بادمجان. [ دِ ] ( اِ ) در تداول عامه ، بادنجان. رجوع به بادنجان شود. بادمجان. [ دِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سرشیو بخش مرکزی شهرستان سقز. در 56هزارگزی جنوب سقز و 8هزارگزی شمال بیان دره در کوهستان واقع است. هوایش سرد و دارای 100 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و رودخانه و محصولش غلات ، لبنیات ، توتون و شغل مردمش زراعت و گله داری وراهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).
معنی کلمه بادمجان در فرهنگ معین
(دِ ) ( اِ. )= بادنجان : گیاه یک ساله از تیرة بادمجانیان دارای میوه ای با پوست ضخیم ، بنفش تیره به شکل دراز یا کروی ، پختة آن مصرف خوراکی دارد. باتنکان و بادنکان نیز گویند. ، ~دورِ قاب چین کنایه از: آدم چاپلوس ، متملق .
معنی کلمه بادمجان در فرهنگ عمید
۱. میوۀ گرد یا دراز گیاهی، به رنگ سیاه یا بنفش با کلاهی سبز که مصرف خوراکی دارد. ۲. گیاه یک سالۀ این میوه با برگ های پهن و گل های ریز بنفش.
معنی کلمه بادمجان در فرهنگ فارسی
( اسم ) بادنجان
معنی کلمه بادمجان در دانشنامه عمومی
بادمجان (بانه). بادمجان یک روستا در ایران است که در دهستان بوئین واقع شده است. بادمجان ۲۴۹ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه بادمجان در ویکی واژه
melanzana بادنجان: گیاه یک ساله از تیرة بادمجانیان دارای میوهای با پوست ضخیم، بنفش تیره به شکل دراز یا کروی، پختة آن مصرف خوراکی دارد. باتنکان و بادنکان نیز گویند. ؛ ~دورِ قاب چین کنایه از: آدم چاپلوس، متمل
جملاتی از کاربرد کلمه بادمجان
هرگونه غذا یا مادهای که بلعیده میشود میتواند باعث بروز واکنش آلرژیک شود. شیر گاو، زرده تخممرغ، گندم، سویا، بادام کوهی یا همان پسته شامی،بادمجان،ماهی، آجیلهای درختی (مثل گردوی معمولی)، صدف دریایی، خربزه، کنجد، تخم آفتابگردان، و شکلات غذاهایی هستند که بیشتر باعث این حالت میشوند.
مواد اولیه پر مصرف در آشپزی یونانی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات و سبزی، پنیر، بادمجان، ماست، غلات و نان، شراب، ماهی و گوشتهای گوناگون مانند مرغ، خرگوش و گوشت خوک است.
یکی از وزرا گفت: یکی از دلایل راستی طبع آدم میل به سه چیز است: زیتون، خربزه و بادمجان. اگر شخصی یکی از این سه را دوست نداشته باشد، ثلث آدمیتش از دست رفته است.
سبزیهای ساطوری شده را با پیاز سرخ کرده و بعد بادمجانها را به أن میافزاییم، مرغ تفت داده شده در ظرفی جداگانه را به سبزیجات میافزاییم، و پس از اضافه کردن رب انار و آلوچه، ۲ لیوان آب اضافه میکنیم تا جا بیافتد. این غذا حتماً با برنج سرو میشود و برای تزیین این خورش محلی، گوجهها را حلقهای سرخ کرده و بر روی خورش قرار میدهیم. (در بعضی شهرهای استان گیلان، سیب زمینی سرخ کرده هم هنگام سرو این خورش، جهت تزیین غذا استفاده میکنند)
ور خورش آرند بهرم، لابلایش وارسند تا مگر خود نامهای در جوف بادمجان بود
سفره آذربایجانی سرشار از سبزیجات مختلفی همچون بادمجان، گوجهفرنگی، فلفل شیرین، کلم، اسفناج، چغندر، ترپ، پیاز، خیار و غیره… است. در تهیه غذاهای ملی از انواع مختلف محصولات آشپزی درست شده با برنج و آرد مورد استفاده واقع میشود.
بادمجان چوخی بازیلاردا کوچوکلر دا ترپشمک اولماز بادیمجان الیندن
چو تابستان رسید و شد هوا گرم کدو افتاد و بادمجان برآمد
سر و ته بسته چون در کوچه آیی تو خانم جان نه، بادمجانِ مایی
این قارچ به محصولات گیاهی چون بادمجان، سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، طالبی ، خیار چنبر و... حمله میکند.
در میان تمام مأکولات میل دارد بسی به بادمجان
مواد لازم: بادمجان گوجه فرنگی گوشت مرغ بدون استخوان (ترجیحا سینه مرغ) پیاز با رب انار و رب آلوچه و ترکیبی از سبزیجات معطر مخصوص گیلان (ترش واش، گشنیز، نعنا، سیر، ترشک و چوچاق) نمک و فلفل و زردچوبه
این آش با مایع ترخینه (ترکیب بلغور، دوغ و سبزی پخته- تیغ دوراب کوهی)، حبوبات نظیر نخود و لوبیا، سبزی آش (اسفناج و چغندر) پخته میشود که در برخی مناطق بادمجان و پیاز سرخ شده نیز به آن افزوده میشود. این آش در میان لک و کرد و لر و برخی شهرها مانند همدان و اراک پخته میشود. در استان مرکزی ترکیبات آش (بلغور) از قبل در فصل برداشت گندم با چاشنیهای مثل گوجه و گل زرد پخته شده و خشک میشود، که همان ترخینه نامیده میشود. ترخینه خشک شده و آماده را برای سریع تر پخته شدن این آش لذیذ استفاده میکنند.
تَپسی غذایی است که از بادمجان، فلفل قرمز، کدو سبز و سیبزمینی در سس گوجهفرنگی کمی تند تهیه میشود. تَشریب از لایههایی از نان به همراه سسی حاوی فلفل قرمز، گوجهفرنگی، پیاز و چیلی تشکیل شدهاست. صبحانهٔ رایج کُردی شامل پنیر، کره، زیتون، تخم مرغ، گوجهفرنگی، خیار، فلفل قرمز، رَچَل (مربا یا مارمالاد تماماً گیاهی) و عسل تشکیل شدهاست. سوسیس، مواد پختهشده و حتی سوپها به عنوان وعدهٔ صبحانه در کردستان مصرف میشود. شاید نان سفید پوستهدار از نانهای سنتی مانند پیتا مصرف بیشتری داشتهباشد. غذای مخصوص کُردی برای وعدهٔ صبحانه مَنَمَن نام دارد که از گوجهفرنگی برشته، فلفل، روغن زیتون و تخم مرغ تشکیل شدهاست. در همهٔ موارد چای سیاه در صبحانه سرو میشود.