اجتماعی شدن
معنی کلمه اجتماعی شدن در دانشنامه آزاد فارسی
فرآیندی که از کودکی شروع می شود و فرد درطی آن هنجارها، رسوم، قوانین و روش های زندگی را فرا می گیرد و عضوی از جامعه می شود. عوامل اصلی اجتماعی شدن عبارت اند از خانواده، مدرسه، گروه هم تراز، کار، دین و رسانه های گروهی. راه های اصلی اجتماعی شدن عبارت اند از آموزش مستقیم، پاداش و تنبیه، تقلید، آزمایش، ایفای نقش و کنش متقابل. برخی از عوامل اجتماعی شدن، نظیر خانواده و گروه همسالان، ممکن است در تضاد با یکدیگر عمل کنند و هدف ها و ارزش ها و شیوه های رفتاریِ متفاوتی را پیشِ روی فرد گذارند. اجتماعی شدن از موضوعاتی است که، علاوه بر جامعه شناسان، روان شناسان و انسان شناسان نیز به آن می پردازند، اما آرای متفاوتی دربارۀ روش ها و تأثیرات آن دارند.
معنی کلمه اجتماعی شدن در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه اجتماعی شدن
حمید نورشمسی در مصاحبه ای با محمد طلوعی از وی درباره سه شخصیت افسرده کتاب میپرسد و طلوعی در جواب میگوید :بالاخره هر جور شخصیتی در هر جور داستانی در کانالهای اجتماعی شدنش ظاهر میشود، خانواده و تحصیلات و شیوههای جامعهپذیر شدنش داستان را جهت میدهد. قطعاً نمیتوانم از انتخابم احتراز کنم و بگویم اصلاً قصد جامعه نمایی با این شخصیتها نداشتم اما قصد جامعهشناسی هم نداشتم که هر کدام را نماینده جوری از تفکر یا طبقه اجتماعی بگیرم، اینها آدمهایی بودند که به درد پیشبرد مضمون قصه من میخوردند.
اجتماعی شدن اصطلاحی است که توسط جامعهشناسان، روانشناسان اجتماعی و مردمشناسان استفاده میشود و به روندی گفته میشود که در آن شخص در طول حیات خویش هنجارها، عرفها و ارزشهای جامعه خویش را یاد میگیرد. به عبارتی؛ آماده شدن فرد توسط جامعه برای بر عهده گرفتن نقشها و پذیرفتن فرهنگ آن جامعه را جامعهپذیری میگویند. زمانی که فردی در جامعه، جامعهپذیر نشود، یا به اصطلاح، دچار کجروی اجتماعی شود و همچنین، جامعه از طریق روشهای کنترل اجتماعی سعی در انطباق او با ارزشها و عقاید و باورهای جامعه میکند.
اخبار مبتنی بر ارسالیهای کاربران را انبوه سپاری در خبر میگویند. به دیگر سخن کاربران مینویسند کامنت میگذارند و رأی میدهند در واقع به نوعی به معنای اجتماعی شدن خبر است، قابلیتی که ریشه در خصوصیت وب دارد و میتوان گفت منطق اتاق خبر عصر وب است.
این یکی از مهمترین بینشهای امیل دورکیم بود. دین ثبات اجتماعی را حداقل از دو جهت تقویت میکند. اول، باورهای مشترکی را به مردم ارائه میدهد و بنابراین عامل مهمی در اجتماعی شدن است. دوم، عمل مشترک به دین، مانند عبادتگاهها، افراد را از نظر جسمی دور هم جمع میکند، ارتباطات و سایر تعاملات اجتماعی آنها را تسهیل میکند و در نتیجه پیوندهای اجتماعی آنها را تقویت میکند.
مانند مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانهای رشتهای متمایز است که مدیون همگرایی جامعهشناسی و سایر علوم اجتماعی و علوم انسانی، به ویژه، نقد ادبی و نظریه انتقادی است. اگرچه نه فرایند تولید و نه نقد شکلهای زیباییشناختی در صلاحیت جامعهشناسان نیست، تحلیلهای اجتماعی شدن عواملی مانند تأثیر ایدئولوژیک و پذیرش مخاطب از نظریه و روش جامعهشناختی نشأت میگیرد؛ بنابراین «جامعهشناسی رسانهها» به خودی خود یک زیرشاخه نیست، بلکه رسانه موضوعی رایج و اغلب ضروری است.