باقلوا
معنی کلمه باقلوا در فرهنگ معین
معنی کلمه باقلوا در فرهنگ عمید
معنی کلمه باقلوا در فرهنگ فارسی
( اسم ) قسمی شیرینی که از بادام سفید قند کوبیده هل کوبیده آرد سفید شیر و روغن تهیه کنند .
معنی کلمه باقلوا در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه باقلوا در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه باقلوا
شیرینیهای آردی شامل «شکربورا»، «باقلوا»، «قُرابِیه باکو»، «نان آذربایجان»، «رولت اردوباد»، «کَتِه قره باغ» و غیره است. شیرینیهای آردی حائز بیش از ۳۰ تنوع میباشد. لیکن هر منطقهای دارای محصولات شیرینی مخصوص به خود است.
غذاهای مخصوص و مرسوم در منطقه از ترکیه متفاوت است، در آشپزی شمال ترکیه، حاشیه دریای سیاه، بیشتر شامل ماهی و غلات است. جنوب ترکیه (آدانا و غازی عینتاب و اورفا)، به دلیل کباب، مزه و غذاها و شیرینیهایی مانند باقلوا و کادایف که با خمیر درست میشوند مشهور است. ویژگی آشپزی مناطق غربی ترکیه، جایی که درختان زیتون به وفور یافت میشود، استفاده فراوان از روغن زیتون است. آشپزی مردمان سواحل اژه، مدیترانه و مرمره متأثر از آشپزی مدیترانهای است و سرشار از سبزی و ماهی میباشد. مناطق مرکزی آناطولی نیز با شیرینی کشکک، مانتی و گوزلمه در آشپزی معروفند..
از دوران باستان در باکو شیرینیهای مختلفی مانند «شکربورا»، «باقلوا»، «شکر چورگی» و غیره پخته میشود؛ ولی شیرینیهای «شکی» از جایگاه ویژهای در میان شیرینیها برخوردار میباشد. برای تهیه محصولات شیرینی نظیر «باقلوای شکی»، «پِشوَنگ» «تل» (حلوای تازه) و غیره… آرد برنجی، شکر، فندق، روغن کره، سفیده تخم مرغ و ادویجات مورد استفاده قرار میگیرند.
در آشپزی آذربایجانی غذاهایی چون کوفته تبریزی، قورمه سبزی، بیچاق قیمه، دلمه، پیتی، انواع خورش، کلهپاچه، باسترما، کباب، کباب چنجه، تخممرغ سیبزمینی، قابلی، خورش آذربایجان، جئز بئز، کباب مخصوص بناب، خورش هویج، دیگر خوراکها و چاشنیهایی نظیر آشهای تبریزی، خشیل، دویمه نج، باسلوق، قرابیه، نوقا، راحتالحلقوم، ترخینه، باقلوا، رشتهختایی، باقلا پخته، قورقا، اریس، نخود پخته و آش دوغ رایج است.
در گیومری این سه مورد آخر خصوصاً در بین صنعت گران غذاهای محبوب بودهاند. اینها، و همچنین «گاتا» و باقلوا، «شاکار لوخوم» و «سهانچورکی» (بیسکویت) را در فِر میپختند.
پلادانه حلوا، عسلی حلوا، خرش حلوا، شیرینی پادرازی، حلوای به، نان برنجی، نان نخودچی، باقلوا و شیرینی سام پوسته (شکم پر) از انواع شیرینیهای قدیمی و سنتی است که برای عید نوروز در گیلان تهیه میشود.
غذاهای خاورمیانه یا غذاهای غرب آسیا شامل عرب، ارمنی، آشوری، آذربایجانی، قبرستان، مصری، گرجی، ایرانی، عراقی، اسرائیلی، کردی، لبنانی، فلسطینی و ترکیه هستند. ترکیبات متداول شامل زیتون و روغن زیتون، نان پیتا، عسل، کنجد، خرما، سماغ، نخود، نعنا، برنج و جعفری و غذاهای محبوب شامل کباب، فلافل، باقلوا، ماست، دونر کباب ، شاورما و ملوخیه در این فرهنگهای آشپزی استفاده میشوند.