را نیز کنترل می کند. پیش بر این کار را از طریق مجرای باریک یا «شقاق»، در امتداد لبهٔ پایینی خود انجام می دهد: هم زمان با جریان جوهر از طریق این مجراها به نوک قلم، حجم یکسانی از هوا از مجرایی دیگر، به مخزن جوهر وارد می شود.
نوک خودنویس بخشی از قلم است که با سطح کاغذ در تماس است و وظیفه آن رساندن جوهر به کاغذ می باشد. انواع مختلفی از نوک خودنویس تا به حال ساخته شده اند که بر اساس موارد زیر تقسیم بندی می شوند.
معنی کلمه خودنویس در فرهنگ معین

معنی کلمه خودنویس در ویکی واژه

stilografica
نوعی قلم دارای محفظه‌ای که جوهر را در آن می‌ریزند.

جملاتی از کاربرد کلمه خودنویس

در روز امتحان ابتدا به سوالات شنیداری سپس به سوالات خوانداری و بعد به سوالات نوشتاری پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت گفتاری در روز امتحان به شرکت‌کنندگان اعلام می‌شود و معمولاً امتحان گفتاری از عصر روز امتحان شروع شده و به‌مدت ۵ روز ادامه می‌یابد. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازهٔ استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحله‌ای از امتحان کتبی ندارند.