بیبو
معنی کلمه بیبو در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه بیبو
قربانیان سوبیبور احتمالاً منحصر به یهودیان بودند. از آنجا که تمامی اسناد کتبی از بین برده شدهاند، تخمین دقیق تعداد قربانیان ممکن نیست. تخمینهای صورت گرفته با تکیه بر آمار و برنامههای راهآهن لهستان (که برای انتقال قربانیان مورد استفاده قرار میگرفتهاست)، تعدادی در بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار قربانی را مسجل میدارند. بخش اعظم قربانیان را یهودیهای لهستانی تشکیل میدهند که تحت عملیات راینهارد به قتل میرسیدند.
هلگا دین (زاده ۶ آوریل ۱۹۲۵ در آلمان – درگذشته ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۳ در سوبیبور، شچچین) نویسنده یک دفترچه خاطرات بود که در سال ۲۰۰۴ یافته شد و در آن او از مشاهداتش در جریان اسکان در اردوگاه زرتوخنبوش مینویسد. پس از واپسین نوشتهاش در دفترچه خاطرات در حوالی آغاز ژوئیه ۱۹۴۳، هلگا در سن ۱۸ سالگی به سوبیبور منتقل و در آنجا کشته شد.
او همچنین به استناد به چند سند از هاینریش هیملر و افسران اساس کاربرد کشتارگاهی این اردوگاه را رد میکند و اردوگاه سوبیبور را تنها یک «کمپ نقل و انتقال» عنوان میکند. مارک وبر با استناد به کتاب جان کاراسکی یکی از اعضای سازمان زیرزمینی مقاومت لهستان که در سال ۱۹۴۲، موفق به بازدید از این اردوگاه شد مدعی است که کارسکی هیچ اشارهای به وجود اتاق گاز در این اردوگاه ننمودهاست.
نقشهها برای ریشهکن کردن جمعیت یهودیان در اروپا - ۱۱ میلیون نفر - در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۴۲ در کنفرانس وانزه ریخته شد. تعدادی از آنها باید از طربق کار اجباری کشته میشدند و باقی آنها در جریان اجرای راه حل نهایی. اردوگاههایی مانند آشویتس، بلزک، سوبیبور، تربلینکا و اردوگاههای دیگر جایگزین جوخههای مرگ سیار شدند. نیروهای آینزاتسگروپن نیز فعالیت خود را در قالب نبرد با گروههای پارتیزانی ادامه دادند.
قطارهای ترابری از ژوئیه ۱۹۴۲ تا سپتامبر ۱۹۴۴ هر سه شنبه وارد وستربورک میشدند و تخمین زده میشود که ۹۷٬۷۷۶ یهودی در این مدت به اردوگاه تبعید شدند. زندانیان یهودی گروهگروه به آشویتس (۶۵ کاروان قطار در مجموع ۶۰٬۳۳۰ تن)، سوبیبور (۱۹ کاروان قطار؛ ۳۴٬۳۱۳ تن)، گتو ترزینشتات و برگن-بلزن (۹ کاروان قطار؛ ۴۸۹۴ تن) تبعید شدند. تقریباً همه ۹۴٬۶۴۳ تن تبعید شده به آشویتس و سوبیبور در لهستان تحت اشغال آلمان بلافاصله پس از ورود کشته شدند.
بر اساس تلگرافهایی که در آنها تعداد کشته شدگان مخابره میشدهاست، تا پایان سال ۱۹۴۲ بهطور دقیق ۱۰۱ هزار و ۳۷۰ یهودی در سوبیبور کشته شدند. عملیات کشتار در سوبیبور بنابر شواهد تا ابتدای تابستان ۱۹۴۳ ادامه یافت.