اختصارات
جملاتی از کاربرد کلمه اختصارات
ورزشهایی که زیر مجموعه دویدن هستند، به ویژه دو و میدانی، از آمارهای مختلفی استفاده میکنند. به منظور گزارش مؤثر این اطلاعات، اختصارات متعددی در این ورزش رایج شدهاست.
در کتابهای خطی یونانیان و رومیان باستان، اختصارات فراوانی از کلمهها و عبارتها دیده میشوند که برای یافتن رمز آنها، آموزش ویژهای لازم است. اکنون نیز تعداد بسیار زیادی از اینگونه اختصارات که یونانیان باستان به جای مانده، مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با نحو و علم لغت و تاریخ و کتابت آشنا بود و تاریخ دمشق را در یکچهارم قطر کتب آن مختصر کرده است. اختصارات او نزدیک به ۵۰۰ مجلد است.
کتاب با پیشگفتار مؤلف، مقدمه چاپ دوم، اختصارات، مقدمه اصلی و تفصیلی کتاب که نقطهنظرات مؤلف را در خود دارد، آغاز میشود و آنگاه در سه فصل مشتمل بر بخشهایی، مطالب ارائه شدهاست. در آخر هم خاتمه و نتیجهگیری گنجانده شدهاست. در آخر کتاب هم پیوستی تفصیلی با عنوان تحقیقی مقدماتی در باب رنسانسگرایی در عصر رنسانس اسلامی آمده که به نظر میرسد طرح اولیه و مقدماتی کتاب وی بودهاست.
او با این وجود نقدهایی را هم بر کتاب وارد میداند: ذکر احوال کسانی که پس از سال ۱۳۰۰ شمسی متولد شدهاند، عدم استفاده از ضبط اشهر در برخی از مداخل، استفاده از اختصارات یکسان برای کلمات گوناگون (مثلاً «ش» هم برای «شمسی» و هم برای «شماره»)، و وجود برخی منابع ضعیف در میان منابع متعدد و عمدتاً مقبول کتاب.
ابراهیم تادِلی با کنیهٔ ابواسحاق (۱۸۲۷ – ۱۸۹۴) (نسب: ابرهیم بن محمد بن عبدالقادر، حسنی طالبی) صوفی و شیخ تصوف مراکشی در سدهٔ نوزدهم میلادی بود. در رباط، فاس و مکناس فراگرفت. به شرق اسلامی دو بار سفر کرد و مجاور «حرمین شرفین» شد. پس از آن به اسپانیا رفت و علوم نوین را خواند. حدود سی سال به تدرس و در زادگاهش رباط پرداخت و حدود ۱۲۰ کتاب نگاشت که بیشتر آنها ناتمام ماند، آثاری به سبک حاشیه و شرحنویسی، رسائل و اختصارات.