بائوباب
معنی کلمه بائوباب در فرهنگ عمید
معنی کلمه بائوباب در دانشنامه عمومی
گونه های این گیاه عبارتند از:
• آدانسونیا دیجیتاتا لینه – بائوباب آفریقایی، درخت موش مرده، درخت نان میمون ( غرب، شمال شرقی، مرکز و جنوب آفریقا، در عمان و یمن در شبه جزیرهٔ عربستان، آسیا و پنانگ، مالزی )
• بائوباب گراندیدیه بیون – بائوباب غول ( ماداگاسکار )
• بائوباب گرگوری ( en ) فردیناند مولر ( syn. A. gibbosa ) – boab, بائوباب استرالیایی، bottletree, cream - of - tartar - tree, gouty - stem ( شمال غربی استرالیا )
این درخت تا ۱۲۰ هزار لیتر آب را در تنه خود برای تحمل شرایط بی آبی ذخیره می کند و برگریزان دارد.
این درخت دارای میوه هایی خوراکی و سرشار از ویتامین C، پتاسیم، کربوهیدرات ها و فسفر است. این میوه در غلاف های سخت ( پوسته های ضخیم ) یافت می شود که به صورت وارونه از درخت آویزان شده اند؛ عطر این میوه همچون عطر مرکبات است. میوه بائوباب تقریباً مانند یک نارگیل کوچک یا انبه بزرگ است که پوسته بیرونی سختی دارد و حدود ۱۸ سانت طول و حدود ۱٫۳ کیلوگرم وزن دارد.
از لحاظ درمانی این میوه خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی، آنتی اکسیدان و ضدالتهاب دارد. مطالعه ی دانشگاه «آکسفورد بروکس» نشان میدهد، که عصاره میوه بائوباب غنی از پلی فنول است که باعث هضم سریع نشاسته در بدن انسان می شود. برخی از مردم به دلیل طبیعت عجیب و غریب میوه بائوباب و داشتن مواد مغذی غنی، آن را «غذای کامل» می نامند. میوه بائوباب به طور سنتی در جوامع آفریقایی برای تسکین اسهال و یبوست مورد استفاده قرار می گیرد. فیبرهای محلول موجود در میوه بائوباب ممکن است اثرات پروبیوتیک داشته باشد و باعث رشد باکتریهای سالم در روده انسان شود.