ترگیل
معنی کلمه ترگیل در فرهنگستان زبان و ادب

ترگیل

معنی کلمه ترگیل در فرهنگستان زبان و ادب

{mangosteen} [زیست شناسی- علوم گیاهی] میوۀ گیاهی با نام علمی گارسینی انبه ای (Garcinia mangostana ) از تیرۀ گل راعیان و راستۀ مالپیگی سانان که گرد و کمی کوچک تر از توپ تنیس و به قطر سه و نیم تا هفت ونیم سانتی متر است و رنگ آن بنفش تیره و گاه بنفش مایل به قرمز است؛...

معنی کلمه ترگیل در دانشنامه عمومی

تَرگیل یا منگوستین میوهکلازیاسه ( Clusiaceae ) ، و راستهٔ چنارسانان ( Malpighiales ) که گرد و کمی کوچکتر از توپ تنیس و به قطر سه و نیم تا هفت ونیم سانتیمتر است و رنگ آن بنفش تیره و گاه بنفش مایل به قرمز است؛ قطر پوستهٔ آن شش تا ده میلیمتر و در مقطع عرضی به رنگ قرمز است؛ بخش خوراکی آن نرم و سفیدرنگ است و ممکن است بدون دانه یا دارای یک تا پنج دانه باشد؛ گیاه این میوه در مالزی و تایلند و اندونزی و جنوب هند می روید.

معنی کلمه ترگیل در ویکی واژه

میوۀ گیاهی با نام علمی گارسینی انبه‌ای (Garcinia mangostana) از تیرۀ گل‌راعیان و راستۀ مالپیگی‌سانان که گرد و کمی کوچک‌تر از توپ تنیس و به قطر سه‌و‌نیم تا هفت‌ونیم سانتی‌متر است و رنگ آن بنفش تیره و گاه بنفش مایل به قرمز است؛ قطر پوستۀ آن شش تا ده میلی‌متر و در مقطع عرضی قرمز است؛ بخش خوراکی آن نرم و سفید است و ممکن است بدون دانه یا دارای یک تا پنج دانه باشد؛ گیاه این میوه در مالزی و تایلند و اندونزی و جنوب هند می‌روید.

جملاتی از کاربرد کلمه ترگیل

غذاهای متنوع کلمبیا تحت تأثیر وضعیت جغرافیایی و همچنین سنت‌های فرهنگی گروه‌های قومی آن در نواحی متفاوت قرار دارد. ظروف و غذای اصلی کلمبیایی‌ها در منطقه‌ها به‌طور گسترده‌ای متفاوت است. برخی از رایج‌ترین مواد تشکیل دهنده عبارتند از: غلات مانند برنج و ذرت; تجه‌ها مانند سیب‌زمینی و مانیوک; انواع گوناگونی از حبوبات; گوشت شامل گوشت گاو، گوسفند، خوک و بز؛ ماهی و غذاهای دریایی. در غذاهای کلمبیا همچنین انواع مختلفی از میوه‌های گرمسیری مانند توت طلایی، فیجوا، آراسا، میوه اژدها، ترگیل، گرانادیا، پاپایا، گواوا، تمشک، نارانجیلا، سورسپ و میوه گل‌ساعتی استفاده می‌شوند.