براهما

معنی کلمه براهما در لغت نامه دهخدا

براهما. [ ب ِ ] ( اِخ ) رجوع به برهما شود.

معنی کلمه براهما در فرهنگ فارسی

خدای متعال هندوان تشخیص خدای مطلق و آفریدگار عالم و خدایان و موجودات . بعد ها وی در یک تثلیت باویشنو ( حافظ ) و شیوا ( مخرب ) متحد گردید .

جملاتی از کاربرد کلمه براهما

در اواخر سده هشتم میلادی، فیلسوفی به نام شانکارا این موضوع را مطرح کرد که براهما و آتمان (ذات نفس) هر دو در اساس یکی هستند و ایزدان شخصی مورد پرستش هندوها نمودهای ناقصی از یک براهمای برتر است که «بی‌چون» است و با صفاتی که می‌شناسیم قابل تشخیص نیست.
شانکارا در آغاز تفسیر «براهما سوترا» مفهوم «ادیاسا» را بیان می‌کند:
شرکت انهایزر-بوش اینبیف در سال ۲۰۰۸ از ادغام شرکت آمریکایی انهایزر-بوش و شرکت بلژیکی اینبیف تأسیس شد و در حال حاضر دارای ۱۴ برند یا نشان تجاری است، که هر یک از آن‌ها به صورت جداگانه بیش از یک میلیارد دلار آمریکا در سال درآمد کسب می‌نمایند. برخی از نشان‌های تجاری بین‌المللی این شرکت شامل بادوایزر، کورونا، استلا آرتویز، بکس و براهما می‌باشد. انهایزر-بوش همچنین مالک بیش از ۲۰۰ برند بین‌المللی است، که در سال ۲۰۱۰ درآمد مجموع نشان‌های تجاری این شرکت بیش از ۳۶ میلیارد دلار بوده‌است. تعداد کارکنان این شرکت در حدود ۱۱۶ هزار نفر است، که در بیش از ۳۰ کشور پراکنده می‌باشند. بخشی از سهام انهایزر-بوش در بازارهای بورس نیویورک و بورس یورونکست بروکسل مبادله می‌شود.
روابط بسیار دقیق و دارای جزئیات ریاضیاتی در مورد این پدیده، بر اساس دیدگاه‌های معادلاتی ناویر-استوکس و معادلات ترمودینامیکی در میان آثار سابراهمانین چاندراسکار در حوزه‌های هیدرودینامیکی و پایداری هیدرومغناطیسی یافت می‌شود. این آثار برای نخستین بار در سال ۱۹۶۱ توسط انتشارات آکسفورد و در بازنشر آن در سال ۱۹۸۱ توسط انتشارات دوور به چاپ رسیده‌است.