خداترسی

خداترسی

معنی کلمه خداترسی در لغت نامه دهخدا

خداترسی. [ خ ُ ت َ ] ( حامص مرکب ) ایمان. پرهیزگاری. خداپرستی :
هیچ سودم نه زآن پشیمانی
جز خداترسی و خداخوانی.نظامی.کاربینان که کار او دیدند
از خداترسیش بپرسیدند.نظامی.گر آن حلوا به دست صوفی افتد
خداترسی نباشد روز غارت.سعدی ( طیبات ).تقوی و خداترسی شرط است. ( تذکره دولتشاه 365 ).

معنی کلمه خداترسی در فرهنگ فارسی

عمل خدا ترس تقوی پرهیز کاری .

معنی کلمه خداترسی در دانشنامه عمومی

ترس از خدا به ترس یا احساس خاص احترام، خشوع و تسلیم در برابر خدا گفته می شود. پیروان ادیان توحیدی ممکن است از قضاوت الهی، جهنم یا قدرت مطلق خداوند بترسند.
در عهد جدید، ترس با استفاده از کلمه یونانی φόβος ( فوبوس، "ترس / وحشت" ) توصیف شده است و تنها در یک مورد θεοσέβεια ( تئوسبیا ) استفاده شده.
این اصطلاح اخیر می تواند به معنای ترس از قضاوت خداوند باشد. با این حال، از دیدگاه الهیات، «ترس از خداوند» چیزی بیش از ترس ساده را در بر می گیرد. رابرت بی استریمپل می گوید: «همگرایی میان هیبت، احترام، پرستش، عزت، پرستش، اعتماد به نفس، شکرگزاری، عشق و البته ترس، وجود دارد. » در برخی ترجمه های جایگزین امروزی، گاه از عبارت «احترام» به جای «ترس» استفاده می شود.
تقوا اصطلاحی اسلامی برای آگاهی و شناخت نسبت به خدا، حقیقت و واقعیت عقلانی است و «تقوا، ترس از خدا» است. این مفهوم غالباً در قرآن یافت می شود. المتقین به کسانی گفته می شود که تقوی پیشه می کنند یا به قول ابن عباس «مؤمنانی هستند که از شرک اجتناب می کنند و مطیع خدا هستند. »
کلمات عبری יִרְאַ֣ת ( yir'aṯ ) و פחד ( p̄aḥaḏ ) معمولاً برای توصیف ترس از خدا / ال / یهوه استفاده می شوند . [ نیازمند منبع]
بهای بن پاقودا دو نوع ترس را نام می برد؛ که "ترس از مجازات" دون تر و "ترس از جلال " باارزش تر، هستند. ابراهیم بن داود بین "ترس از آسیب" ( مشابه ترس از گزش مار یا مجازات پادشاه ) و "ترس از بزرگی و جلال" تفاوت قائل شده. میمونیدس ترس از خدا را به عنوان یک امر مثبت دسته بندی کرده، به عنوان احساس کم اهمیتی انسان ناشی از تأمل در "اعمال و آفرینش های بزرگ و شگفت آور" خدا.
در آیین بهائی، «قلب باید از هر نوع خودخواهی و شهوت مقدس شود، زیرا سلاح های یگانداران و مقدسین ترس از خدا بوده و هست. »

جملاتی از کاربرد کلمه خداترسی

پس در این عصر، بر مردان صاحب غیرت لازم است که نهایت سعی را در محافظت اهل و حرم خود نمایند و ایشان را از بیرون رفتن از خانه ممانعت نمایند مگر شرعا واجب شده باشد، مانند سفر حج واجب، یا رفتن به خانه عالم خداترسی به جهت اخذ مسائل واجبه، هرگاه مردان خود متمکن از اخذ مسایل و رساندن به ایشان نباشند.
گر آن حلوا به دست صوفی افتد خداترسی نباشد روز غارت
کرد اشارت کز ین پسر پرسید بد مگویید اگر خداترسید
اولین امپراتور روم که سیاستی را اتخاذ کرد که منجر به عواقب جدی برای مسیحیان شد، دقیانوس امپراتور روم در سال‌های ۲۴۹ تا ۲۵۱ پس از میلاد بود. این اغلب «آزار و اذیت دسیوس» نامیده می‌شود. دسیوس در سال ۲۴۹ در نتیجه پیروزی‌های نظامی به امپراتور روم تبدیل شد. او برای احیای «عصر طلایی» روم تلاش می‌کرد. احیای تقوا و خداترسی سنتی رومی از دیگر اهداف او بود و پس از انجام قربانی سالانه برای خدای رومی
ای مسلمانان مسلمانی کجا واین روش ای خداترسان خداترسی کجا واین قرار