تاریخ هجری
معنی کلمه تاریخ هجری در فرهنگ معین
معنی کلمه تاریخ هجری در فرهنگ فارسی
معنی کلمه تاریخ هجری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه تاریخ هجری
تا بجای طول ایامش که از اقسام او مدت تاریخ هجری عشری آید از عشیر
تمت کتاب وجه الدین در غره ماه رجب المرجب تاریخ هجریه عالیه مقدسه النبویه سنه 1324 بدست حقیرالفقیر سرا پا تقصیر سید شهزاده محمد .
هزار و دو صد با نود هفت عیان ز تاریخ هجری نیای کیان
تیرگان یکی از جشنهای ایرانی در روز سیزدهم تیرماهاست (منظور از سیزدهم تیرما سیزدهم تیرما مازندرانی است که به تاریخ هجری شمسی واقع در ماه آبان است).همچنین این روز با نام روز ساری ثبت شدهاست. عدهای این جشن را در روزهای دیگر و از جمله در دهم تیر برگزار میکنند که به اعتقاد استادان ایرانشناس نادرست است. این جشن همه ساله در مازندران اجرا میشود، همچنین همه ساله توسط زرتشتیان ایران در بیشتر شهرهای جهان و ایران نیز برگزار میشود.
چهل گذشته بتاریخ هجری از هفصد ز عید گشته بعید و قریب ماه صیام
در حقیقت این آرامگاه در بین دیگر آثار باستانی ایران مظلوم واقع شدهاست و حتی نامی از آن برده نمیشود و تنها در کتاب اقلیم پارس نوشته آقای مصطفوی چند سطر جزئی دربارهاش نوشته شده و دیگر کتابها تنها بهنام قبر جاماسب اکتفا کردهاند. در پایین و گرداگرد تپه قبرهای دوران پس از اسلام به چشم میخورد. سنگ قبرهایی که تاریخ هجری قمری آن در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ پیش میباشد و بر روی اکثر سنگ قبرها درخت سرو حک شدهاست و میتوان حدس زد که پس از ورود اسلام اهالی روستای گاره مردههای خودرا در پایین آرامگاه جاماسب حکیم دفن میکردهاند اما پس از سالهای ۱۱۵۰ هجری قمری قبرستان این روستا بهجای دیگری انتقال داده شدهاست.