بازرجان
معنی کلمه بازرجان در دانشنامه عمومی
جمعیت بازرجان بر اساس سرشماری سال ۱۳۳۵ برابر ۴۰۰ خانوار و حدود ۲۰۰۰ نفر بوده که به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی، محدودیت و محرومیت شدید اهالی از حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی اجبار به خودکفا بودند و اکثر اهالی قدیمی روستا به تهران و قم و سایر شهرهای بزرگ اطراف شهرستان مهاجرت نمودند و در حال حاضر نیز با وجود ساختمان های مدرنی که در روستا بنا شده، بازرجان در اکثر ماه های سال از جمعیت اصیل و بومی خود خالی بوده و تنها معدود مهاجرینی که از روستاهای تفرش به بازرجان آمده اند و تعداد معدودی از اهالی در آن سکونت دائمی دارند و از این رو نمی توان آمار دقیقی از جمعیت بازرجان ارائه داد.
همچنین منطقه شکار ممنوع بازرجان در ۱۵ کیلومتری شمال شهر تفرش قرار گرفته است و به دلیل تنوع جانوری بسیار غنی خود، تنها منطقه حفاظت شده در استان مرکزی میباشد و جانورانی همچون گرگ و روباه و سگ آبی و اردک و. . . در این منطقه کشف شده اند.
در شمال باختری بازرجان و در انتهای دره مشهد کوه بُرزه قرار دارد که بلندای آن از سطح دریا براساس نقشه های سال ۱۳۳۵ برابر ۱۹۹۹ متر است. این قله آتشفشانی از سلسله بلندی های شمالی بازرجان است که از کنار رودخانه قاراچای در عزالدین شروع و تا حوالی روستای رستگان تا نایه در غرب استان قم ادامه دارد.
معنی کلمه بازرجان در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه بازرجان
نمایشنامه آمادئوس را منیژه محامدی به فارسی برگردانده است. همچنین ترجمه ای از فریده رازی با ویراست هادی غبرائی منتشر شدهاست. فیلمنامه کامل فیلم آمادئوس را هم سعید بازرجانی به فارسی ترجمه کردهاست.
آرامگاه شاهزاده احمد کوهین مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان تفرش، بخش مرکزی، دهستان بازرجان، شمال روستای کوهین واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۰۷۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب جلال سفلی یکی از روستاهای دهستان بازرجان بخش مرکزی شهرستان تفرش در استان مرکزی ایران است جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۵ خورشیدی ۸۰ نفر (۲۴ خانوار) بود.