جوشاندن

جوشاندن

معنی کلمه جوشاندن در لغت نامه دهخدا

جوشاندن. [ دَ ] ( مص ) جوشانیدن. مصدر متعدی از جوشیدن. بجوش آوردن مایعات بوسیله حرارت : ببغداد جو را بجوشانند و آب از او بپالایند و با روغن کنجد دیگرباره بجوشانند. ( نوروزنامه ). || ریاضت دادن. امتحان کردن. آزمایش کردن. ( فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه جوشاندن در فرهنگ معین

(دَ ) (مص م . ) به جوش آوردن هر مایع به وسیلة حرارت .

معنی کلمه جوشاندن در فرهنگ عمید

به جوش آوردن آب یا مایع دیگر به وسیلۀ حرارت.

معنی کلمه جوشاندن در فرهنگ فارسی

( مصدر ) جوشاند خواهد جوشاند بجوشان جوشاننده جوشانده ) ۱- بجوش آوردن مایعات بوسیل. حرارت . ۲- ریاضت دادن امتحان کردن آزمایش کردن .

معنی کلمه جوشاندن در دانشنامه عمومی

جوشاندن یکی از روش های عصاره گیری با استفاده از جوشاندن مواد شیمیایی حل شونده موجود در محصولات گیاهی است. این روش شامل له کردن و جوشاندن در آب برای بدست آوردن روغن های ترکیبات شیمیایی ارگانیک و سایر مواد شیمیایی می باشد. جوشانده ها و دم کرده ها مایعات با خواص شیمیایی متفاوت ایجاد می کنند. مثلاً دما و طرز تهیه های متفاوت منجر به تهیه مواد شیمیایی قابل حل در چربی در روش دم کردن نسبت به جوشاندن می شود.
این پروسه را می توان بر روی سبزیجات و گوشت هم انجام داد و آبگوشت تهیه کرد، جوشانده همچنان به مایع عمل آمده می باشد، هرچند جوشاندن و دم کردن دو پروسه کاملاً متفاوت هستند ولی مایع بدست آمده یا به عبارتی محصول بدست آمده یکسان است.
در دم کردن، جوشاندن خمیری یک روش سنتی است که در آن مقداری از خمیر در یک بشقاب ریخته می شود و برای مدتی جوشانده شده و دوباره به خمیر اصلی برگردانده می شود تا خمیر را به درجه حرارتی مرحله بعد برساند. در طب گیاهی جوشانده ها معمولاً برای استخراج مایعات از مواد گیاهی مثل ریشه ها و ساقه ها استفاده می شود، برای این منظور گیاه را ۸–۱۰ دقیقه می جوشانند و سپس صاف می کنند

معنی کلمه جوشاندن در ویکی واژه

به جوش آوردن هر مایع به وسیلة حرارت.

