خمیرابه

خمیرابه

معنی کلمه خمیرابه در فرهنگستان زبان و ادب

{batter} [علوم و فنّاوری غذا] مخلوط رقیقی از آرد و شیر و نمک و مواد طعم دهنده و رنگی که از آن برای پوشش دادن ماهی و مرغ و همچنین تهیۀ برخی محصولات آردی استفاده می شود

معنی کلمه خمیرابه در دانشنامه عمومی

خمیرابه مخلوط رقیقی است از آرد و شیر و نمک و مواد رنگی و طعم دهنده که برای پوشش دادن ماهی و مرغ و همچنین تهیهٔ برخی محصولات آردی استفاده می شود. بسیاری از خمیرابه ها از غلات به خصوص آرد گندم و مایعاتی مانند آب، شیر یا تخم مرغ درست می شوند. اغلب یک ماده ورآورنده مانند پودر بیکینگ نیز برای تخمیر خمیر یا افزودن عطر و طعم بکار می رود. به جای آن ممکن است در برخی از دستورهای غذایی از آب های گازدار یا یکی دیگر از مایعات گازدار مانند آبجو مورد استفاده قرار گیرد.
گرانروی خمیرابه ها متغیر است. ممکن است بسیار سفت باشد به حدی که با برگرداندن قاشق از آن نریزد یا در حد خامه بسیار رقیق باشد و به حدی که بتوان یک قطره از آن را از قاشق ریخت. گرمایی که برای این خمیر بکار می رود، معمولاً برای سرخ کردن، تنوری کردن یا بخارپز کردن جهت پخت مواد تشکیل دهنده و تبدیل خمیر به شکل جامداست. طعم این خمیر ممکن است شیرین یا خوش مزه باشد، اغلب به آن یا شکر یا نمک ( گاهی هر دو ) اضافه می شود. بسیاری از طعم دهنده های دیگر از قبیل گیاهان دارویی، ادویه جات، ترشی جات، سبزیجات و میوه جات نیز ممکن است به مخلوط خمیر اضافه شود.
• کیک، کیک فنجانی، پیراشکی
• پنکیک
• وافل
• تمپورا، پاکوره
• چیپس و ماهی
• شمال آمریکا بیسکوئیت، کلوچه

معنی کلمه خمیرابه در ویکی واژه

مخلوط رقیقی از آرد و شیر و نمک و مواد طعم‏دهنده و رنگی که از آن برای پوشش دادن ماهی و مرغ و همچنین تهیۀ برخی محصولات آردی استفاده می‏شود.

جملاتی از کاربرد کلمه خمیرابه

دستور غذاها در افراد مختلف متفاوت است. با این حال، بسیاری با استفاده از بخش میانی بال یا ران مرغ شروع می‌کنند. قسمت میانی یکی از دو استخوان را جدا می‌کند و گوشت روی قسمت‌ها به یک انتهای استخوان رانده می‌شود. سپس آنها را در یک خمیرابه قرمز تند که مواد اصلی آن شامل پودر چیلی و زردچوبه است می‌پوشانند. سپس مرغ روکش شده به مدت چند ساعت خوابانده می‌شود. مرغ مزه‌دار شده معمولاً در روغن سرخ می‌شود، اما یکی دیگر از گزینه‌های شناخته شده شامل تنوری کردن است. استخوانی بیرون زده‌است را گاهی در ورق آلومینیومی می‌پیچند.
ماهی انگشتی غذایی محبوب است که با ماهی سفید مانند ماهی روغن، روغن‌ماهی کوچک، زغال‌ماهی، با خمیرابه و آرد سوخاری پخته می‌شود.
این شامل دو صفحه فلزی با یک لولای اتصال است که برای ایجاد الگوی لانه زنبوری روی وافل‌ها قالب‌گیری‌شده‌است. اتو گرم می‌شود یا خمیرابه ریخته می‌شود یا بین صفحه‌ها قرار می‌گیرد، سپس آنها را به‌هم می‌بندند تا غذاهای لاکچری صبحانه با طعم دِسِر شیرین، بسیار شبیه به پنکیک، اما سبک‌تر و شیرین‌تر، پخته شوند. دستیابی به ظاهر بسیار دشوارتر از یک پنکیک است. ازاین‌رو اتو وافل است.