جملاتی از کاربرد کلمه جوشاندن

آب‌نبات با جوشاندن شربت افرا به حدود ۱۱۲ درجه سانتیگراد (۲۳۴درجه فارنهایت) می‌رسد. بهتر است از دماسنج آب‌نبات استفاده شود. مایع ضخیم ممکن است در یک شعله بسیار کم یا در یک ظرف آب گرم نگهداری شود، اما نباید به شکل کریستال‌های دانه‌ای شود. سپس این مایع روی برف پاک ریخته می‌شود، و پس از آن سرد می‌شود که به سرعت در حال ضخیم شدن است. هنگامی که به اندازه کافی سفت شد، آب‌نبات را می‌توان برداشت و خورد. شربت اولیه را در دمای بالاتر جوش می‌دهد، نتیجه نهایی ضخامت آب‌نبات بیشتر خواهد بود. به‌طور معمول مانند دانه‌های نرم است، این نوع آب‌نبات اغلب در کنار ساخت شربت افرا در کارخانه قند یا کلبهٔ روستایی تهیه می‌شود.
از آلبالو یا شیرهٔ آلبالو در لیکورها یا نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. در ایران، ترکیه، یونان و قبرس با درآوردن هستهٔ آلبالو و جوشاندن آن با شکر مربا درست می‌کنند. با مخلوط کردن آب مربای آلبالو و آب خنک شربت درست می‌کنند.
از جوشاندن کره به دست آمده و سرد کردن مجدد آن روغن حیوانی به دست می‌آید که در آذربایجان به ساری یاغ (روغن زرد) معروف و بسیار پرخاصیت است.
زان جلوه یک مژگان زدن آیینه را غافل شدن دارد چو زنجیر جنون جوشاندن از جوهرصدا
ماهیت آلوم ناشناخته باقی ماند تا اینکه در حدود سال ۱۵۳۰ میلادی، پاراسلسوس پزشک سوئیسی پیشنهاد کرد که آلوم نمکی از خاک آلوم است. در سال ۱۵۹۵ میلادی، شیمیدان آلمانی آندریاس لیباویوس این فرضیه را به صورت تجربی تأیید کرد؛ در سال ۱۷۲۲ میلادی، فردریش هافمن، شیمیدان آلمانی، اعتقاد خود را مبنی بر اینکه پایه آلوم یک خاک مجزا است، اعلام کرد. در سال ۱۷۵۴ میلادی، آندریاس سیگیزموند مارگراف، شیمیدان آلمانی، آلومینا را با جوشاندن خاک رس در اسید سولفوریک و سپس افزودن پتاسیم به آن، ترکیب کرد.
جلبک‌ها رنگ‌های مختلفی دارند، ولی به‌طور عمده به رنگ‌های سبز، قهوه‌ای و قرمز و زرد دیده می‌شوند. در جلبک‌های قهوه‌ای و قرمز سبزینه توسط رنگ‌دانه‌های دیگر پوشانده شده و در نتیجه به رنگ قهوه‌ای و قرمز، دیده می‌شوند که پس از جوشاندن رنگ سبز آن‌ها ظاهر می‌گردد.
همانطور که از نام این قارچ مشخص می‌شود، دارای خاصیت سمی شدیدی بوده و خوردن نصف کلاهک آن می‌تواند منجر به مرگ انسان شود و از مرگ فردی و گروهی گزارش‌های متعددی وجود دارد. شباهت بسیار زیاد این قارچ با قارچ‌های خوراکی موجب بروز این مسمومیت می‌باشد. پختن و جوشاندن این قارچ نمی‌تواند سم موجود را از بین ببرد.
سرخ‌پوستان از آن برای الیاف، غذا و ساختن نوشیدنی الکلی استفاده می‌کردند. از الیاف برای درست کردن لباس و طناب استفاده می‌شد اما بیشتر از این گیاه به عنوان خوراکی استفاده می‌شود، برگ‌های کاکتوس و خود گل‌هایش خوردنی هستند به صورت کبابی یا جوشاندن آفت این کاکتوس، ساس و حشره آردی است.
بعد از جوشاندن در داخل آن آگار ریخته شده و تبدیل به یوکان (ژله) یا ژله می‌شود.
ابن قیم «نظریه شواهد» را تدوین کرد که باعث شد قضات «کمتر از قبل به شهادت شفاهی اعتماد کنند». یکی از نمونه‌ها، تعیین پدر بودن یک کودک توسط کارشناسانی بود که چهره «کودک و پدر ادعایی اش را برای شباهت» بررسی می‌کردند. دیگری در تعیین ناتوانی جنسی بود. اگر زنی به دلیل ناتوانی شوهرش تقاضای طلاق می‌کرد و شوهرش با این ادعا مخالفت می‌کرد، قاضی ممکن است نمونه‌ای از انزال شوهر بگیرد. به گفته ابن قیم «فقط منی اصیل در زمان جوشاندن، پسماند سفیدی از خود باقی می‌گذارد».